Град Хой Ан
Градът е известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон.
Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради.
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както на
симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището
преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а
пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и
олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния изток.
 
ПОЧИВКА ВЪВ ВИЕТНАМ
ДАНАНГ
Тръгване на: 28 Фев 2020  |  Връщане на: 08 Март 2020
НОВАТА ТОП ДЕСТИНАЦИЯ !
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
10
дни
от
3384
лв.
Цената включва:
* Самолетни билети с включени летищни такси;
* 7 нощувки в 4 звезден хотел Centara Sandy Beach Resort Danang/ подобен;
* 2 тура Ден 3 и Ден 4;
* Закуски в хотела и един обяд по време на тура в Дананг;
* Опитен местен гид ;
* Транспорт с климатизиран автобус;
* Входни такси за всички забележителности включени в програмата;
* Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 евро;
* Опитен български водач.
 
Ден 1. София Доха
Дин 2. Дананг
Ден 3. Дананг
Ден 4.Дананг
Ден 5 - Ден 7..Дананг
Ден 8. Hoi An Eco
Ден 9. Завръщане в Бългрия
Ден 10. Завръщане в Българя
Среща на летище София в 20:00 ч. на 28-ми февруари  за полет до Доха на Катарски авиолинии  в 22:40 ч.
Ден 1. София Доха
Среща на летище София в 20:00 ч. на 28-ми февруари  за полет до Доха на Катарски авиолинии  в 22:40 ч.
Дин 2. Дананг
По разписание се каца в Доха в 04:30ч. и след кратък престой Ви очаква полет към Дананг в 07:15 ч. отново с Катарски авиолинии. Пристигане в 18:05ч., следва трансфер от фирмата-партньор до хотела. Настаняване в Centara Sandy Beach Resort Danang 4* /или подобен/.
Ден 3. Дананг
След закуска ще се отправите към Хой Ан – очарователен град, който ще Ви грабне с неустоимия чар на тесните си романтични улички и многото магазинчета за сувенири. Хой Ан е успял да съхрани богатото си историческо минало и като по чудо е оцелял без разрушения след войната във Виетнам. Днес е част е Световното културното наследсвто и е в списъка на ЮНЕСКО.Ще посетите работилница за фенери, като ще имате възможността сами да си направите такъв. След това ще се отправите на пешеходна обиколка. Ще видите емблемата на града - старият Японски мост, архитектурен паметник с над 400 годишна история,  ще посетите и известния местен пазар.  Ще имате време да се насладите на спокойна разходка с лодка по река Ту Бон, която в миналото е била воден път за много търговци.  При хубаво време можете да се разходите из стария град и да се купите по нещо за спомен. Следобед ще Ви върнат обратно в хотела.
Ден 4.Дананг
Ба На хилс и Златния мост: Разположен на 1480 м. надморска височина, в Анамските планини /Truong Son mountain range/, Ба На е бивш френски курорт, построен в началото на 20-те год. на 20 в., където са били разположени над 200 вили, ресторанти и клубове. Ще се придвижите с лифт до станция Ба На, ще спрете до Night Station за да посетите Vong Nguyet hills и пагодата Linh Ung, френските вили. След това продължавате към планината Нуи Чуа на върха на веригата Ба На, Nginh Phong top, Le Nim Villas, Orchid Garden. След това се прехвърляте на уникалния фуникулер, за да посетите стара френска изба /Debay Ancient Wine Cellar/, цветната градина Le Jardin D’amour. Крайната спирка е Златния мост сред мъгливите върхове. Пътуването до Дананг е около 40 мин.

Пагода Пхап Лам и Драконовия мост: Двуетажен храм в Дананг, заобиколен от извисяващи се дървета, поддържани градини и сложно орнаментирани Будистки скулптори. По-рано известен като Тин Хои Пагода /преди да бъде преименуван Пхап Лам/, храмът е построен през 1934 г. по протежение на улица Ong Ich Khiem, а Con Market е разположен само на 5 минути пеша. Вторият етаж на пагодата е презвитерий със сложно изваяни колони, ръчно изписани будистки палийски текстове – заклинания и златна статуя на Буда, докато първият етаж е амфитеатър, който може да събере до 1000 души. Във вътрешният двор на пагодата е разположена 1.1 метрова седяща статуя на Буда, както и месингови статуи на Богинята на Милосърдието /Avalokitecvara/ и Бодхисатва Махастхамапрапта /Dai The Chi Bodhisattva - бодхисатва, представляващ силата на мъдростта/. Следва посещение на Драконовия мост преди да се върнете в курорта. Мраморните планини се състоят от 5 каменни могили/малки хълмове, някога острови, от мрамор. На стръмна скална част са разположени много красиви пещери, познати като Tang Chon, Huyen Khong. Можете също да посетите някои пагоди - Tam Thai pagoda and Linh Ung pagoda. Наблизо е разположено също и село Non Nuoc Hamlet, където местните се изхранват с изработка на карсиви малки мраморни фигурки. Ще спрем и при плаж My Khe, където Американските морски пехотинци са почивали по време на войната във Виетнам.
Ден 5 - Ден 7..Дананг
Време за почивка и самостоятелна програма в Дананг
Ден 8. Hoi An Eco
След закуска тур по желание.Програма за тура: Отправяте се към местното рибарско селище на устието на река Thu Bon. Ще се разходите из селото и ще научите повече за ежедневния живот на виетнамските рибари, техните семейства и общност. Ще се качите на борда на лодката Hoi An Eco и ще се разходите по Cua Dai River. Ще погледате как ловят риба и ще опитате сами да ловите, използвайки местните кръгли мрежи. Ще се забавлявате като изпробвате Виетнамските бамбукови лодки-кошове и ще участвате в състезание по гребане по реката. Продължавате към спокойните водни пътища на Bay Mau и ще научите как местните използват водните кокосови орехи. Връщаме се към лодка Hoi An Eco, за да се насладите на напитка и традиционен рибарски обяд. Край на тура, връщане в хотела.
Ден 9. Завръщане в Бългрия
Цял ден за почивка, хотелът е предплатен за късно напускане до 22:00 ч.  Следва трансфер до летище за полет на Катарски авиолинии в 00:50 на 8-ми март 2020 г.
Ден 10. Завръщане в Българя
Кацане в Доха в 05:20 сутринта и след кратък престой в 06:55 ч. полет до България. Очаква се да пристигнете в София в 11:25ч. преди обяд.
Допълнителна информация:
* Бакшиш за местния шофьор и гид;
* Виза –45 щатски долара / 71 лева  към м.април 2019 /за притежатели на български паспорт; Космос Травел оказва съдействие за попълване на документите/.
* Лични разходи.
* Опционален тур в Ден 8 – 55 евро / 108 лева  Провежда се при 15 записани.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Доха 22:40 04:30  Turkish Airways
Доха - Дананг 07:15 18:05 Turkish Airways
Дананг – Доха 05:50 06:20 Turkish Airways
Доха – София 0655 11:25 Turkish Airways
Парична единица: Лаоски кип, Виетнамски донг
Разменна валута:  щатски долари
Говорими езици: Английски
Визов режим за българи: да
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване