Ермитаж
Това пък е най-големият музей в света и шедьовър на Екатерина Велика. Тук се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството!
Прибалтика и Русия 2020
Царствената красота на старата руска столица и Прибалтика, която няма да Ви остави да скучаете!
Тръгване на: 03 Юли 2020  |  Връщане на: 11 Юли 2020
Безгрижно шикозни градове,които омайват посетителите си през всеки сезон.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
9
дни
от
2195
лв.
Цената включва:

* Самолетни билети с летищни такси и 20 кг чекиран багаж: София – Вилнюс, Санкт Петербург – София /с прекачване /;
* 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
* Всички трансфери по програмата с автобус;
* Всички екскурзии по програмата с местни екскурзоводи и превод на български;
* Обиколка на Вилнюс;
* Екскурзия до замъка Тракай;
* Екскурзия до замъка Рундале;
* Обиколка на Рига;
* Обиколка на Талин;
* Панорамна екскурзия на Санкт Петербург;
* Посещение на Исакиевски събор с екскурзовод;
* Посещение на Ермитажа с екскурзовод;
* Екскурзия до двореца Петерхоф;
* Екскурзия до Царско село – Екатеринински дворец;
* Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро;
* Тур мениджър от агенцията.
 
Ден 1 . Вилнюс, Литва
Ден 2. Вилнюс – Тракай
Ден 3. Двореца Рундале – Рига, Латвия
Ден 4. Рига
Ден 5. Талин, Естония
Ден 6. Санкт Петербург, Русия
Ден 7. Санкт Петербург, Русия
Ден 8. Санкт Петербург, Русия
Ден 9. Завръщане в България
Полет София – Вилнюс с прекачване. Пристигане във Вилнюс. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване.
Ден 1 . Вилнюс, Литва
Полет София – Вилнюс с прекачване. Пристигане във Вилнюс. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване.
Ден 2. Вилнюс – Тракай
Закуска. Пешеходна разходка из историческия център на Вилнюс. Старият град е един от най-големите архитектурни комплекси на Източна Европа с над 1500 исторически сгради, много от които са включени в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще откриете всички европейски архитектурни стилове – късна готика в църквата Света Анна, елегантна класика в катедралата и кметството, но най- вече това е град на барока, стил който се среща на всяка крачка, особено в религиозните сгради. Вижте Университета на Вилнюс, създаден през 1579 г., красивата сграда на кметството, еврейския квартал и чудотворната икона на Дева Мария над градската порта. Екскурзия до Тракай – старата столица на страната, която се намира само на 30 км от Вилнюс. Посещение на готическия замък от 14 век, разположен на остров в средата на езерото Галве. В него има интересна изложба, представящата историята на Великото херцогство, от времето когато границите му са стигали от Балтика до Черно море. Дървените къщички на малкото селце Тракай, разположено до езерото са основно на караитите, еврейска секта дошла от Крим преди векове и заселила се тук. Връщане във Вилнюс и нощуване.
Ден 3. Двореца Рундале – Рига, Латвия
Закуска. Отпътуване за Рига. По път посещение на двореца Рундале, наричан архитектурната перла на Латвия. Сградата е най-добрият образец на стиловете барок и рококо в Латвия. Създаден е между 1736 и 1767 г. от Растрели, архитекта на Зимния дворец в Ст.Петербург. Ще бъдете впечатлени от красотата на Златната зала, частните апартаменти на Дука на Курландия Бирон, автентичната мебел от 18 век, сбирките от порцелан, сребро и картини. След обиколката ще имате свободно време за разходка из красивия парк, изграден във френски стил. Пристигане в Рига привечер. Настаняване в хотел. Нощуване.
Ден 4. Рига
Закуска. Пешеходна обиколка на латвийската столица. Рига е най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от 800 – годишна история. Обиколката ще започне от централните булеварди на града и квартала със сгради в стил Ар Нуво от началото на 20 век, после ще видите Операта и стария град, за една истинска разходка във времето. Ще видите Катедралата, църквата Свети Петър, къщите на гилдиите, шведската порта, стария замък на Рига, както и много реставрирани исторически сгради, приютили уютни кафенета, ресторанти и сувенирни магазини. Историческия център на града е включен в листа на ЮНЕСКО. Свободно време. Нощуване.
Ден 5. Талин, Естония
Закуска. Отпътуване за Талин. Пешеходна обиколка на стария град, съхранил градоустройствения си план от 15 век. Градът впечатлява с много сгради от тази епоха – административни и църковни здания, жилищни домове, хамбари и складове, принадлежали на богати граждани. От 1997 г. Талин е включен в листата на ЮНЕСКО. Ще видите замъка Тоомпеа, площада на кметството, руската православна катедрала Александър Невски и главната църква. Нощуване.
Ден 6. Санкт Петербург, Русия
Закуска. Отпътуване за Русия. Пристигане след обяд и панорамна обиколка на историческата столица на руската империя. Ще минете по известния Невски проспект, край каналите и мостовете на Нева, Казанската катедрала, Адмиралтейството с позлатения връх и впечатляващата църква Спас на крови. После ще спрете на дворцовия площад, за да видите прекрасния ансамбъл от сгради около него – Зимния дворец, Марински дворец и колоната на Александър. Нощуване.
Ден 7. Санкт Петербург, Русия
Закуска. Днес ще посетите Исакиевски събор, най- големия православен храм в Русия и една от най-интересните сгради от 19 век. Построен между 1818 и 1858 г. от френския архитект Огюст Монферан, той ще се превърне в символ на столицата на империята. 180 години по-късно неговият златен купол все още доминира градския пейзаж и е четвърти по големина в Европа. Интериорът е истински шедьовър. Църквата може да побере над 10 000 молещи се. После ви очаква посещение на Ермитажа – императорския Зимен дворец, изграден в бароков стил, разположен на брега на р.Нева. Музеят се създава в 1764 г. с пристигането на първата колекция творби на фламандски художници за личната колекция на Екатерина Велика. Платната били изложени в няколко зали на двореца, които получили френското название – Ермитаж. При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Днес в музея се съхраняват над 3 милиона експоната, включващи исторически артефакти от цял свят, платна на Микеланджело, Рафаел, Тициан, Рембранд и Рубенс, както и голяма сбирка с творби на френските импресионисти. Нощуване.
Ден 8. Санкт Петербург, Русия
акуска. Днес ще излезете от града, за да посетите царските резиденции, които са блестящ пример на руския барок. Ще видите Петерхоф – лятната резиденция на Петър Велики, разположена на брега на Финския залив. Ще се разходите из двореца, прочутата естакада с фонтаните и градините. После ви очаква Царско село – Пушкин, истински шедьовър на архитекта Растрели. Комплексът е разположен на 25 км от града и включва огромен парк и дворец, принадлежал на Екатерина, втората съпруга на Петър Велики. Ще посетите Екатеринински дворец, построен между 1717 и 1723 г., с по-късно добавена фасада в бароков стил и богат интериор. Ще разгледате луксозната голяма зала, балната зала със златни огледала и прочутата Кехлибарена стая, подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на Петър I. Стаята е била открадната през втората световна война от нацистите, реставрирана в наше време и отново отворена за посещения от 2003 г. Връщане в града. Нощуване.
Ден 9. Завръщане в България
Закуска. Трансфер до летището за полет към България
Допълнителна информация:
*Виза и визова услуга за Русия – 150 лв.
* Входни такси за Тракай, двореца Рундале, Катедралата в Талин, Исакиевски събор, Ермитажа, Петерхоф, Екатеринински дворец
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Разписанието на полетите се уточнява !
 
Парична единица: руска рубла, евро,
Разменни валути: руски рубли,евро
Говорими езици: руски,словенски
Визов режим за българи:да
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване