Музеят на Мерцедес- музей на 21 век.
Посетителите имат възможността да разгледат 9-те изложбени зали, които са разположени върху 53 000 кв. м. Дори и тези, които са видели много невероятни неща по света, се впечатляват от първата изложба, която е подредена в подземния гараж. След това футуристичен асансьор отвежда гостите директно на 9-ия етаж, откъдето стартира музейната изложба. Именно от там започва историята на любимата на толкова много хора марка – от първообраза на „трилъчевата звезда“ та до съвременните болиди.
Групите са предвождани от гид, чиито разкази са на няколко езика – немски, английски, френски, руски, испански, италиански и др.
 
ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ В ШВАРЦВАЛД - ГЕРМАНИЯ
Насладете се с на красиви гледки към гъсти гори, чисти езера и самобитни стари сгради с историческо значение.
Тръгване на: 14 Авг 2020  |  Връщане на: 21 Авг 2020
Посещение в музея на Мерцедес.
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
8
дни
от
835
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
14.08.2020
835 лв
1084 лв
795 -
675 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
*  Транспорт с автобус
*7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Кран, 1 – в Щутгарт, 4 – в курортно селище в подножието на Шварцвалд, 1 – в Клагенфурт;
* Туристическа програма в Любляна, Щутгарт, Фройденщат, Клагенфурт;
* Водач от агенцията.
 
Ден 1. София – Любляна
Ден 2. Щутгарт
Ден 3. Щутгарт - Фройденщат
Дун 4. до замъка Хоенцолерн и Тюбинген
Ден 5. Фрайбург и Колмар
Ден 6.Баден-Баден и Страсбург
Ден 7. Клагенфурт
Ден 8. Завръщане в България
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.
 
Ден 1. София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта пристигане в Любляна. Вечерна разходка из центъра на словенската столица. Настаняване в хотел в селището Кран. Нощувка.
 
Ден 2. Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Германия и провинция Баден – Вюртемберг. Пристигане в Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Пешеходна обиколка в центъра на града: Новия и Стария дворец /отвън/, Шилерплац, Катедралата и сграта на бившия Министерски съвет от времето, когато Вюртемберг е бил кралство. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 3. Щутгарт - Фройденщат
Закуска. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първия от 1885 г. мотор и първия модел Мерцедес от 1902 г. Отпътуване за Фройденщат. Разходка из центъра на очарователния град и главния площад, най – големият в Германия (219 x 216 м), обграден с фантастични арки в ренесансов стил и красиви фонтани. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Нощувка.
 
Дун 4. до замъка Хоенцолерн и Тюбинген
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до замъка Хоенцолерн, считан за наследствена резиденция на един от най - старите и могъщи родове в Германия – династията на Хоенцолерните. Замъкът е построен на хълм, който се издига на 855 м надморска височина. От създаването си през ХI в. до днес  замъкът е собственост на фамилията Хоенцолерн. През вековното си съществуване крепостта е разрушавана няколко пъти, след което е трябвало да бъде изграждана отново. Последното цялостно преустройство е от средата на XIX в., когато по заповед на Фридрих Вилхелм IV замъкът е изграден в модерния по онова време неоготически стил. Днес той е музей и популярна туристическа атракция,  съхраняващ множество ценни предмети, свързани с историята на Германия и династията Хоенцолерн. Сред най – ценните артефакти, които се съхраняват в музея, са короната на император Вилхелм II и множество лични вещи на Фридрих Велики. Продължаване за селището Тюбинген. Разходка из средновековния център на града с цветната суматоха и типична атмосфера на млад и космополитен студентски град. Многобройни кафенета, уютни винени таверни, специализирани магазини, ресторанти придават изключително специално усещане за града. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5. Фрайбург и Колмар
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане
еднодневна екскурзия до Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и магазини. Продължаване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6.Баден-Баден и Страсбург
Закуска. Свободно време за почивка и разходка. По желание и срещу допълнително заплащане
еднодневна екскурзия до Баден – Баден и Страсбург. Отпътуване за Баден – Баден, първият и
най – луксозен курорт с лековити минерални извори в Германия, главен град на подобласт Баден.
Разходка из парка, където се намира богато украсената Тринхале и изворът с минерална вода.
Минаване покрай казината, които до преди 60 години са били салони за водни процедури. Влизане в
Стария град и отиване до руините на римската баня и до модерната баня Каракала. Продължаване за
Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и
Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част
на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъкът на Руан. По желание разходка
с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и Съвета на Европа.
Връщане в хотела. Нощувка.

 
Ден 7. Клагенфурт
Закуска. Отпътуване за Клагенфурт - столицата на провинция Каринтия. Пристигане и вечерна разходка из Стария и Новия площад с фонтана на Дракона и паметника на Мария Терезия. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
Допълнителна информация:
*  Входни такси за посещаваните обекти;
*Допълнителните екскурзии;
* Медицинска застраховка с  покритие от 10 000 евро;
* Туристическа такса за Щудгарт;
* Лични разходи.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”.
Парична единица:чешка крона, форинт
Разменни валути: евро, чешки крони
Говорими езици: чешки, английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
 
Бързо запитване
Запитване