Йоханесбург
Обикновено известен като Jo'burg или Jozi, този бързо променящ се град е сърцето на Южна Африка. След почти 20 години на упадък и  Йоханесбург сега гледа оптимистично към бъдещето. Центърът му се усъвършенства, а новите холдинги и офис сгради се строят с бързи темпове. Подходящият за квартал квартал Мабонген се счита за един от най-успешните проекти за градско обновление в света. Разделението на богатството обаче остава силно и престъпността и бедността не са елиминирани.
ЮАР и водопадът Виктория
Тази екскурзия ще Ви отведе в едно от най-красивите места на света!
Тръгване на: 17 Ноем 2020  |  Връщане на: 29 Ноем 2020
Свят, изпълнен с уникална флора, невероятна флора и пълноводни води!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
13
дни
от
6930
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
17.11.2020
6930 лв
-
-
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург и Кейптаун - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг;
* Самолетен билет за полет Крюгер - Ливингстън с включени летищни такси;
* Самолетен билет за полет Виктория Фолс - Кейптаун с включени летищни такси;
* Всички описани в програмата трансфери;
* Транспорт с автобус / минибус по описания маршрут;
* Нощувки:
- 1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sanbonani Resort Hotel" **** (или подобен) в Хейзивю;
- Обяд в ресторант "Cattle Baron" в национален парк Крюгер;
- 2 нощувки със закуски в хотел "A'Zambezi River Lodge" **** (или подобен) в Ливингстън;
- Бома вечеря в Ливингстън;
-3 нощувки със закуски в хотел "Southern Sun Cape Sun Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;
- 1 нощувка със закуска в къща за гости "De Denne Country Guest House" в Оудсхорн;
- 1 нощувка със закуска в "Blackwaters River Lodge" **** в Найсна;
* Eкскурзии:
 - Панорамна обиколка на Претория;
- Целодневно фотосафари в Национален парк "Крюгер";
- Екскурзия при водопада Виктория;
- Круиз по залез слънце по р. Замбези;
- Посещение на пещерите Канго, ферма за щрауси и Найсна;
- Полудневна туристическа програма в Кейптаун;
- Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;
- Посещение на природен резерват Кейп Пойнт;
- Посещение на ботаническа градина "Кирстенбош";
* Входни такси за туристическите обекти по маршрута;
*Местен екскурзовод на английски език;
* Водач-преводач от България;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR.

 
 
Ден 1. София – Истанбул
Ден 2. Истанбул – Йоханесбург
Ден 3. Претория – Хейзивю
Ден 4 Национален парк "Крюгер" и Хейзивю
Ден 5. Ливингстън
Ден 6. Водопадът Виктория
Ден 7. Кейптаун
Ден 8. Оудсхорн
Ден 9. Найсна
Ден 10. нос Добра надежда
Ден 11.ботаническата градина „Кирстенбош“
Ден 12.Отпътуване за България
Ден 13. Завръщане в България
Отпътуване в 21:20 ч. от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.
Ден 1. София – Истанбул
Отпътуване в 21:20 ч. от Терминал 2 на летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч.
Ден 2. Истанбул – Йоханесбург
Отпътуване от Истанбул за Йоханесбург в 02:15 ч. Кацане на летището в Йоханесбург в 11:05 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Нощувка.
Ден 3. Претория – Хейзивю
Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 4 Национален парк "Крюгер" и Хейзивю
Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Обяд в ресторант Cattle Baron. Връщане в хотел „Sanbonani Resort Hotel“ **** (или подобен). Вечеря в хотела. Нощувка
Ден 5. Ливингстън
Закуска. Трансфер до летище Крюгер Мпумаланга. Оптътуване в 11:35 ч. за Ливингстън. Пристигане в 13:10 ч. в Ливингстън – град в Южна Замбия, основан през 1905 г. след като е построен железопътен мост над река Замбези. Кръстен е на шотландския изследовател Дейвид Ливингстън. Трансфер до хотел „Zambezi River Lodge“ (или подобен). Бома вечеря с традиционни песни и танци. Нощувка.
Ден 6. Водопадът Виктория
Закуска. Днес ще се докоснете до вълшебството и емоцията на водопадът Виктория (ок. 2 ч. – 2.5 ч. ) една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Романтичен круиз по залез по р. Замбези (ок. 2 ч.): ще отплавате нагоре по течението на реката, за да изпратите слънцето над Африка и да видите ритуала по вечерния водопой на многото стада от диви животни, които се стичат по залез слънце към бреговете на Замбези, а ятата от птици се реят над водите на реката и изпращат деня. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 7. Кейптаун
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 11:45 ч. от Виктория Фолс до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун в 14:40 ч. Трансфер до хотел “Southern Sun Cape Sun Hotel” . Настаняване. Нощувка.
Ден 8. Оудсхорн
Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Посещение на пещерите Канго (ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „De Denne Country Guest House“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 9. Найсна
Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Настаняване в хотел „Blackwaters River Lodge“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Нощувка.
Ден 10. нос Добра надежда
Закуска. Отпътуване за Кейптаун - вторият по големина град в Република Южна Африка след Йоханесбург. Той е административен център на провинция Западен Кейп и законодателна столица на страната, тъй като тук е седалището на Парламета на ЮАР. Кейптаун се намира в южната част на страната, близо до нос Добра надежда. Кейптаун се причислява към най-красивите градове в света и е най-посещавания град в Южна Африка. Настаняване в хотел „Southern Sun Cape Sun Hotel“ **** (или подобен). Следобед панорамна обиколка на града. Нощувка.
Ден 11.ботаническата градина „Кирстенбош“
Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на природен резерват Кейп Пойнт. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Посещение на ботаническата градина „Кирстенбош“, една от 9-те национални ботанически градини в Южна Африка. Нощувка.
Ден 12.Отпътуване за България
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 18:00 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.
Ден 13. Завръщане в България
Пристигане в Истанбул в 06:00 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 08:55 ч.
Допълнителна информация:
* Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв;
* Бакшиши: 3 - 5 USD / 5 – 9 лева  на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
* Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* Разходи от личен характер.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Истанбул 21,30 23:40 Turkish Airlines
 
Истанбул – Йоханесбург 02:15 11:05 Turkish Airlines
Връщане
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Кейптаун   - Истанбул 18:00 06:00 Turkish Airlines
Истанбул – София 08:35 08:55 Turkish Airlines
Парични единици: южноафрикански ранд
Разменна валута: амеркански долар
Говорими езици: Английски
Визов режим за българи: Да
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване