Мандалай
Мандалай, град, северен централен Мианмар (Бирма), вторият по големина в страната (след Янгон [Рангун]). Разположен на река Иравади, той се намира в центъра на континенталната част на Мианмар и е фокус на регионалните комуникации и търговски и транспортни маршрути.
 
Мианмар
Скритото съкровище на Азия.
Тръгване на: 22 Ян 2020  |  Връщане на: 01 Фев 2020
Пътуване като никое друго.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
11
дни
от
4798
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
22.01.2020
4798 лв
6080 лв
4731 лв
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Самолетен билет София – Банкок - Янгон – София, с включен чекиран багаж 30 кг и летищни такси с АК Qatar Airways
* 1 полет с включени летищни такси Банкок – Мандалай, с включен чекиран багаж 20 кг
* 3 вътрешни полета с включени летищни такси: Баган – Хехо, Хехо – Тхандве, Тхандве – Янгон
* Трансфери по програмата;
* 9 нощувки в хотели 3*/4* както следва: 2 нощувкит в Мандалай, 2 в Баган, 1 в Инле, 3 в Нгапали, 1 в Янгон,
* 9 закуски;
* 9 вечери;
* 2 обяда;
* Местни екскурзоводи на английски език;
* Водач/ преводач на български език по време на пътуването
* Круизен билет по река Иравади без местен екскурзовод по време на круиза;
* Разходка с лодка по езерото Инле;
* Входни такси за посещение на забележителности;
* Задължителни държавни такси;
* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.
 
Ден 1: София – Доха
Ден 2: Доха - Банкок - Мандалай
Ден 3: Амарапура - река Иравади
Ден 4: Мандалай - Яндабо - Баган
Ден 5: Баган
Ден 6: Баган – Инле
Ден 7: Инле – Тхандве - Нгапали
Ден 8: Нгапали
Ден 9: Нгапали
Ден 10: Тхандве – Янгон
Ден 11 Завръщане в България
Отпътуване от летище София в посока Мандалай.
Ден 1: София – Доха
Отпътуване от летище София в посока Мандалай.
Ден 2: Доха - Банкок - Мандалай
Пристигане в Мандалай. При пристигането си в Мандалай ще бъдем посрещнати от местния екскурзовод, с който ще се отправим към пагодата Махамуни, където се намира най-древното изображение на Буда, изработено от бронз в Мианмар, ще си изработим традиционни молитвени златни листчета в двореца Мандалай, манастирът Швенандау, известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби. Ще посетим пагодата Кутодау, наречена на най-голямата книга в света и върха Мандалай, за да видим красивата гледка към града. Вечеря. Нощувка в Мандалай.
Ден 3: Амарапура - река Иравади
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Плаване към Мингун /около 1 час в посока/. В Мингун посещение на недовършения храм Пахтодауги, необичайната пагода Миятендан, и камбаната на Мингун – втората по големина бронзова камбана в света, запазена цяла, с тегло от 90 тона. Връщане в Мандалай. Разглеждане на Амарапура, някога столица на Мианмар и построен през 1783г., на 11 км от Мандалай. Днес можем да намерим развалини на градската порта, двореца и гробниците на старите царе. Ще посетим и манастира Маха Гандайон (Дом на хиляди монаси) и най-дългия тиков мост в света U Bein Bridge (1,2км. пешеходен мост покриващ езерото Taungthaman). Вечеря. Нощувка в Мандалай.
Ден 4: Мандалай - Яндабо - Баган
След ранна закуска в хотела, ще се отправим към круизната лодка, за речен тур по река Иравади. Качваме се на борда в 5:30 ч. Следват свежи напитки за добре дошли и кратки разяснения за предстоящите забележителности. Круизът по долното течение на ще ни разкрие процеса на изработване на керамика с глина от речния бряг. Ще видим и прочутото дърво на брега на реката, под което се подписва договорът между Великобритания и Мианмар през 1826г. Обяд на борда.
Пристигане в Баган около 17ч. Трансфер, вечеря и нощувка в хотел в Баган.
Ден 5: Баган
Закуска. Разглеждане на Баган. От IX-ти до XIII-ти век градът е бил столицата на древното царство Баган. По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Ще посетим известните храмове в Баган и Nyaung-U, храма "Ананда" с четирите си огромни стоящи статуи на Буда, както и множеството по-малки скулптури разположени в цялата интериорна галерия. Забележителностите продължават с посещения в храмът Мануха, построен през 1059г, Dhammayangyi Temple, пример за изящно строителство, както и други известни пагоди, като например пагодата Швезигон, построена от крал Анаурата в началото на XI век. Вечеря в местен ресторант. Нощувка в Баган.
Ден 6: Баган – Инле
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Хехо (Инле).
Началото на деня ни ще започне с лодка по езерото Инле, където ще разгледаме типичните плаващи градини, местните методи за риболов и великолепна природа. Ще посетим най-известната пагода Phaung Daw Oo, в която се намират пет малки статуи на Буда, които са покрити със златни листа, до толкова,че техните оригинални форми не могат да се видят, селото Нампан, в което се намира общност от високо квалифицирани текстилни занаятчии. Тук се произвежда една от най-редките тъкани в света – коприната от лотосови листа, растящи в езерото. Продължаваме с посещение на работилница за производство на лодки и работилница за пури. Вечеря и нощувка в хотел в Инле.
Ден 7: Инле – Тхандве - Нгапали
Закуска в хотела.Трансфер до летището за полет до Тхандве.
Пристигане на летище Тхандве (Thandwe) и трансфер до Нгапали. Плажът в Нгапали е един от най-девствените плажове в света, намира се на 7 километра от град Тхандве. Смята се, че плажът Нгапали е кръстен на град Неапол в Италия. За разлика от днешните плажове на Азия, Нгапали е спокоен и не е претъпкан с хора. Има само естествена красота на синьо море, бял пясък и слънце. С три-километровата си пясъчна ивица и кристално чистата вода на Индийския океан, Нгапали е едно от най-красивите места в Мианмар. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Нгапали.
Ден 8: Нгапали
Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.
Ден 9: Нгапали
Релакс, релакс и само релакс! Отдайте се на плуване, шнорхелинг, слънчеви бани, риболов, колоездене или просто разходка по брега! Вечеря. Нощувка в Нгапали.
Ден 10: Тхандве – Янгон
Трансфер до летище Тхандве за полет до Янгон. Ще направим обиколен тур в центъра на Янгон: Пагодата Сюле - разположена в сърцето на града, смята се, че там се намира косъм на Буда, Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на митични лъвове и Парк Махабандола. След това ще посетим известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да закупите традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Последната ни спирка ще е пагодата Шведагон, наричана още „златната пагода” издигаща се на 100 метра височина. Според древни свиделства е построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения, най-тежкото през 1768 г, когато целия връх на пагодата се срутва. Това светилище съхранява реликви от няколко Буди. Вечеря. Нощувка.
Ден 11 Завръщане в България
Ранен трансфер до летище Янгон за полет до София.
Допълнителни услуги:
* Ввиза за Мианмар – 50 евро / 98 лева  (заплаща се задължително в България);
* такса обработка на документи за виза – 40 лева (заплаща се задължително в България);
* Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро / 98 лева  за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;
* разходи от личен характер;
* застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полетно разписание:
QR 228 SOFDOH 1300 1750
QR 830 DOHBKK 2005 0705+1
PG 709 BKKMDL 1155 1320
QR 919 RGNDOH 0800 1130
QR 225 DOHSOF 1550 2100
 
Парична единица: Мианмарски кият
Разменна валута:Американски долари
Говорими езици: Бирмански език, английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване