Сигирия
Ще разгледаме Лъвската скала, издигаща се на 180 метра над тропическата джунгла!
Шри Ланка
Шри Ланка - Благословената земя!
Тръгване на: 08 Дек 2019  |  Връщане на: 16 Дек 2019
Насладете се на удивителен климат, богато културно наследство и изключително гостоприемство!
 
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
9
дни
от
2541
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
08.12.2019
2541 лв
3073 лв
2541 лв
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София на авиокомпания "Fly Dubai" с включени всички такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг и без включена храна по време на полета;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала;
* 2 нощувки със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort&Spa Habarana" **** (или подобен) в Хабарана;
*1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan" **** (или подобен) в Канди;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Glenfall reach" **** (или подобен) в Нувара Елия;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" **** (или подобен) в Панадура или Калутара;
* Всички описани по програмата трансфери;
*Описанaтa туристическа програма;
* Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
* Местен екскурзовод;
* Водач-преводач от България;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
 
Ден 1. София - Дубай
Ден 2. Дубай – Коломбо
Ден 3. Пинавела – Дамбула – Хабарана
Ден 4. Полонарува – Сигирия – Хабарана
Ден 5. Канди.
Ден 6. Канди – Перадения – Нувара Елия
Ден 7. Нувара Елия – Калутара
Ден 8. Панадура – Калутара – Коломбо
Ден 9. Завръщане в България
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 14:10 ч. с полет на авиокомпания „Fly Dubai“ за Дубай. Кацане в Дубай в 20:55 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч.
Ден 1. София - Дубай
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 14:10 ч. с полет на авиокомпания „Fly Dubai“ за Дубай. Кацане в Дубай в 20:55 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч.
Ден 2. Дубай – Коломбо
Кацане на летището в Коломбо 05:25 ч. Посрещане от представителя на агенцията. Трансфер до хотела във Ватала. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Пинавела – Дамбула – Хабарана
Закуска. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“ – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Отпътуване за Дамбула. Посещение на пещерните храмове на Дамбула, датиращи от 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и на Буда са около 130. Настаняване в Хабарана. Вечеря. Нощувка
Ден 4. Полонарува – Сигирия – Хабарана
Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО с 1982 г. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете „Вата-да-ге“, „Тупарама“, „Ланкатилака“, ступите „Ранкот Вехера“ и „Кири Вехера“. Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм „Гал Вихара” с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала”. Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Връщане в Хабарана. Вечеря. Нощувка. 
Ден 5. Канди.
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Посещение на фабрика за производство на батик, където ще имате възможност да наблюдавате процеса на изработка на традиционните рисунки върху плат. Пристигане в Канди. Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка.Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци. Настаняване в Канди. Вечеря. Нощувка.
Ден 6. Канди – Перадения – Нувара Елия
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 3000 вида орхидеи, подправки, билки и екзотични дървета. Градината е разделена на секции посредством алеи с палмови дървета, всяка от които е засадена с различен вид палми. Освен това има отделена зона, където растат избрани образци от това растение, донесени от цял свят. Тук могат да се видят палмирова, финикова, кокосова, кубинска кралска и други видове палми. Отпътуване към Нувара Елия. По пътя посещение на чаена фабрика. Пристигане в Нувара Елия, наричан „Малката Англия” заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 7. Нувара Елия – Калутара
Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане в Калутара следобед. В миналото градът е бил важен център на търговията, а днес е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване в Калутара или Панадура. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка. 
Ден 8. Панадура – Калутара – Коломбо
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време за плаж. Трансфер до летището в Коломбо.
Ден 9. Завръщане в България
Отпътуване в 01:50 ч. за Дубай с полет на авиокомпания „Fly Dubai“. Кацане в Дубай в 05:15 ч. Отпътуване в 09:40 ч. за България. Кацане на летище София (Терминал 2) в 13:25 ч.
Допълнителни услуги:
* Виза за Шри Ланка – 39 USD / 68 лева;
*Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD / 5- 9 лева на турист на ден (заплаща се на място от туристите);
* Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
*Градски транспорт;
* Разходи от личен характер.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване
 
Полет
 
Излита / час
 
Каца / час
 
Авиокомпания
София – Дубай 14:10 20:55 Fly Dubai
Дубай – Коломбо 23:20 05:25 Fly Dubai
Връщане
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Коломбо – Дубай 01:50 05:55 Fly Dubai
Дубай – София 09:40 13:25 Fly Dubai
Парична единица:малдивска рупия, шриланкийска рупия
Разменни валути: американски долари, малдивска рупия, шриланкийска рупия
Говорими езици:английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване