Панама сити
Панама Сити се намира на тихоокеанския вход на Панамския канал. Основан е през 1519 г. от Педро Ариас де Авила и е унищожен през 17 в. от пожар. Построен наново и става столица на страната през 1903 г. Руините на Стария град и историческите части на Новия са обявени от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство през 1997 г. В Стария квартал на града се намира катедралата,чиято архитектура е прекрасна. Интересен за посещение е антропологичният музей MARTA, в който е представена най-старата култура по тези места - Барилес. В парка „Метрополитано” живеят различни видове диви животни - ленивци, тукани, маймуни и др. Панамският канал е съоражението, с което се свързва Панама Сити и страната Панама.
 
Коста Рика и Панама
Pеалено бижу между два океана
Тръгване на: 27 Фев 2020  |  Връщане на: 12 Март 2020
Оазисът на чистия живот!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
15
дни
от
8909
лв.
Цената включва:
*  Самолетен билет София – Франкфурт – Сан Хосе с А/К Lufthansa с включен регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
* Самолетен билет Панама сити – Франкфурт – София с А/К Lufthansa с вкл. регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
*  Самолетен билет Бокас дел Торо – Панама сити с включен регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 7 кг;
*   Летищни такси (365 € към 01.07.2019 г, подлежат на препотвърждение);
*   Всички трансфери до/от хотели по програмата (вкл. с воден транспорт);
*   Транспорт с автобус/микробус по маршрута, описан в програмата;
* Местни екскурзоводи по време на целия престой;
*   13 нощувки със закуски в хотели 5***** и 4****, както следва:
*  1 нощувка със закуска в хотел Real Intercontinental 5***** (или подобен) в Сан Хосе;
*  3 нощувки със закуски в хотел San Bada Resort & Spa 4**** (или подобен) в Национален парк Мануел Антонио;
* 2 нощувки със закуски в хотел Tabacon Resort & Spa 5***** (или подобен) във Фортуна (Нац. парк Вулкан Аренал);
*   2 нощувки със закуски в хотел Turtle Beach Lodge 3***+ (или подобен) в Тортугеро;
*  2 нощувки със закуски в хотел El Panama by Faranda Grand Hotel 5***** (или подобен) в Панама сити;
*  4 обяда, както следва:
*  1 обяд в градините на водопада La Paz;
* 2 обяда в Тортугеро;
*  1 обяд по пътя от Тортугеро към Бокас дел Торо;
*  9 вечери, както следва:
*  1 вечеря в хотела в Национален парк Вулкан Аренал;
* 1 вечеря в ресторант Don Rufino в градчето Ла Фортуна;
*  2 вечери в хотела в Тортугеро;
*  3 вечери в хотела в Бокас дел Торо;
* 1 вечеря в хотела в Панама сити;
*  1 вечеря в ресторант в зоната Амадор в Панама сити;
* Кратка панорамна обиколка на Сан Хосе;
*  Посещение на Национален парк Вулкан Поас и градините на водопада La Paz;
*  Пешеходен тур в Национален парк Мануел Антонио;
* Посещение на Национален парк Карара;
* Трансфер с лодка до/от хотела в Торугеро;
*   Разходка в градчето Тортугеро;
* Разходка с лодка по каналите на Национален парк Тортугеро;
* Пешеходна разходка в дъждовните гори на Национален парк Тортугеро;
*  Панорамна и пешеходна обиколка на Панама сити;
*   Изходна такса при отпътуване от Панама;
*  Водач-преводач от България по време на пътуването;
* Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро
 
Ден1. София – Франкфурт - Сан хосе
Ден 2. Сан Хосе / Национален парк Вулкан Поас / Водопада Ла Пас / Национален парк Мануел Антонио
Ден 3. Антонио
Ден 4. *круиз по залез слънце
Ден 5. Национален парк Вулкан Аренал
Ден 6. – Национален парк Аренал
Ден 7.Тортугеро
Ден 8. Тортугеро
Ден 9. Бокас дел Торо
Ден 10. Бокас дел Торо
Ден 11.Бокас дел Торо
Ден 12. Панама Сити
Ден 13. Круиз по Панамския канал
Ден 14. Панама Сити
Ден 15. Завръщане в Бъгария
Излитане в 07:10 часа от летище София с редовен полет на Lufthansa. Кацане във Франкфурт в 08:50 часа. Излитане в 13:30 часа за Сан Хосе. Кацане в Сан Хосе в 19:10 часа. Посрещане от местен представител. Трансфер и настаняване в хотел в столицата на Коста Рика. Нощувка.
 
Ден1. София – Франкфурт - Сан хосе
Излитане в 07:10 часа от летище София с редовен полет на Lufthansa. Кацане във Франкфурт в 08:50 часа. Излитане в 13:30 часа за Сан Хосе. Кацане в Сан Хосе в 19:10 часа. Посрещане от местен представител. Трансфер и настаняване в хотел в столицата на Коста Рика. Нощувка.
 
Ден 2. Сан Хосе / Национален парк Вулкан Поас / Водопада Ла Пас / Национален парк Мануел Антонио
Ранна закуска. Кратка панорамна обиколка на Сан Хосе. Отпътуване за Национален парк Вулкан Поас. Вулканът представлява най-мощният гейзер в света. Прославя се през 1910 г., когато стълб пара изригва на височина 6.4 км, с което печели световния рекорд. Той се състои от 3 кратера, 2 от които са отдавна спящи. В единия от тях е разположено езеро, а другият е покрит с ниска растителност, почти постоянно обвита в облаци. Мъховете, лишеите и орхидеите изобилстват във влажната сянка. Птичият свят е впечатляващ: колибри с огненочервени гушки, разкошните птици кетцал и тъмнообагрените червеношийки. В центъра на най-ниския и все още активен кратер се намира кално езеро, променящо цвета си от бяло до зелено, причина за което са издигащите се от дъното серни изпарения. Следва среща с един от най-впечатляващите водопади в Коста Рика – Ла Пас, част от един от най- известните еко паркове в страната. Скитайки се из градините на водопада, сетивата се отварят, за да уловят магията на откриващите се пред погледа ни 5 водопада, разположени покрай пътеките на парка. За туристите са предвидени специални наблюдателни платформи, от където имат възможност да направят най-добрите снимки над, под и пред водопадите. Част от преживяването е да се „загубим” сред облачна и дъждовна гора, да се разходим по обезопасените пътеки сред прелитащи многобройни видове птици, да срещнем тукан, маймуни капуцин, черноръки паячни маймуни, да посетим изложба на насекоми, пеперудената къща и градина с 26 документирани вида колибри, ягуари, пуми, оцелоти, дългоопашати котки Маргай, тикова къща със зоологическа градина и волски каруци, изложба на разноцветни жаби, изложба на орхидеи и хеликонии. По време на посещението е включен обяд. Продължаваме към Тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика, където е разположен Национален парк Мануел Антонио. Паркът включва 12 малки острови, покрай които често плуват множество делфини, а понякога от брега могат да се наблюдават и мигриращи китове. Основните местообитания са първични гори, вторични гори, мангрови тресавища, лагуни и плажна растителност. Популярността му се дължи и заради неговите обширни бели пясъчни плажове, граничещи с вечнозелена гора, която докосва линията на високия прилив. Тук ще намерите перфектната комбинация между майката природа и най-доброто от цивилизацията. Настаняване в хотел.
Нощувка.
 
Ден 3. Антонио
Закуска. Този ден ще посетим национален парк Мануел Антонио – въпреки, че е най-малкият (11.62 кв. км), той е въплъщение на всичко, което туристите искат да видят в Коста Рика. В компанията на местен гид-експерт ще се движим по тесни горски пътечки и ще пресечем малки поточета, докато навлезем в сърцето на хладната, чиста джунгла. От хълмовете, които ще достигнем се откриват смайващи гледки през зеленината на джунглата към тюркоазената шир на Тихия океан и близките острови. В тучните дъждовни гори, обрамчени от мрежа от пътеки има изобилие от диви животни. Очаквайте близки срещи с маймуни, ленивци, ракуни и папагали ара докато се разхождате по пътеките. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и развлечения. Предлагаме ви *тур на подправките в дъждовната гора (посещение на една от големите ванилови плантации Вила Ванила). Нощувка.
 
Ден 4. *круиз по залез слънце
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Нощувка.
Мануел Антонио и околностите му могат да предложат редица приключения – едно от най-забавните е зиплайнинг (канопи сафари), а за привечер ви предлагаме да посрещнете един от най-красивите тихоокеански залези по време на *круиз с катамаран.
Ден 5. Национален парк Вулкан Аренал

Закуска. Отпътуваме към Национален парк Вулкан Аренал. По пътя ще спрем на река Тарколес, където ще видим най-голямото изобилие от крокодили в естествена среда в страната. Освен това ще посетим и национален парк Карара - уникална екосистема между тропическата суха гора и тропическата дъждовна гора. Нашето пътуване продължава на северозапад, където ни приветства изумителния вулкан Аренал, открит след голямото изригване през юли 1968 г. Градчето Ла Фортуна предлага смайващи гледки и пейзажи към вулкана и околностите.
Настаняване в луксозен хотел, който ще ви поглези с множество басейни с термални води с температура, варираща от 25 до 38 градуса, в допълнение към различни възможности за приключение и вкусна кухня. Единствено гостите на

хотела имат достъп до най-новото луксозно попълнение в курорта – градините Shangri-La с 6-те басейна с естествени термални минерални води, подгрявани от вулкана Аренал. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6. – Национален парк Аренал
Закуска. *По желание посещение на Национален парк Аренал в комбинация с висящите мостове. Пред погледа ви от върха на дърветата на дъждовната гора се откриват пейзажи във всички посоки. Приключението започва по висящите мостове, които ще ви отведат до сърцето на парка. Най-добрият начин да усетите ритъма на живота на вулкана е да се разходите по застиналата лава от първото изригване през 1968 г., откъдето ще имате възможност да наблюдавате и активността на вулкана. Връщане в хотела следобяд. Отпуснете се в басейните на комплекса – водата в тях се отоплява директно от вулканичните канали. Вечеря в ресторант Don Rufino в градчето Ла Фортуна .
Нощувка.
Ден 7.Тортугеро
Тръгваме рано сутринта към Карибското крайбрежие и национален парк Тортугеро – един от най-богатите национални паркове в Коста Рика. Закуска по пътя. Днес ни очаква поредния вълнуващ ден. От пристанище Ла Павона ще се качим на лодка, която ще ни откара към хотела. След като се настаним ще посетим градчето Тортугеро, където ще се разходим из уличките, за да усетим спокойния начин на живот в карибската част на Коста Рика. Нашият гид ще ни обясни как това селище се е развило и защо жителите му са променили отношението си  към костенурките, които идват да гнездят всяка година по 22 километровия плаж на защитеното крайбрежие.
Вечеря. Нощувка.
Ден 8. Тортугеро
Тортугеро е най-важният район в Карибския Среден запад. Топографията на парка се състои от голямо блато, формирано от обединението на делти, които са наводнявали част от древните канали на Никарагуа. Единствената височина, която нарушава равнинния пейзаж е 300-метровият връх Сиерпе, останал от малък архипелаг от вулканичен произход, съществувал някога в района. Многобройните дълбоки заливи и лагуни зад бреговете на Тортугеро са дом на 7 вида речни костенурки, впечатляващия кайман, южни речни видри, няколко вида раци и над 50 вида речна риба. Рано сутринта се отправяме на разходка с лодка по каналите на Тортугеро и околностите. По време на това пътешествие е много вероятно да видите маймуни от видовете паякоподобни, ревачи и капуцини, както и десетки видове птици. Ако имате късмет може също да зърнете и застрашения от изчезване карибски
ламантин.
05:45 – Джунглата се разбужда. Започва нашата разходка 08:15 – типична тико закуска в ресторант The Turtle
10:00 – с местен екскурзовод ще се потопим в мистериозната джунгла на Тортугеро, а той ще ни разкаже за животинския и растителен свят, типичен за тропическите дъждовни гори
13:00 – обяд на блок маса в ресторант The Turtle 13:00 – 19:00 – свободно време
19:00 – вечеря в осветения от свещи таверна и ресторант The Turtle
Нощувка.
Ден 9. Бокас дел Торо
Закуска. Отново с лодка ще стигнем до автобуса, който ще ни очаква, за да ни отведе до Бокас дел Торо, Панама. Обяд по пътя. След като пресечем границата, се отправяме към Алмиранте, където ще се качим на лодка към остров Колон. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 10. Бокас дел Торо
Закуска. Свободен ден или пожелание допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 11.Бокас дел Торо
Закуска. Свободен ден или пожелание допълнителна екскурзия. Нощувка.
 
Ден 12. Панама Сити
Закуска. Трансфер до летището за полет Бокас дел Торо – Панама сити. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 13. Круиз по Панамския канал
Закуска. Свободен ден или по желание допълнителна екскурзия – круиз по Панамския канал с включен обяд (продължителност около 5 часа). Това инженерно чудо с дължина 80 км свързва Атлантическия и Тихия океан и всяка година по него минават хиляди малки и големи кораби. Можете да посетите Албрук - най-големият шопинг център в Америка (и на двата континента - Северна и Южна Америка). Покрива територия от 380 000 квадратни метра на три етажа и има над 700 магазина, 100 ресторанта, кино, супер маркет, боулинг и зала за видео игри.
 
Ден 14. Панама Сити
Закуска. Освобождаване на стаите около обяд. Кратък панорамен тур на историческия център на Панама Сити. Вълноломът, който днес е превърнат в туристическа атракция и има множество ресторанти, барове, зони за почивка, както и колоездачни алеи е нашата първа част от панорамната обиколка, където се разположени конгресния център Фигали и Био музей. Следващата ни спирка е в Каско Виехо (старата част на града) – първия град в тази част на Централна Америка, основан от испанските завоеватели в началото на колонизацията и включен в списъка на Юнеско през 1998 г. заради историческото и културно наследство, което е отражение на различна колониална инфраструктура, художествени галерии, магазини за сувенири, ресторанти и барове, които привличат туристи от цял свят. Възможност за обяд. Свободно време. Трансфер до летището за обратния полет до България.
Излитане в 18:35 часа с полет на Луфтханза през Франкфурт.
 
Ден 15. Завръщане в Бъгария
Кацане на летище Франкфурт в 11:30 ч. Излитане в 15:00 часа. Кацане на летището в София в 18:10 ч.
 
 
 
Допълнителна информация:
* Изходна такса при напускане на Коста Рика – 29 USD / 52 лева  (заплаща се на място);
* Допълнителните екскурзии;
* Бакшиши – общо 70 USD / 125 лева
* Допълнителните екскурзии, за които цената се уточнява:
- Заливът на делфините, коралов риф и плажа на червените жаби;
- Бокас дел Драго, о-в Пахарос и плажа на морските звезди;
- Круиз по част от Панамския канал
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Франкфурт 07:10 08:50 Луфтханза
Франкфурт – Сан Хосе 13:30 19:10 Луфтханза
Връщане
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Панама Сити – Франкфурт 18:35 11:30 Луфтханза
Франкфурт – София 15:00 18:10 Луфтханза
Парична единица: Панамска балбоа, Костарикански колон
Разменна валута: щатски долари
Говорими езици: испански
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване