Сантяго де Чили
Сантяго де Чили е разположен в подножието на Андите, на естествено защитен скалист Остров.
Това е столицата на Чили.
Сантяго е град, в който старата колониална архитектура е в съседство със свръх модерни небостъргачи. Старинният център на града е невероятно красив и е средище на множество културни събития.
 
Чили и Великденският остров
Едно удивително пътуване, което се помни цял живот
Тръгване на: 12 Фев 2020  |  Връщане на: 24 Фев 2020
Нашата екскурзия ще ви отведе на места, за които само  сте чели в книгите и сте си мечтали да сте там.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
13
дни
от
10560
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
12.02.2020
10560 лв
-
-
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
*Самолетни билети: Мадрид–Сантяго де Чили; Сантяго де Чили–Калама–Сантяго де Чили; Сантяго де Чили–Великденски остров–Сантяго де Чили, Сантяго де Чили–Мадрид с националния превозвач на Чили LAN Airlines и София–Мадрид–София на RyanAir с включени летищни такси за всички полети;
* Нощувки:
- 4 нощувки със закуски в хотел Galerias 4* или подобен в Сантяго де Чили;
-  3 нощувки със закуски в хотел Kimal 4* или подобен в Сан Педро де Атакама;
-  3 нощувки със закуски в хотел VAI MOANA 3* или подобен на Великденския о-в;
-  3 обяда и 1 вечеря по програма;
* Всички трансфери, обиколки и екскурзии, описани в програмата с туристически климатизиран автобус/микробус, съобразен с броя на групата;
* Панорамна обиколка на Сантяго де Чили с автобус и екскурзовод;
* Полудневна екскурзия до долината Майпо с включен обяд в местен ресторант и дегустация на чилийски вина към винарската изба „Санта Рита Естейт”;
* Посещение на Лунната долина в Сан Педро;
* Посещение на гейзерите Ел Татио в Атакама;
* 2 целодневни тура на Великденския о-в с включен входен билет за Националния парк Рапа Нуи;
* Всички входни такси на посещаваните обекти;
*  Местно екскурзоводско обслужване;
*  Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. със застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
* Предварителна подробна туристическа информация за посещаваните градове.
•Летищните такси към момента на публикуване на офертата (30.08.2019) са в размер на 920 лв и се фиксират към датата на доплащане 08.11.2019, поради честата им променливост!
 
Ден 1. София - Мадрид
Ден 2. Мадрид - Сантяго де Чили
Ден 3. Сантяго де Чили
Ден 4. Сантяго – Калама – Сан Педро
Ден 5. Сан Педро де Атакама
Ден 6. Сан Педро – Ел Татио
Ден 7. Сан Педро – Калама – Сантяго де Чили
Ден 8. Сантяго де Чили – Великденския о-в
Ден 9. Великденският остров
Ден 10. Великденския остров
Ден 11. Въщане в Сантяго
Ден 12 Сантяго - Мадрид
Зен 13. Завръщане в България
Отпътуване от летище София с полет на Раян еър за Мадрид в 11:10. Кацане в 14:00 и продължение за Сантяго де Чили в 23:55. Нощувка в самолета.
Ден 1. София - Мадрид
Отпътуване от летище София с полет на Раян еър за Мадрид в 11:10. Кацане в 14:00 и продължение за Сантяго де Чили в 23:55. Нощувка в самолета.
Ден 2. Мадрид - Сантяго де Чили
Кацане на международното летище в Сантяго де Чили в 09:30 местно време. Посрещане и трансфер до центъра на красивата столица на Чили, основана в средата на ХVІ в. от испанския конкистадор Педро де Валдивия и носеща името на Св. Яков. При наличие на свободни стаи ранно настаняване в хотел Galerias 4*, с централно местоположение или подобен. Следобяд започваме с разглеждане на Сантяго де Чили, живописно разположен на фона на заснежените шестхилядници на Андите – Тупунгато, Мармолехо и Невадо ел Пломо, от подножието на които го делят само 50 км. Чилийската столица изненадва не само с гостоприемните си и усмихнати жители, но и с елегантната си и темпераментна латиноамериканска атмосфера. Панорамната ни обиколка на Сантяго включва най-известните забележителности на града: Президентския дворец Ла Монеда, площада Пласа де Армас с историческите сгради и Катедралата, хълма Санта Лучия с останки от древна индианска крепост. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 3. Сантяго де Чили
След закуска изкачване с автобус на хълма Сан Кристобал и фото стоп на върха, откъдето се разкрива красива панорамна гледка. Следва отпътуване до долината Майпо, разположена в близост до Сантяго и известна като най-добрия винен регион в Чили. Включен обяд в един от най-оригиналните по своята архитектура ресторанти в долината Майпо – CASAS DEL BOSQUE.
Продължение към винарската изба на едни от най-големите износители на чилийско вино – „Санта Рита Естейт”. Фирмата е основана официално през 1880 г. от Дон Доминго Фернандез Конча, но още в началото на века има сведения, че на това място се отглеждат плодородни лозови масиви. След разходка в градините и винарската изба, групата ще дегустира избрана селекция от първокласни чилийски вина. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 4. Сантяго – Калама – Сан Педро
Закуска и трансфер до летището за директен полет до Калама. Калама е основен отправен пункт към пустинята Атакама – най-солената и суха пустиня в света. Трансфер до оазиса, в който е разположено градчето Сан Педро де Атакама. Следобед посещение на най-уникалното творение на Атакама – Лунната долина. Хиляди години водата и вятъра са извайвали в скалите и пластовете сол странни и причудливи форми, които пленяват със своята сурова красота през деня, а при залез слънце се потапят в загадъчна светлина и сякаш оживяват. Изкачване на невероятната пясъчна дюна, дълга 1 км и посрещане на залеза в пустинята. Настаняване в хотел Kimal 4* или подобен. Включена вечеря в местен ресторант и нощувка.
Ден 5. Сан Педро де Атакама
Закуска. Свободно време за разглеждане центъра на градчето: главния площад Пласа де Армас, църквата Сан Педро, обявена за национален паметник през 1951 г. и къщата на Педро де Валдивиа – основателя на Сантяго.
По желание – целодневна екскурзия с посещение на най-голямото солено езеро в Чили – Салар де Атакама, обитавано от редки видове фламинго. След това продължаваме към лагуните Алтипланo, разположени на надморска височина 4200 м, преливащи в невероятни сини цветове, в които се отразяват белите шапки на вулканичните върхове. Следва посещение на Токонао – типичен колониален град, чиито сгради и постройки са изградени от вулканичен камък и известен с интересните си занаятчийски предмети.
През нощта по желание ще имате уникална възможност да изследвате звездното небе в самото сърце на пустинята – невероятно преживяване! С помощта на телескопи ще наблюдавате Млечния път, кратерите на Луната, пръстените на Сатурн и много други небесни феномени. Връщане в Сан Педро късно вечерта и нощувка..
Ден 6. Сан Педро – Ел Татио
Преди изгрев отпътуване с автобус на север от Сан Педро, където на около 80 км от градчето се намират известните Ел Татио гейзери. Ел Татио е най-високо разположеното геотермално поле в света – 4300 м над морското равнище. Когато студената земя посрещне първите лъчи на Слънцето ще наблюдавате внушително природно шоу от изригващите пръски и гореща пара на повече от 80 гейзера. Врящата вода, която изскача от цепнатини в земната кора е толкова гореща, че може да се свари яйце в нея. Пустинното поле Ел Татио е заобиколено от конуси на вулкани, високи над 6000 м, чиито върхове са покрити със сняг. Наблюдавайки тази невероятна природа, човек изпитва чувство на преклонение пред природните стихии. На връщане ще спрем в Мачуца – малко селце в Андите, използвано като място за почивка по пътя на Инките. В рамките на тура е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела, свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.
Ден 7. Сан Педро – Калама – Сантяго де Чили
Закуска и отпътуване от Сан Педро де Атакама до летище Калама. Полет до Сантяго в 14:25. Кацане на летище Сантяго в 16:29, посрещане и настаняване в хотел Galerias 4*. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.
Ден 8. Сантяго де Чили – Великденския о-в
Ранен трансфер до летището в Сантяго за полет до Великденския остров. Пристигане на летище Матавери, традиционно посрещане с гирлянди от орхидеи, трансфер до главния град Ханга Роа и настаняване в хотел VAI MOANA 3* или подобен. Следобяд посещение на антропологическия музей Падре Себастиан и церемониалния комплекс Аху Тахаи – една от най-старите каменни платформи със статуи от VІІ в., откъдето ще започне нашето пътуване в мистичния свят на отдавна изчезналата местна култура. Местните наричат острова Рапа Нуи, което в буквален превод означава „Светло петно в далечината". Превърнал се в изключително атрактивен за много хора по целия свят, Великденският остров представлява все още загадка за изследователите и поражда полемики между тях както относно произхода на местните жители и начина им на живот, така и за стотиците колосални фигури (наречени моаи), осеяли целия остров. Почти цялата територия на острова е обявена за национален парк. От 1995 година Великденският остров е вписан в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Нощувка.
Ден 9. Великденският остров
След закуска посещение на вулкана Рано Као, чийто кратер е зает от огромно езеро и на Културния център Оронго, намиращ се близо до него. Разглеждане на десетките петроглифи (каменни надписи и рисунки) на божеството Маке-маке и влизане в пещерите Ана Каи Тангата и Аху Винапу. Важно! Влизането в тези пещери не е възможно за хора с двигателни затруднения. Свободно време за обяд. Следва посещение на Аху Акиви, единственото място във вътрешността на острова, където се намират обърнати към морето седем статуи и каменоломната Пуна Пау. Вечерта свободно време и нощувка.
Ден 10. Великденския остров
След закуска посещение на вулкана Рано Као, чийто кратер е зает от огромно езеро и на Културния център Оронго, намиращ се близо до него. Разглеждане на десетките петроглифи (каменни надписи и рисунки) на божеството Маке-маке и влизане в пещерите Ана Каи Тангата и Аху Винапу. Важно! Влизането в тези пещери не е възможно за хора с двигателни затруднения. Свободно време за обяд. Следва посещение на Аху Акиви, единственото място във вътрешността на острова, където се намират обърнати към морето седем статуи и каменоломната Пуна Пау. Вечерта свободно време и нощувка.
Ден 11. Въщане в Сантяго
Закуска и освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летище Матавери за обратен полет до Сантяго в 11:45. Кацане в Сантяго в 18:25. Посрещане и трансфер до хотел Galerias 4* или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.
Ден 12 Сантяго - Мадрид
След закуска свободен ден в Сантяго за самостоятелно разглеждане на красивата столица на Чили с време за посещение на избрани музеи, разходка, опитване на кулинарни специалитети и потапяне в пъстрата атмосферата на града.
По желание – включване към сборна група с екскурзовод на английски език за полудневна екскурзия към тихоокеанското крайбрежие. Посещават се най-голямото пристанище на Чили – град Валпарайсо и курорта Виня дел Мар. Заради своите многобройни паметници на културата, Валпарайсо е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.
Трансфер до летището в Сантяго за полет до Мадрид в 20:10. Нощувка в самолета.
Зен 13. Завръщане в България
Кацане в Мадрид в 12:50 и продължение за София в 20:20. Пристигане в София в 00:50. Край на програмата.
Допълнителни услуги:
* Доплащане за единична стая: при запитване;
* Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 80 лв (плаща се при доплащане на екскурзията);
*  Доплащане за бизнес класа за дългите полети на LAN: при запитване;
*  Нощно посещение на Обсерваторията в Сан Педро де Атакама: записване на място и в зависимост от метеорологичните условия;
*  Допълнителни лични разходи и напитки по време на хранене.
* Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 25 лв на човек;
* Допълнителните екскурзии се изпълняват при 25 записани туристи;
*  Ще се търси възможност за настаняване в единична стая при  заявки;
* Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване
Полет Излита / час Каца / час
София – Мадрид 11:10 14:00
Мадрид - Сантяго де Чили 23:55 09:30
Връщане
Полет Излита / час Каца / час
Сантяго де Чили - Мадрид 20:10 12:50
Мадрид – София 20:20 00:50
Парична единица: Аржентинско песо
Разменна валута:  щатски долари
Говорими езици: Португалски
Визов режим за българи: да
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване