Йоханесбург
Обикновено известен като Jo'burg или Jozi, този бързо променящ се град е сърцето на Южна Африка. След почти 20 години на упадък и  Йоханесбург сега гледа оптимистично към бъдещето. Центърът му се усъвършенства, а новите холдинги и офис сгради се строят с бързи темпове. Подходящият за квартал квартал Мабонген се счита за един от най-успешните проекти за градско обновление в света. Разделението на богатството обаче остава силно и престъпността и бедността не са елиминирани.
Екскурзия до Африка
Южна Африка с парка Крюгер, Зимбабве с Водопада “Виктория” и Ботсвана
Тръгване на: 18 Фев 2020  |  Връщане на: 29 Фев 2020
Свят, изпълнен с уникална флора, невероятна флора и пълноводни води!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
12
дни
от
6842
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейптаун – София с включен багаж до 40кг;
* Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Йоханесбург – Крюгер, както и Крюгер – Кейптаун с включен багаж до 20 кг;
* Всички летищни такси;
* Всички трансфери по програмата;
* 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Mondior 4* или подобен;
* 3 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен;
* 2 нощувки със закуски и вечери в Национален парк Крюгер в хотел Protea by Marriott at Kruger Gate 4* или подобен;
*3 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен;
* 1 вечеря с местни спeциалитети и музикална програма в Бома ресторант в района на водопада Виктория;
* Полудневна обиколка на Йоханесбург;
* Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория;
* Полудневно посещение на водопада Виктория;
* Сафари в парка Крюгер;
* Полудневна екскурзия на Кейптаун и полудневно посещение на планината Маса с включен билет за въжената линия;
* Еднодневна екскурзия от Кейптаун до нос Добра Надежда, круиз до острова на тюлените и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;
* Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун с включена дегустация на вино;
* Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача на групата;
* Представител от България по време на цялото пътуване при минимум 14 туриста;
* Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец;
 
Ден 1. София – Истанбул – Йоханесбург
Ден 2. Йоханесбург
Ден 3. Йоханесбург – Водопада Виктория/ Закуска и следобеден коктейл
Ден 4. Водопада Виктория
Ден 5. Водопада Виктория и Националния Парк Чобе, Боствана
Ден 6. парка Крюгер
Ден 7. Сафари в парка Крюгер
Ден 8. парка Крюгер - Кейптаун
Ден 9. Кейп Таун - Нос Добра Надежда/ Закуска
Ден 10 Кейп Таун - Пaрл - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Ден 11. Кейп Таун – Истанбул/ Закуска
Ден 12. Истанбул - София
Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:20 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.
Ден 1. София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане  от  София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:20 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:40 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.
Ден 2. Йоханесбург
Полет до Йоханесбург в 02:15 ч.

Пристигане в Йоханесбург в 11:05ч, посрещане от местен екскурзовод.

Отправяме се на обзорна обиколка на Йоханесбург (включена в цената) - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Градът на Нелсън Мандела ще ви омагьоса с противоречивите гледки, остатъчни мини, модерни сгради и претъпкани квартали (бившите townships – местата отредени за чернокожото и цветнокожо население на страната по време на апартейда). Градът е свидетел на 100 годишна бурна история на страната, свързана с живота на всеки един гражданин на ЮАР.

Посещение на музея посветен на Апартейда, където ще ни разкажат за тежките години на разделение на расите и хората (включено в цената).  

След това се отправяме към един от най-модерните квартали на града Sandton, където ще имаме свободно време на площад Нелсън Мандела. Площадът е пешеходна зона с множество заведения, център за пазаруване, галерия, и където се намира престижното заведение Hard Rock Cafe.

Трансфер до хотел Peermont Mondior 4* или подобен, настаняване и свободна вечер. Нощувка.
 
Ден 3. Йоханесбург – Водопада Виктория/ Закуска и следобеден коктейл
Закуска.

Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане, траснфер и настаняване в хотел The Kingdom at Victoria Falls 3* или подобен, в близост до водопада. Ще имаме свободно време за освежаване.

Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса.

Следобед ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки и да зърнем някои диви животни по време на круиз на залез слънце (включено в цената). Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 4. Водопада Виктория
Закуска.

Ранно отпътуване от хотела за полудневно посещение на водопада Виктория (включено в цената).

Тази сутрин ще направим незабравима обиколка на най-големия и красив водопад на континента. На местен език водопада е познат като  Моси-оа-Туня или Гърмящата вода. Тонове вода се изсипват от дългата почти 2км линия на водопада и падат от 100м височина към река Замбези, а звукът от гърмящата вода се чува на километри от тук.

Следобеда ще имате свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията напарка на водопада Виктория като полет с хеликоптер над водапада, рафтинг, или извън парка като - разходка със слонове или разходка с лъвове, които можете да заявите и заплатите на място.

Вечерта посещение на атрактивната програма с местни музика и танци в известния „Бома-ресторант” с включена вечеря с местни специалитети (включено в цената, напитки срещу заплащане на място).
Ден 5. Водопада Виктория и Националния Парк Чобе, Боствана
Закуска.

Свободно време или  посещение на съседна Ботсвана и Природен парк Чобе (срещу допълнително заплащане – 200 евро на човек). Днешното вълнуващо приключение започва с преминаване на границата с Ботсвана и качване на лодка, с която ще плаваме по живото-поддържащата река Чобе. Тук ще можете да снимате водните обитатели на парка – хипопотамите и крокодилите, а също и да зърнете някои от животните, които идват да пият вода от реката.

Следва обяд (включен в цената, напитки срещу заплащане на място).

Ранния следобед започва Вашето сафари с джипове, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове.

*За тази екскурзия ви е нужен паспорт, шапка за слънце, слънцезащитен крем. Не забравяйте и камерите и фото апаратите си.

Връщане в лоджа в близост до парка Виктория. 

Нощувка.
Ден 6. парка Крюгер
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург, където се прехвърляме на полет летище Nelspruit, парка Крюгер в провинция Мпумаланга.

Пристигане в Йоханесбург и трансфер до лоджа в парка Крюгер.

Настаняване в Protea by Marriott at Kruger Gate 4*  или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 7. Сафари в парка Крюгер
Закуска в сух пакет.

Ранно отпътуване (около 05:30ч сутринта) за полудневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове (групата ще се раздели в два джипа). Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!

Почивка за обяд в някой от ресторантите на парка (срещу допълнително заплащане на място).

Връщане в хотела следобеда (около 14ч).

Свободно време за ползване на басейна на хотела и почивка

Или

По желание - следобедно сафари в парка (срещу допълнително заплащане на място на рецепцията на хотела, при наличност на места).

Вечеря в ресторанта на лоджа. Нощувка.
Ден 8. парка Крюгер - Кейптаун
Закуска. Трансфер до летището на Крюгер за полет до Кейп Таун.

Пристигане и посрещане в Кейптаун от местния екскурзовод. По пътя към хотела ще направим кратко разглеждане на града. Обиколката (включено в цената) ще започне с изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстоява на 1080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия (билетът е включен в цената; използването й зависи от метеорологичните условия) и въртяща се кабина на 360 градуса.Настаняване в хотел  City Lodge V&A Waterfront 3* или подобен. Свободно време. Нощувка
Ден 9. Кейп Таун - Нос Добра Надежда/ Закуска
Закуска.

Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – нос Добра Надежда (включена в цената). Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Chapmen’s peak. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените (включен в цената).

Продължаваме към Националния резерват Кейп Пойнт (Cape Point), който се разпростира на повече от 17 хил акра площ, на която могат да се видят типични представители на местната флора и фауна. Свободно време за снимки при нос Добра Надежда. Следва изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан.

Ще посетим Boulders – мястото, където живеят в естествена среда  колония пингвини. Свободно време за обяд (не е включен в цената, заплащане на място по желание).

Връщане към хотела по брега на океана. Нощувка..
Ден 10 Кейп Таун - Пaрл - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейптаун и ботаническата градина Кирстенбош. (включена в цената).

Paarl town – градът известен с налагането на езика африканс като втори официален в страната, както и с първия град отправил призив за свобода и полагане на основите на Новата държава Южна Африка след освобождаването на Нелсън Мандела от затвора. Ще спрем във винарска изба за дегустация на вино.

Следващата ни спирка е във винарска изба в района на Stellenbosch - вторият най-стар град построен в ЮАР, където отново има включена дегустация на вино.

Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията в Европа.

Ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената).

Връщане в Кейптаун. Нощувка.
Ден 11. Кейп Таун – Истанбул/ Закуска
Закуска. Днес ще видим централните части на Кейптаун (включено в цената).

Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента.

Свободно време до трансфера до летището за полет Кейптаун – Истанбул в 18:00 ч.
Ден 12. Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06:00 часа. Свързващ полет за София в 08:35 часа. Пристигане в София в 08:55 часа сутринта
Допълнителна информация:
* Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева (заплащат се предварително от България);
* Виза Зимбабве – поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва:
- 30$ / около 53  на човек - цена за еднократно влизане в Зимбабве;
- 45$  / около 80 лева на човек - цена на двукратна виза (само ако посетите Ботсвана);
* Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР – 50 лева (заплащат се предварително от България);
*/ Еднодневно сафари до Ботсвана и Природен парк Чобе от хотела в района на водопада Виктория – 200 евро (заявява се и се заплаща предварително от България);
* Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 165$ / около 293 лева   (заявява се и се заплаща на място);
* Рафтинг в парка на водопада Виктория – 130$ / около 221 лева   (заявява се и се заплаща на място);
* Разходка със слонове – около 145$ / 258 лева  (заявява се и се заплаща на място);
* Разходка с лъвове – около 145$ / около  258 лева  (заявява се и се заплаща на място);
* Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 70 евро  / около 137 лева (заплащат се предварително от България);
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
Дата Лети от Излита в Каца в Пристига в Продължителност
18.02.2020 СОФИЯ 21:20 ИСТАНБУЛ 23:40 01:25 часа
19.02.2020 ИСТАНБУЛ 02:15 ЙОХАНУСБУРГ 11:05 + 1 09:55 часа
28.02.2020 КЕЙПТАУН 18:00 ИСТАНБУЛ 06:00 + 1 (кацане на 29.02) 11:00 часа
29.02.2020 ИСТАНБУЛ 08:35 СОФИЯ 08:55 01:20 часа
Парични единици: южноафрикански ранд
Разменна валута: амеркански долар
Говорими езици: Английски
Визов режим за българи: Да
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване