Църквата „Св. Марко“ – Загреб
Църквата „Св. Марко“ е католическа църква в стария град на Загреб. Построена е през 13 век в романски стил. През вековете църквата е претърпяла няколко реконструкции. Настоящия си вид придобива след реставрация в периода 1936-1938 г. Композицията от многоцветни плочки на покрива изобразява герба на Кралство Хърватия и Славония и герба на град Загреб. Църквата е разположена в средата на площад със същото име, който е център на хърватската държавност. Площадът е ограден от сградите на хърватския парламент и хърватското правителство, на Конституционния съд и кметството на Загреб.
 
Колените светлини на Загреб
Най-добър коледен базар в Европа за 2016, 2017 и 2018 година
Тръгване на: 10 Дек 2020  |  Връщане на: 13 Дек 2020
Със специалната си атмосфера и романтика, Загреб е град, който може да развълнува всеки.
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
4
дни
от
349
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
10.12.2020
349 лв
469 лв
349 лв
299 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Загреб;
* Транспорт с туристически автобус 3*;
* Водач от фирмата организатор;
* Екскурзоводски услуги;
* Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро
 
Ден 1. София - Загреб
Ден 2. Загреб
Ден 3. Любляна
Ден 4. Завръщане в България
Отпътуване в 07.00 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря. Нощувка.
Ден 1. София - Загреб
Отпътуване в 07.00 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: София - Белград – Загреб. Пристигане в Загреб в късния следобяд. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря. Нощувка.
Ден 2. Загреб
Закуска. Туристическа програма в Загреб - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведника, по бреговете на река Сава, Загреб е един европейски град, който заслужава да бъде посетен, заради многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура. Пешеходната обиколка е най-добрият начин да разгледате всички живописни исторически забележителности на Загреб, малките алеи и улички и най-вече централния площад на града. Центърът на Загреб е разделен на две части: Горни Град и Долни Град. Заради историческите си структури, църкви и религиозни паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, греяно вино, различни форми и цветове..... достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб. Вечеря в хотела. Нощувка
Ден 3. Любляна
Закуска. Свободно време в Загреб или по желание екскурзия до Любляна. Отпътуване за Любляна – столицата на Словения. Символ на града е Люблянският Дракон, разкриващ сила, кураж и величие. Пешеходна разходка в централната част на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
.
Ден 4. Завръщане в България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта
Допълнителна информация:
* Входни таски за забележителности
* Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 6 лв.; Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
* Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева; Потвърждава се при желаещи 15 души;
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Отпътуване в 07.00 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: София - Белград – Загреб.
Парична единица:, хърватска куна
Разменни валути: хърватска куна
Говорими езици: хърватски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване