Сиракуза
Основан през 8 в. пр. н.е. от гръцки колонизатори от Коринт, Сиракуза се превръща в най-значимият град в Сицилия. През 9 в. с нашествието на арабите започва да губи главната си роля.
Сиракуза е родното място на Архимед.
Градът е обект на културното наследство на ЮНЕСКО, заради историческото си богатство: гръцкият театър, римският амфитеатър, византийски и нормандски базилики.
 
Сицилия от А до Я
Посетете всички забележителности на Сицилия в една екскурзия!
Тръгване на: 20 Септ 2020  |  Връщане на: 27 Септ 2020
Едно от най- привлекателните места в Европа, което може да подари на всеки уникални изживявания.
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
1360
лв.
Резервирай
Цената включва:
* Самолетен билет с директен чартърен полет, с авиокомпания Bulgarian air Charter;
* Самолетен билет с директен полет с авиокомпания Wizz Air за групата 16.04 – 23.04
* Летищни такси;
* Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см
* 2 нощувки със закуски и вечери в района на Сиракуза/ Рагуза в Hotel Jolly Aretusa или подобен 3/4*;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Агридженто в Hotel Pini или подобен 3/4*;
* 2 нощувки със закуски и вечери в района на Палермо в Hotel Palm Beach или подобен 3/4*;
* 2 нощувки със закуски и вечери в района на Катания/ Етна Hotel Primavera dell’Etna или подобен 3/4*;
* Туристическа обиколка на Сиракуза и Ното;
* Туристическа обиколка на Модика и Рагуза;
* Туристическа обиколка на Агридженто и Мазара дел Вало;
* Туристическа обиколка на Палермо и Монреале;
* Туристическа обиколка Чефалу и Месина;
* Туристическа обиколка на Етна и Таормина;
* Транспорт с лицензиран автобус по целият маршрут;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро от ДЗИ;
* Водач от България за цялото пътуване;
 
Ден 1. София – Катания
Ден 2. Сиракуза и Ното
Ден 3. Модика и Рагуза
Ден 4. Аридженто и Мазара Дел Вало
Ден 5. Палермо и Монреалре
Ден 6. Чефалу и Месина
Ден 7.Етна и Таормина
Ден 8. Завръщане в България
Среща на Летище София. Директен полет до Катания. Трансфер и настаняване в хотел в района на Сиракуза или Рагуза.

 
Ден 1. София – Катания
Среща на Летище София. Директен полет до Катания. Трансфер и настаняване в хотел в района на Сиракуза или Рагуза.

 
Ден 2. Сиракуза и Ното
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Сиракуза и Ното.
Посещение на Сиракуза - Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието.
Посещение на Ното - В ранният следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в района на Сиракуза или Рагуза.
 
Ден 3. Модика и Рагуза
Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на Модика и Рагуза.
Посещение на Модика - Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните.
Посещение на Рагуза - Градът е разделен на две части. В едната част няма забележителности, тя се е появила след земетресението през 1693 г. Другата част, наречена Рагуза Ибла, се разполага на хълма и е възстановена в средновековния си вид от местните жители след земетресението.Настаняване в хотела в района на Агридженто. Вечеря. Нощувка.
 
 
Ден 4. Аридженто и Мазара Дел Вало
Закуска. Отпътуване за екскурия до Агридженто.
Посещение на Агридженто – Ще разгледате една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Посещение на Мазара Дел Вало - Мазара дел Вало e земеделски и риболовен център, разположен в провинция Трапани, Югозападна Сицилия. Като основан още по времето на финикийците град, той има древна и богата история, която личи в останалите запазени в него много древни руини и красиви сгради от Средновековието.Настаняване в хотела в района на Палермо. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 5. Палермо и Монреалре
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Палермо и Монреале.
Посещение на Палермо – Разходка из столицата на Сицилия. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър.
Посещение на  Монреале - Посещение на Катедралата на града – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.Вечеря. Нощувка в района на Палермо.
 
 
Ден 6. Чефалу и Месина
Закуска. Отпътуване за Чефалу и Месина.
Посещение на Чефалу – Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в.
Посещение на Месина -  Разходка из Месина - третият по големина град в Сицилия и столица на провинцията Месина. Религиозните здания в Месина са няколко – катедралата на Месина от 12-ти век  разрушавана и построявана два пъти - след земетресение (1908г.) и бомбардировки (1943г.), Annunziata dei Catalani – със засилен арабски архитектурен стил, Santa Maria degli Alemanni – било е параклис на тевтонските рицари.Настаняване в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7.Етна и Таормина
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Етна и Таормина.
Посещение на Етна - Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1910 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.
Посещение на Таормина – Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутият курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче.Връщане в хотела в района на Етна или Катания. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Трансфер до летище Катания. Прибиране в България с директен полет Катания- София.
 
Допълнителна информация:
* Входна такса за църквата Марторана в Палермо – около 2 евро / 4 лева ;
* Входна такса за Катедралата в Монреале – около 4 евро / 8 лева;
*Входна такса за катакомбите на Капуцините – около 6 евро / 12 лева ;
 * Входна такса за Театро Масимо – около 8 евро / 16 лева;
* Входна такса за Агридженто – около 12 евро / 23 лева ;
Билет за въжения лифт и джипове в Етна – около 65 евро / 1127 лева  за възрастен/ 48 евро / 94 лева  за дете (4-11.99 г.);* Входна такса за Гръцкия театър в Таормина – около 10 евро / 20 лева ;
* Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“;
* Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 650 USD на тон /1150 лева;
* Общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация между 2 и 4 евро на човек на вечер;
* В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Цялата информация за всички детайли по програмата ще намерите в брошурата. Имате възможност за избор на дати, цени или полет от Варна.
 
Полети
Полет Излита / Час Каца / Час Авиокомпания
София – Катания 20:30 21:25 Wizz Air
Катания – София 22:00 00:45 Wizz Air

Парична единица:евро
Разменна валута:евро
Говорими езици: италиански, английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта.
 
Бързо запитване
Запитване