Нюрнбергската крепост
Нюрнбергската крепост е паметник на средновековната архитектура на града. Състои се от Императорска крепост (Kaiserburg) в западната част и Бургграфска крепост (Burggrafenburg) в източната част. Крепостта е разрушена от бомбардировките по време на Втората световна война и са напълно възстановени в техния исторически вид след края на войната. Днес крепостта е превърната в музей. Отворени за посещение са не само крепостните съоръжения, но и красивият парк около тях.
 
Скандинавия
Магията на Севера
Тръгване на: 18 Юли 2019  |  Връщане на: 01 Авг 2019
Насладете се на красиво и прохладно лято .
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
15
дни
от
2195
лв.
Цената включва:
* Транспорт с автобус;
* Нощувки със закуски в 3* хотели;
- 1 в Загреб;
- 1 в Нюрнберг;
- 1 в Малмьо;
- 1 в Стокхолм;
- 2 lв Копенхаген;
- 1в Берлин;
-  1в Прага;
- 1 в Берген;
- 1 в Гьор;
- 2 на борда на ферибота Стокхолм – Хелзинки (Каюта за 4-ма);
* фериботни такси;
* Водач от България
 
Ден 1. 1 ден София – Загреб
Ден 2. Загреб – Нюрнберг
Ден 3. Рощок - ФЕРИБОТ – Гедсер – Малмьо
Ден 4. Малмьо – Гренна - Стокхолм
Ден 5. Хелзинки
Ден 6. Хелзинки – ФЕРИБОТ – Стокхолм
Ден 7. Осло
Ден 8.Осло
Ден 9. Берген
Ден 10. Гьотеборг
Ден 11. Копенхаген
Ден 12. Берлин
Ден 13 Прага
Ден 14.Прага
Ден 15. Завръщане в България
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Старата част. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 1. 1 ден София – Загреб
Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Старата част. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 2. Загреб – Нюрнберг
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане късния следобед в Нюрнберг – столицата на Франкония. Туристическа програма, включваща разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3. Рощок - ФЕРИБОТ – Гедсер – Малмьо
Закуска. Отпътуване за Рощок. Качване на ферибот следобед. Пристигане на датския бряг при Гедсер. Продължаване за Малмьо, преминавайки по моста „чудо” с обща дължина 16 км, свързващ Дания и Швеция и е един от най – мащабните инфраструктурни проекти в европейската история. Пристигане и настаняване в хотел в Малмьо. Нощувка.
Ден 4. Малмьо – Гренна - Стокхолм
Закуска. Разглеждане на града – музей Малмьо – сградата на Кметството и площадът Стор-торгет. Отпътуване за Стокхолм с попътна спирка за почивка в Гренна - селище, живописно разположено на брега на езерото Ветерн, запазило старинни традиции за производство на захарни изделия. Пристигане в Стокхолм, кацнал върху 14 острова на езерото Меларен, което маркира началото на архипелаг от 24 000 острова. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5. Хелзинки
Закуска. Туристическа програма в Стокхолм - старата част на града, Музеят Ваза, съхранил възстановен кораб и Скансен – най - големият Етнографски музей на открито в Швеция. По желание разходка с корабче по каналите на града. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот за Финландия. Нощувка във външна каюта с прозорец.
Ден 6. Хелзинки – ФЕРИБОТ – Стокхолм
Пристигане във финландската столица Хелзинки, чиито жители са известни като едни от най -образованите, най - добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент и Руската православна катедрала. Свободно време. В 17.00 ч. отпътуване с ферибот обратно за Швеция. Нощувка във външна каюта с прозорец. На борда на елегантния кораб TALLINK SILJA LINE, ще имате възможност да направите едно интересно пътуване между Стокхолм и Хелзинки, да се докоснете до колоритна атмосфера и да се разходите под стъкления покрив на дългата 142-метрова корабна галерия, от двете страни, на която има магазини, кафенета и ресторанти. На разположение на пътуващите са конферентна зала, детски кът, нощен клуб, дискотека, казино, спа-център, сауна, джакузи и басейни, а между отделните нива има удобни асансьори. На борда на кораба има 896 каюти с общ капацитет 2852 пасажери, като всяка каюта разполага с гардероб, климатик, радио, собствен санитарен възел с баня и сешоар. Всичко това, съчетано с професионалното обслужване на любезния персонал, е отлична предпоставка за едно изживяване, което ще ви остави приятни спомени.
Ден 7. Осло
Пристигане сутринта в Стокхолм. Време за разходка до обяд. Продължаване за норвежката столица Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
Ден 8.Осло
Закуска /сух пакет/. Рано сутринта отпътуване с автобус за вълнуващата еднодневна екскурзия до Зьогне фиорд /включена в пакетната цена/ – най – дългият фиорд в Норвегия. Пътуването е с ферибот по тесните ръкави на фиорда, което ще ви предложи спиращи дъха гледки – величествени планински масиви и стръмни зелени склонове. Продължаване в посока втория по големина град в Норвегия – Берген. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 9. Берген
Закуска. Начало на туристическа обиколка в центъра на Берген, която включва квартала на немските търговци Бриген, известен с дървените си къщи, рибния пазар, както и крепостта Бергенхус. Свободно време за разходка или по желание изкачване с железницата Фльойбанен до връх Флойен от където се разкрива прекрасна гледка към намиращия се в ниското град. В ранния следобед отпътуване за Осло. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
Ден 10. Гьотеборг

10 ден Осло - Гьотеборг
Закуска. Туристическа програма в Осло – сградата на Кметството, главната улица на града Карл Йохангате, отвеждаща до Кралския дворец. Свободно време с възможност за посещение на музея на викингите, музея Кон-Тики и музея Фрам. В 16.00 ч. - отпътуване за втория по големина град на Швеция - Гьотеборг. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 11. Копенхаген
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Гьотеборг, наричан “Врата към северна Европа”. Особено очарование му придават многото канали, паркове и цветни градини. Отпътуване за шведския град Хелзингборг – модерен град с древна история. Символът на града е високата кула Кернан /XI в./, един от най-важните средновековни паметници в Швеция с чудесна гледка към цялата местност. Кратка туристическа програма и преминаване с ферибот на датска територия при Хелзингьор. Продължаване за Копенхаген с попътно разглеждане на замъка на Хамлет в Кронборг. Пристигане в датската столица и настаняване в хотел. При възможност вечерна разходка с корабче по каналите на Копенхаген или посещение на увеселителният парк Тиволи. Нощувка.
Ден 12. Берлин
Закуска. Туристическа програма в датската столица – „Малката Русалка”, мълчаливо приседнала, сякаш току- що излязла от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, фонтанът Гефион, Кралският дворец, Националният музей, дворецът Кристиансборг, приютил Датския парламент, Старата фондова борса, Кралският театър. В ранния следобед отпътуване за Гедсер. Качване на ферибот за Рощок. Пристигане и продължаване за Берлин. Нощувка.
Ден 13 Прага
Закуска. Туристическа програма в Берлин – град на вече несъществуващата „Берлинска стена” и на внушителната Бранденбургска врата. Разглеждане на историческия център със сградата на Райхстага, красивите площади Жендарменмаркт и Александерплац. По желание посещение на известния Пергамонмузеум. Отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка
Ден 14.Прага
Закуска. Пешеходна обиколка - Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна, Карлов мост. Отпътуване за Гьор. Създаден през 5 в.пр.н.е. Гьор през вековете достига статут на едно от най-важните градски средища в пределите на Унгарското кралство. Разположението на града на пътя свързващ Виена с Будпеща предопределя неговото развитие. Днес той е най-големият град в северозападна Унгария и със своя добре запазен старинен център се е превърнал в привлекателна дестинация за много туристи. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 15. Завръщане в България
Закуска. Пристигане в София около полунощ.
Допълнителни услуги:
* Разходка с корабче по каналите на Стокхолм;
* От Копенхаген и с железницата Фльойбанен до връх Флойен;
*  Копенхаген и с железницата Фльойбанен до връх Флойен;
* Входните такси за обектите;
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
На 18 юли - Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Старата част. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Парични единици:евро, датски, шведски и норвежки крони
Разменна валута:евро, датски, шведски и норвежки крони
Говорими езици: датски, шведски, норвежки, финландски, английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
Бързо запитване
Запитване