Ермитаж
Това  е най-големият музей в света и шедьовър на Екатерина Велика. Тук се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството!
 
Прибалтийските столици и Санкт Петербург
сиянието на Белите нощи
Тръгване на: 29 Юни 2020  |  Връщане на: 10 Юли 2020
Безгрижно шикозни градове,които омайват посетителите си през всеки сезон.

 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
12
дни
от
2275
лв.
Цената включва:
* самолетен билет София – Варшава – София на LOT POLISH AIRLINES;
* летищни такси /55 EUR / 1078 лева към дата 19.11.2019 г.;
* 1 брой чекиран багаж до 20 кг, трансфер летище –хотел – летище;
*  транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
 * 11 нощувки със закуски, от които 3 – във Варшава в хотели 3***/4****, 1 – във Вилнюс в хотел 3***, 2 – в Талин в хотел 4****, 1 – в околностите на Хелзинки в хотел 3***, 3 – в Санкт Петербург в хотел 3***, 1 – в Рига в хотел 4****;
*  местни екскурзоводи с превод на български език за полудневните обиколки на Талин, Рига, Вилнюс и Санкт Петербург, фериботни такси Талин – Хелзинки, туристическа програма на български език в определените градове по маршрута,;
* водач от агенцията /от 02-я до 11-я ден включително/.
* Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма.
 
Ден 1. София – Варшава
Ден 2. Варшава
Ден 3. Варшава – Тракай - Вилнюс
Ден 4. Вилнюс - Талин
Ден 5. Талин
Ден 6. Талин – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Ден 7. Хелзинки – Санкт Петербург
Ден 8. Санкт Петербург – Царско село
Ден 9. Санкт Петербург - Ермитаж
Ден 10. Санкт Петербург – Петродворец - Рига
Ден 11. Рига - Варшава
Ден 12. Завръщане в България
Излитане от аерогара София с редовен полет на LOT POLISH AIRLINES за Варшава в 14.35 ч. Кацане в 15.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 1. София – Варшава
Излитане от аерогара София с редовен полет на LOT POLISH AIRLINES за Варшава в 14.35 ч. Кацане в 15.30 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 2. Варшава
Закуска. Свободно време за разходка. В 16.00 ч. пешеходна обиколка из Стария град: живописният стар търговски площад, заобиколен от ренесансови и барокови фасади, Кралският дворец (отвън) – някога резиденция на полските крале, днес музей на изкуствата, площадът с колоната на крал Сигизмунд III, кулите и средновековните стени, обграждащи някогашното сърце на града. Нощувка.
Ден 3. Варшава – Тракай - Вилнюс
Отпътуване за Литва и нейната столица Вилнюс. Попътна спирка за посещение на замъка Тракай, разположен сред водите на езеро, той е сред една от най - известните забележителности на Литва. Започнат от Кейстут и завършен от един от най – могъщите князе на Литва Витолд Велики, замъкът винаги е играл важна роля в историята на страната. Пристигане в столицата Вилнюс. Днес градът привлича туристи най – вече със свойте 65 църкви, издигнати през различни исторически периоди в различни стилове - от внушителната ажурена декорация на готическата църква Св. Ана до импозантния бароков стил на Вилнюската катедрала. За една от Вилнюските църкви Наполеон е казвал, че иска да я сложи на дланта си и да я отнесе в Париж. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 4. Вилнюс - Талин
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка с местен екскурзовод: обширният исторически център (UNESCO), който като площ отстъпва само на Стара Прага, включващ булевард Гедиминас, Площадът с Катедралата, дворецът на Великите князе на Литва (отвън), Президентският дворец, Университетът от 1570 г., сградата на Парламента, църквите Св.Павел и Св.Ана, Кулата Гедиминас, хълмът с трите кръста. Отпътуване за Естония и пристигане вечерта в естонската столица Талин, разположена на южните брегове на Финския залив. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5. Талин
Закуска. Туристическа програма в Талин - старинен град с типични тесни средновековни улички, кули, градски стени, готически църкви, занаятчийски работилници и резиденции от XIII до XVII в. Въпреки многократните обсади и честата смяна на владетели, историческият център е добре запазен и привлича много туристи. Старата част е съхранила характерния облик на Северноевропейски търговски град и е запазила атмосферата на отдавна отминали времена. Следобяд свободно време. Нощувка.
Ден 6. Талин – ФЕРИБОТ – Хелзинки
Закуска. Рано сутринта отпътуване с ферибот за Финландия (продълж. 2 ч.). Пристигане във финландската столица Хелзинки. Обграден от три страни с вода, градът е изпъстрен с много зеленина и се издига над дълбок залив, разположен много близо до Русия, но в културно отношение напълно скандинавски. Основан по заповед на шведския крал Густав Ваза и все още познат на шведите като Хелзингфорс. Жителите на града са известни като едни от най-образованите, най-добре облечените, най-добре нахранените и най - добре живеещите в света. По време на туристическата програма ще видите сградата на Финския парламент от розов финландски гранит, работно място на 200-те членове на еднокамарния Парламент /40 %, от който са жени/, Руската православна катедрала. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 7. Хелзинки – Санкт Петербург
Закуска. Отпътуване за Русия и за Санкт Петербург, старата столица на царете Романови. Няма много градове в света, които да съперничат на елегантността на Санкт Петербург. Когато Петър Велики основал града през 1703 г., той наел най - добрите архитекти, предприемачи и художници в Европа, за да го построят и декорират. Простиращ се на 100 острова и свързан от повече от 600 моста, той често е наричан ''Венеция на Севера''. Пристигане следобед и посещение на Исакиевия събор. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 8. Санкт Петербург – Царско село
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Екатеринин дворец в Царско село (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай Крепостта Св.Петър и Павел, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 9. Санкт Петербург - Ермитаж
Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава уединение. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за комбинирано посещение с екскурзовод на основното крило на Ермитажа + Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела ще бъде с градски транспорт. Нощувка.
Ден 10. Санкт Петербург – Петродворец - Рига
акуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петродворец (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „ руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Отпътуване за Латвия и нейната столица Рига, важно пристанище на Балтийско море, разположено на устието на р. Даугава. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 11. Рига - Варшава
Закуска. Начало на обзорната туристическата обиколка на Рига с местен екскурзовод: Старият град (UNESCO) с неговите романтични улички, представящи голямото разнообразие на архитектурни стилове: готически, ренесансов, бароков и романски и такива исторически забележителности като Президентския дворец, Катедралата Св.Яков, църквата Св.Петър, сградата на Парламента, Паметника на свободата. Отпътуване за Полша и нейната столица Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 12. Завръщане в България
Закуска. Трансфер от хотела за летището. Излитане с редовен полет на LOT POLISH AIRLINES за София в 14.20 ч. Кацане в 17.15 ч. в София.
Допълнителна информация:
* входните такси за посещаваните туристически обекти и разходките с корабче;
* За осъществяване на програмата е нужно да има 40 записани. При достигане на бройка от 35 туристи групата заминава, но към пакетната цена се доплащат 90 лева на човек;
* медицинска застраховка с покритие 30 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 30 лв., над 65 г. – 57 лв., над 75 г. – 105 лв.;
* такса подготовка на документи за онлайн подаването на заявлението за електронна туристическа виза за Русия - 20 лв. /заплаща се с основния пакет;
* Допълнителни екскурзии – при поне 20 записани.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София Варшава 14:35 15:30 LOT POLISH AIRLINES
Варшава– София 14:20 17:15 LOT POLISH AIRLINES
Парична единица: руска рубла, евро,
Разменни валути: руски рубли,евро
Говорими езици: руски,словенски
Визов режим за българи:да
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване