Църквата „Св. Марко“ – Загреб
Църквата „Св. Марко“ е католическа църква в стария град на Загреб. Построена е през 13 век в романски стил. През вековете църквата е претърпяла няколко реконструкции. Настоящия си вид придобива след реставрация в периода 1936-1938 г. Композицията от многоцветни плочки на покрива изобразява герба на Кралство Хърватия и Славония и герба на град Загреб. Църквата е разположена в средата на площад със същото име, който е център на хърватската държавност. Площадът е ограден от сградите на хърватския парламент и хърватското правителство, на Конституционния съд и кметството на Загреб.
 
Коледа в Загреб
Със специалната си атмосфера и романтика, Загреб е град, който може да развълнува всеки.
Тръгване на: 23 Дек 2019  |  Връщане на: 26 Дек 2019
Отдайте се на спокойствие и романтика.
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
4
дни
от
335
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
23.12.2019
335 лв
475 лв
335 лв
325 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* транспорт с туристически автобус;
* 3 нощувки със закуски в хотел "Laguna" *** (или подобен) в Загреб;
* пешеходна разходка в Загреб;
* застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
*  водач от България;
 
Ден 1. София - Загреб
Ден 2. Загреб
Ден 3. Загреб
Ден 4. Завръщане в България
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
Ден 1. София - Загреб
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
Ден 2. Загреб
Закуска. Пешеходна обиколка в старата част на Загреб: централният площад "Бан Йосип Йелачич", Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата "Св. Марко"; Парламентът. Свободно време за посещение на коледните базари, шопинг или посещение на някои от многобройните музеи и галерии в хърватската столица. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
Ден 3. Загреб
Закуска. Свободно време за посещение на коледните базари, шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт). По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
Ден 4. Завръщане в България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“).
Допълнителни услуги:
* Вечери -  72 лева;
* входни такси за музеи обекти и прояви, посещавани по желание;
* градски транспорт: билетите за дневния градски транспорт в Загреб са на цена от 10 HRK / 3 лева , за нощния - 15 HRK / 4 лева . Обичайно за Коледа градският транспорт в Загреб е безплатен;
* разходи от личен характер;
* застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* за лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
* Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая - 50 BGN
* Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая - 35 BGN
* Пълноцветен пътеводител за Хърватия на български език на National Georgraphic - 320 стр. с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. - 24.9 BGN
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София - Белград - Загреб. Пристигане в Загреб вечерта.
Парична единица:, хърватска куна
Разменни валути: хърватска куна
Говорими езици: хървадски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване