Истанбул
Истанбул (Istanbul) е разположен от двете страни на Босфора. С небе, обсипано с куполи и минарета, Истанбул е един от истински романтичните градове. Историята му датира назад във времето, като започнем от Византия и водещото му място в Османската империя до днес, когато е най-големият град в Турция и нейно културно средище. В този огромен град можете да се разхождате по същите улици, където са минавали кръстоносците и султаните, да се възхищавате на джамиите, да надникнете в султанския харем или да се пазарите на Капалъ чаршия.
 
Обиколен тур - WONDERLAND EURASIA 2019
Комбинирана програма със самолет и автобус.
Тръгване на: 24 Авг 2019  |  Връщане на: 30 Авг 2019
Отиване с автобус през Истанбул, връщане със самолет в София.
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
7
дни
от
560
лв.
Цената включва:
* Автобусен транспорт на отиване по описания маршрут.
*  Чартърен полет от Анталия на връщане.
* Летищни такси.
*  Такса сигурност – SECURITY TAX.
* Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
* Нощувки:
- 1 нощувка със закуска в Истанбул в хотел 3*.
-  1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса в хотел 3*.
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Ескишехир в хотел 3*.
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*.
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел 3*.
-  1 нощувка със закуска и вечеря в Испарта в хотел 3*.
*   Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро;
* Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул;
* Туристическа програма в Изник, Бурса, Ескишехир, Анкара и Коня.
* Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български език.


 
Ден 1. 24.08.2019 г - София - Истанбул
Ден 2. н 25.08.2019 г - Истанбул – Изник - Бурса
Ден 3. 26.08.2019 г - Бурса - Ескишехир
Ден 4. 27.08.2019 г - Ескишехир - Анкара
Ден 5. 8.08.2019 г - Анкара - Коня
Ден 6. 29.08.2019 г - Коня - Испарта
Ден 7. 30.08.2019 - Испарта - Анталия
Отпътуване в 05:00 ч. от София за Истанбул. Пристигане следобед и пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Вечерта ви предлагаме вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане). Нощувка.
Ден 1. 24.08.2019 г - София - Истанбул
Отпътуване в 05:00 ч. от София за Истанбул. Пристигане следобед и пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Вечерта ви предлагаме вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане). Нощувка.
Ден 2. н 25.08.2019 г - Истанбул – Изник - Бурса
Закуска. Освобождаване на хотела. Възможност за дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане).  Отпътуване за Изник - известен в миналото като Никея. Следва туристическа програма. Тук все още могат да се видят главните порти, през които се е влизало в древния град. Запазени са  и четири от седалищата на Гимназиума, наричан от местното население Стария Дворец, както и Църквата „Света София“, в която се е провел седмия християнски църковен събор. Изник притежава не само богато историческо минало, но и прекрасна природа. Пътят от Истанбул следва северния бряг на езерото и преминава през маслинени насаждения и китни села. Отпътуване за Бурса – първата столица на Османската империя. Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.
Ден 3. 26.08.2019 г - Бурса - Ескишехир
Закуска. Освобождаване на хотела и разглеждане на основните забележителности - историческия квартал Топхане със Стария Чинар, Улу джамия, Зелената джамия, крепостните стени и емблематичния кервансарай „Коза хан“, където са намирали отмора търговците „по пътя на коприната“. Днес Бурса е преуспяващ град, смесица от съвременност, стари каменни сгради и заможни предградия с прекрасни дървени османски вили. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка. Отпътуване за Ескишехир – модерен турски град, построен по европейски образец. Тук можете да пиете ароматен турски чай или кафе със бяло сладко, да опитате традиционните сладкиши, дори да се повозите на гондола, а защо не да посетите и музея на восъчните фигури. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 4. 27.08.2019 г - Ескишехир - Анкара
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анкара. Попътно посещение на столицата на фригийското царство Гордион и на най-старата дървена гробница в света на митичния крал Мидас. Пристигане в столицата Анкара и разглеждане на мавзолея на Ататюрк. Построен през 1953 г. той представлява впечатляващ музеен комплекс с умело съчетани древни и съвременни архитектурни елементи, разположен на площ от 750 000 квадратни метра. Настаняване в  хотела, вечеря и нощувка.
Ден 5. 8.08.2019 г - Анкара - Коня
Закуска. Освобождаване на хотела и посещение на Wonderland Eurasia. Очаква ви ден изпълнен с емоции и приказни забавления. В новооткрития тематичен парк Wonderland Eurasia има 1217 атракции, 2 милиона вида растения и дървета, 120 – метров фонтан, 5 километрова железопътна линия и още много предизвикателства за човешката фантазия. Следобед отпътуване за Коня и кратка почивка за фото – пауза на соленото езеро. Пристигане в Коня, настаняване в хотел, вечеря и нощувка.
Ден 6. 29.08.2019 г - Коня - Испарта
Закуска. Освобождаване на хотела. Следва туристическа програма с посещение на мавзолея на Мевляна; джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз (отвън); медресето Каратай – считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Следобед отпътуване за Испарта – града на розите. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
Ден 7. 30.08.2019 - Испарта - Анталия
Закуска, освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Полет до София.
Допълнителни услуги:
*Входна такса за Музея на восъчните фигури в Ескишехир – 20 турски лири / 6 лева;
* Разходка с гондола в Ескишехир – 10 турски лири  / 3 лева;
* Входна такса за Гробницата на цар Мидас – 15 турски лири / 5 лева;
* Входна такса за Мавзолея на Ататюрк – 50 турски лири /16 лева;
* Входна такса за Wonderland Eurasia с ползване на всички атракции – 40 турски лири /  13 лева;
*  Входна такса за медресето Каратай в Коня – 6 турски лири / 2 лева;
* Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса. Всички входни такси се заплащат на мястом
* Такса гориво
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Заминаване с автобус на 24.08.2019 г.
Час на заминаване Направление
05:00 София - Истанбул
Връщане със самолет на 30.08.2019 г.
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Анталия – София 16;45 18:30 ALK Airlines
Парични единици: турски лири
Разменна валута: евро, щатски долари, турски лири
Говорими езици: турски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване