Град Мексико
Град Мексико е столицата на Мексико. Със своите 8,8 млн. души население той е най-големият град в Южна и Северна Америка и трети по големина в света след Токио и Сеул. Град Мексико е разположен в самия център на страната, на 2240 м надморска височина и е заобиколено от всички страни с планини и вулкани, които в отделни райони достигат височина 5000 м. Град Мексико е популярна туристическа дестинация като стар американски град и мястото на много от популярните туристически атракции, сред които Пирамидата на слънцето и Пирамидата на луната, „Зона Роса”, катедрала, Ангелът на независимостта (колона), арената на борба с бикове "Пласа Мехико", булевард "Пасео де ла Реформа", небостъргачът "Торе Латиноамерикана", Националният дворец "Мексико", Ел Паленке и Ел Сокало. Тук се намира и един от най-добрите музеи в света - Националният музей по антропология и история.
 
ПОЧИВКА В МЕКСИКО
Kарибски приключения в Ривиера Мая
Тръгване на: 29 Ноем 2020  |  Връщане на: 08 Дек 2020
Колониални съкровища, великолепни плажове, пищна тропическа природа, оригинална със световна популярност кухня, екскурзии за всеки вкус...всичко това е  Мексико!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
10
дни
от
3951
лв.
Цената включва:
* Полет с авиокомпания „ Turkish Airlines” София - Истанбул – Канкун – Истанбул- София с включени летищни такси и багаж;
* Трансфери летище – хотел – летищe;
* 7 Нощувки в хотел Barcelo Maya Riviera 5* на Ривиера Мая;
* All Inclusive база на изхранване;
* Водач от България при минимум 16 пътуващи, който помага с превода на екскурзиите на място;
* Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро от ЗАД“Армеец“.
 
Ден 1. София – Истанбул - В Ривиера Мая
Ден 2. Ривиера Мая
Ден 3. Ривиера Мая
Ден 4.Чичен Ица
Ден 5. Остров в Кантой
Ден 6. - Тулум и Коба
Ден 7. – Козумел
Ден 8. – парка Ешкарет
Ден 9. Отпътуване за България
Ден 10. Завръщане в България
Излитане от София в 16:00ч. с полет до Истанбул с АК “Turksih Airlines”. Каца в Истанбул в 18:25 след което следващ полет за  Канкун в 21:45ч.
 
Ден 1. София – Истанбул - В Ривиера Мая
Излитане от София в 16:00ч. с полет до Истанбул с АК “Turksih Airlines”. Каца в Истанбул в 18:25 след което следващ полет за  Канкун в 21:45ч.
 
Ден 2. Ривиера Мая
Пристигане в Канкун в 08:40ч. и трансфер до хотел Barcelo Maya Riviera 5* в Ривиера Мая.
 
Ден 3. Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Нощувка
Ден 4.Чичен Ица
 Закуска.
Днес ще направим екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от седемте нови чудеса на света (срещу допълнително заплащане от 105 евро / 205 лева на човек).
Разглеждане на Пирамидата на Кукулкан датираща от 6 в. след новата ера. Бог Кукулкан на маите. Височината на пирамидата е 30 м. , а дължината на страните ѝ е 55 м. Има стълба с 365 стъпала, водеща нагоре, символизиращи дните на годината. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на Кукулкан пленени войни от вражеските армии.
Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и днес. Ще видим наблизо и Храма на черепите, Храма на ягуара, игрището, площада с хилядата колони, свещенната стена, легендарната обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар.
Отпътуване обратно към Ривиера Мая. Нощувка.
 
 
Ден 5. Остров в Кантой
Закуска.
Днес ви предлагаме опция за целодневна екскурзия до Островът на жените и о-в Кантой (срещу допълнително заплащане, 105 евро / 205 лева на човек, продължителност на екскурзията около 7 ч.). Ще имате възможност да се потопите в кристалните води на Карибско море, да се радвате на красивия подводен свят изпълнен с цветни рибки и корали. Шнорхелинг екипировката е безплатна. В цената има и включен обяд в един от частните плажни клубове. Забавлявайте се и се докоснете до подводната красота в този изпълнен със слънце и прекрасни емоции ден.
Ще посетим и последния девствен необитаем остров тук– остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора.
И двата острова са обявени за защитена природна зона.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6. - Тулум и Коба
Закуска.
Свободно време или целодневна екскурзия до Тулум и Коба (срещу допълнително заплащане, 105 евро / 205 лева на човек).
Ще се потопим в историята на полуостров Юкатан, като започнем с великата майска цивилизация, живяла в Коба от 300 г. пр.н.е. до 1524 г. Градът бързо се разраства пмежду 500 г. и 600 г. сл.н.е. , когато населението му се умножава и се превръща в център на южната част на Юкатанския полуостров с обширни територии с обработваема земя, получава контрол над търговски маршрути и пристанища, както и притежава най-важното за всеки маянски град - достъп до обилни водни ресурси.
Продължаваме с посещение на археорлогическия комплекс Тулум, от който се открива невероятна гледка към морето. Той е сред най-късните градове на маите. Достига своя разцвет през 13-15 в. , като просъществува 70 години след началото на завладяването на региона от Испания. След това градът бързо запада, но и до днес е много добре запазен.
Нощувка.
 
Ден 7. – Козумел
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
По желание екскурзия до остров Козумел (срещу допълнително заплащане от 100 евро / 196 лева на човек) с възможност за гмуркане. Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
Нощувка.
 
Ден 8. – парка Ешкарет
Закуска.
Свободно време за плаж или възможност за допълнителна eкскурзия до парка Ешкарет (срещу допълнително заплащане, 135 евро / 264 лева), където ще имате възможността да плувате с делфин или да направите шнорхелинг в подводни пещери, ще срещнете папагали и фламинго, ще погалите костенурки и скатове. Изключително колоритно изживяване, което накрая ще завърши с богата шоу програма, показваща културата на древните маи и битките, водени на Чичен Ица. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. 
Нощувка.
 
Ден 9. Отпътуване за България
Закуска. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Истанбул в 10:10ч.
 
Ден 10. Завръщане в България
Пристигане в Истанбул в 06:15 и излитане за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:55ч.
 
Допълнителна информация:

* Бакшиши за портиери, носачи на багаж, допълнителни екскурзии на място – заплащат се на място по ваше желание (очаквани са, но не са задължителни);
* Туристическа такса в Мексико – 20 мексикански песо (около 1 евро / 1.956 лева ) на вечер на стая (заплаща се на рецепцията на хотела лично от всеки турист в местна валута);
* Такса за напускане на Мексико – 70 евро / 137 лева  (заплаща се лично на летището при напускане на страната);
* Хранения извън посочените в програмата;
* Разходи от личен характер;
* Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително.
* Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма със ЗАД Армеец, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
29.11.2020 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:25 01:25 часа
29.11.2020 ИСТАНБУЛ 21:40 КАНКУН 08:40 (кацане на 30.11) 19:00 часа с техн. стоп в Мексико Сити около 1,20 ч
07.12.2020 КАНКУН 10:10 ИСТАНБУЛ 06:15 12:05 часа
08.12.2020 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55 01:20 часа

Парична единица:мексиканско песо
Разменни валути:мексиканско песо
Говорими езици:испански
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване