Бостън
Бостън е уникален сред американските градове, поради факта, че е смесица от европейска и американска култура. Голяма част от сградите са на повече от сто години. Градът впечатлява с контраста от старо и ново - старите църкви са разположени точно под новите стъклени небостъргачи. Като едни от най-интересните места, които трябва да се посетят в града могат да се определят кулата John Hancock Tower, Музеят на науката, Централният парк, Китайският квартал, Куинси маркет (стар градски пазар) и Аквариумът на Нова Англия.
 
Екскурзия до САЩ
Източното крайбрежие
Тръгване на: 29 Фев 2020  |  Връщане на: 12 Март 2020
Посещение на Ниагарският водопад.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
13
дни
от
5408
лв.
Цената включва:

*Самолетен билет София - Истанбул - Бостън и Маями - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг, ръчен багаж до 8 кг;
* Самолетен билет Ню Йорк (летище Ла Гуардия) – Маями;
* Трансфери летище - хотел – летище;
* Транспорт по програмата;
* Нощувки:
- 2 нощувки със закуски в хотел "Comfort Inn Boston" *** (или подобен) в Бостън;
- 1 нощувка със закуска в хотел "Four Points by Sheraton Niagara Falls" *** (или подобен) на Ниагарския водопад;
- 1 нощувка със закуска в хотел "Hilton Garden Inn Pittsburgh University Place" *** (или подобен) в Питсбърг;
- 2 нощувки със закуски в хотел "Capitol Skyline" *** (или подобен) във Вашингтон;
- 3 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Manhattan Financial District" **** (или подобен) в Ню Йорк;
- 2 нощувки със закуски в хотел "Best Western On The Bay Inn & Marina" *** (или подобен) в Маями;
* Описаната туристическа програма;
* Водач-преводач от България;
* Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
 
Ден 1. София 9 Истанбул - Бостън
Ден 2. Бостън
Ден 3. Ниагарският водопад
Ден 4. Питсбърг
Ден 5. Вашинтон
Ден 6.Вашинтон
Ден 7. Ню Йорк
Ден 8. Ню Йорк
Ден 9. Ню Йорк
Ден 10 Маями
Ден 11. Маями
Ден 12. Отпътуване
Ден 13 Завръщане
Красивите плажове и изкуство в стил арт деко са само част от многото очарование на Маями - там има и пламтящ нощен живот, тропически градини, оживена сцена на изкуствата и блестяща кухня.
Ден 1. София 9 Истанбул - Бостън
Красивите плажове и изкуство в стил арт деко са само част от многото очарование на Маями - там има и пламтящ нощен живот, тропически градини, оживена сцена на изкуствата и блестяща кухня.
Ден 2. Бостън
Закуска. Полудневна обиколка на Бостън, един от най-старите градове в САЩ, столица и най-големият град в щата Масачузетс. Разположен е на източното крайбрежие на САЩ и е основан през 1630 г. Масачусетският конгрес (Massachusetts State House); Куинси Маркет – стар градски пазар, с огромно разнообразие от храни и ресторанти; „Пътеката на Свободата“ – най-старият обществен парк в САЩ; "Бийкън Хил" - един от най-старите квартали на Бостън; църквата „Св. Троица“ – забележителна със своите стъклописи и красиви фрески; най-старата действаща църква в града, построена през 1775 г. („Олд Норт Чърч“). Свободно време. Нощувка.
Ден 3. Ниагарският водопад
Закуска. Отпътуване за Ниагарския водопад (около 8 ч. и 30 мин.) – намира се в североизточната част на Северна Америка, на границата между Онтарио, Канада и щата Ню Йорк, САЩ. Водопадът е разделен на две основни части, благодарение на Goat Island. По-голямата част е наречена Horseshoe Falls. Височината му е 56 метра, а дължина на извивката на билото му е около 670 метра. Американският водопад, прилежащ на десния бряг, е 58 метра. Настаняване в хотел „Four Points by Sheraton Niagara Falls“ *** (или подобен). Свободно време. Нощувка.
Ден 4. Питсбърг
Закуска. Полудневна обиколка на Ниагарския водопад. Отпътуване за Питсбърг (около 4 ч. и 30 мин.) наричан още „Стоманения град“, определян като център на стоманодобивната индустрия в САЩ и вторият по големина град в щата Пенсилвания. Той е едно от старите селища в САЩ, което полуачва статут на град през 1816 г. През града преминават три живописни реки – Алегени, Мононгахела и Охайо, които се събират в центъра на града, където е разположен Пойнт Сейнт Парк и образуват триъгълен остров, наречен от местните „Златният триъгълник“. Настаняване в хотел „Hilton Garden Inn Pittsburgh University Place“ *** (или подобен). Свободно време. Нощувка.
Ден 5. Вашинтон
Закуска. Отпътуване за Вашингтон (около 5 ч. и 45 мин.) столицата на САЩ, кръстен на първият президент на Съединените американски щати Джордж Вашингтон, който сам избира място за бъдещата столица на река Патомак между Мериленд и Вирджиния. Вашингтон е един от най-красивите градове в Америка – величествен и тържествен със своите паркове, площади и фонтани, музеи и паметници. Пристигане във Вашингтон. Настаняване в хотел „Capitol Skyline“ *** (или подобен). Полудневна обиколка: Мемориалът на Джеферсън – паметник, посветен на Томас Джеферсън, третия президент на САЩ и американски основоположник; Мемориалът на загиналите във Втората световна война; Вашингтонският монумент – представлява обелиск и масонски символ, построен в памет на първия президент на САЩ генерал Джордж Вашингтон; Музеят Смитсониън - научноизследователски и образователен институт в САЩ, към който е създаден голям комплекс от музеи. Някои от тях са Музеят на американската история, Индианският музей, Музеят Хиршхорн и скулптурната градина, Националният въздушен и космически музей, Музеят по естествена история и др.; Националните архиви - независима агенция към правителството в САЩ, отговорна за съхраняването и документирането на исторически и правителствени архиви; Капитолият – седалище на федералната власт; комплекса Уотъргейт. Нощувка.
Ден 6.Вашинтон
Закуска. Свободно време за разглеждане на Вашингтон. По желание посещение на многобройните безплатни музеи, които американската столица предлага на туристите – Ботаническата градина, музеите от Института "Смитсониън" - резултат на дългогодишна изследователска и колекционерска работа и завидна дарителска дейност: Националния музей на американската история, Музея на НАСА, Националния природонаучен музей и др. Ако сте любители на изобразителното изкуство препоръчваме Националната художествена галерия.Нощувка.
Ден 7. Ню Йорк
Закуска. Отпътуване за Балтимор (около 1 ч. и 15 мин.) най-големият град в щата Мериленд. Панорамна обиколка. Отпътуване за Филаделфия (около 2 ч. и 30 мин) шестият най-голям град в САЩ и най-големият град в щата Пенсилвания. Той е сред най-старите и най-важни в историческо отношение градове в САЩ. Полудневна обиколка на града: сградата на Независимостта, където се подписва Декларацията за независимост и Камбаната на Свободата, която се намира в кула над Сградата на независимостта. Отпътуване за Ню Йорк (около 2 ч. и 30 мин.) най-големият град в САЩ, ядрото на най-гъсто населената зона на урбанизация в света. Това е културен, финансов, бизнес, политически и информационен център на Съединените щати. Настаняване в хотел „Holiday Inn Manhattan Financial District“ (или подобен). Нощувка.
Ден 8. Ню Йорк
Закуска. Полудневна обиколка на Ню Йорк: Китайският квартал Чайнатаун; Уол стрийт, където се намира Нюйоркската фондова борса – най-голямата фондова борса в света; „Кота Нула“ – мястото, където се издигаше Световният търговски център; южното пристанище на Манхатън; Емпайър Стейт Билдинг, проектирана от архитекта Уилям Ламб, завършена е през 1931 г. Сградата е 102-етажен небостъргач, висока е 381 м. и е една от най-големите забележителности в Америка; сградата на Обединените нации; Рокфелер Сентър – голям комплекс от офис сгради в Манхатън, построен през 1930 г. от рода Рокфелер; Таймс Скуеър – едно от най-пиковите и оживени места в Ню Йорк. Свободно време. Нощувка.
Ден 9. Ню Йорк
Закуска. Свободно време. Нощувка.
Ден 10 Маями
Закуска. Трансфер до летище Ла Гуардия. Оптътуване за Маями в 12:51 ч. Пристигане в Маями в 16:02 ч. - град намиращ се в югоизточната част на САЩ, в щата Флорида, на брега на Атлантическия океан. Той е вторият по големина град на Флорида, най-развитата туристическа дестинация в американския щат. Кварталът Маями Бийч е известен като един от най-бляскавите в света, заради нощните клубове, плажове, исторически сгради и магазини. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Best Western On The Bay Inn & Marina" (или подобен). Свободно време. Нощувка.
Ден 11. Маями
Закуска. Свободно време. Нощувка.
Ден 12. Отпътуване
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за Истанбул в 23:20 ч.
Ден 13 Завръщане
Пристигане на летището в Истанбул в 17:20 ч. Отпътуване за България в 20:10 ч. Пристигане на летище София в 20:30 ч.
Допълнителна информация:
* Виза за Америка;
‘* Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* Градски транспорт;
* Разходи от личен характер;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване / 29 Февруари 2019 година
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Истанбул 09:50 12:15 Turkish Airlines"
Истанбул – Бостън 15:40 18:55 Turkish Airlines"
Връщане / 11 Март 2020 година
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Маями - Истанбул 23:30 17:20 Turkish Airlines"
Истанбул - София 20:10 20:30 Turkish Airlines"

Парична единица:американски долар
Разменни валути: американски долари
Говорими езици:английски
Визов режим за българи:да
Влизане в страната: с международен паспорт
 
 
Бързо запитване
Запитване