Инсбрук
Инсбрук е провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия. Три пъти Инсбрук  е домакинствал на Зимните олимпийски игри. Разположен близо както до Мюнхен, така и до Северна Италия, това е задължително място за посещение, ако сте любители на зимните спортове.    
 
Швейцарска панорама
Приключение и алпийско очарование
Тръгване на: 18 Авг 2019  |  Връщане на: 26 Авг 2019
Пътешествие до покрива на Европа.
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
9
дни
от
1075
лв.
Цената включва:
* транспорт с луксозен автобус
* 8 нощувки със закуски в хотели кат.2/3*
- 2 в района на Любляна/Кран
- 1 в Инсбрук
- 2 в района на Цюрих
- 2 в района на Женевското езеро
- 1 в района на Варезе/Милано
* Туристическа програма в Инсбрук, Вадуц, Цюрих, о.Майнау, Констанц, Люцерн, Берн, Женева, Лозана, Монтрьо, Лугано
* екскурзоводско обслужване по целия маршрут
* медицинска застраховка
 
1 ден. Любляна
2 ден. Инсбрук
Ден 3. Вадуц.
Ден 4. Шафхаузен.
Ден 5. Люцерн.
Ден 6. Женева
Ден 7.Монтрьо
Ден 8. Лугано
Ден 9. Завръщане в България
Отпътуване от София в 07:00ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/Кран и настаняване в хотел. Нощувка
 
1 ден. Любляна
Отпътуване от София в 07:00ч. за Словения. Привечер пристигане в района на Любляна/Кран и настаняване в хотел. Нощувка
 
2 ден. Инсбрук
Закуска. Заминаване за Инсбрук. След обяд разходка в старинната част на тиролската столица – Златния покрив, резиденцията на Хабсбургите, църквата „Св. Якоб“, улица Мария Терезия и триумфалната арка. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
Ден 3. Вадуц.
Закуска. Отпътуване за Швейцария. Кратък престой във Вадуц – столицата на княжество Лихтенщайн. По желание обиколка на градчето с туристическо влакче. След обяд програма в Цюрих – Швейцарския национален музей (отвън), главната улица – Банхофщрасе, старата част с църквите „Св. Петър“, „Св. Богородица“ и катедралата, кметството, фотопауза на брега на р. Лимат и Цюрихското езеро. Свободно време. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
 
Ден 4. Шафхаузен.
Закуска. Отпътуване за Боденското езеро на границата между Швейцария, Германия и Австрия и посещение на известния остров Майнау - превърнат в прекрасна ботаническа градина и затова наричан „Oстровът на цветята”. Следва разглеждане на гр. Констанц - статуята „Империа”, сградата на големия църковен събор от 1414-18г, катедралата, кметството и др. Отпътуване за гр. Шафхаузен на р. Рейн, където се намира най-големият водопад в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5. Люцерн.

Закуска. Отпътуване за Люцерн – живописно разположен в подножието на Алпите на брега на Фиервалдщетер зее. Пешеходна разходка в централната част на града – йезуитската църква, дървения мост над р. Ройс с водната кула, Лъвския паметник. Свободно време. Заминаване за столицата Берн. Туристическа програма – Мечата дупка и р. Ааре, Часовниковата кула, парламента и катедралата, разходка под Бернските аркади, както са наречени покритите улици на града. Свободно време. Отпътуване за района на Женевското езеро. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 6. Женева
Разглеждане на Женева – катедралата и Стария град, Паметника на реформацията, парка около езерото с цветния часовник и фонтана “Же д`o” По желание разходка с корабче по езерото (заплаща се на място). След обяд посещение на Лозана – катедралата „Нотр дам“, замъка „Уши“, с възможност за посещение на Олимпийския музей. Нощувка.
Ден 7.Монтрьо
Закуска. Отпътуване за Монтрьо - най-известния курорт на Женевското езеро. Разходка по крайбрежната алея – паметника на Фреди Меркюри, прочутото казино. Свободно време. Разглеждане на Шийонския замък – най-посещавания туристически обект в Швейцария. Отпътуване за Италия и настаняване в хотел в района на Варезе/Милано. Нощувка.
 
Ден 8. Лугано
Закуска. Заминаване за Лугано. Туристическа програма – централния площад, катедралата Сан Лоренцо, градския парк с екзотична растителност. Свободно време. Отпътуване за Любляна и настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 9. Завръщане в България
Закуска и заминаване за България. Вечерта пристигане в София. Закуска и заминаване за България. Вечерта пристигане в София.
 
Допълнителни услуги:
* Входни такси;
* Разходи от личен характер;
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Разписание на пътуването
18.08.2019 - Отпътуване от София в 07:00ч. за Словения.
26. 08 ,2019 -Закуска и заминаване за България. Вечерта пристигане в София.

 
Парична единица: швейцарски франк;
Разменни валути: швейцарски франк, евро
Говорими езици:  немски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с лична карта и международен паспорт
Бързо запитване
Запитване