Торонто
Добре дошли в Торонто, най- културния град на планетата: говори се над 140 езика. Смята се, че повече от половината жители на Торонто са родени извън Канада. 
Канада - 2019
Необятна, пулсираща и космополитна.
Тръгване на: 19 Юли 2019  |  Връщане на: 28 Юли 2019
 Перфектна страна, необикновена природа, Ниагарски водопад, величествен Квебек, елегантeн Торонто и.... 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
10
дни
от
4880
лв.
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
19.07.2019
4880 лв
5818 лв
-
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Самолетен билет директни полети от Букурещ – Монреал и Торонто - Букурещ с включени летищни такси
* Трансфер Монреал – Отава
* Трансфер Отава – Торонто
* Всички трансфери летище – хотел – летище
* 3 нощувки без закуски в 3* хотел в централната част на Монреал
* 2 нощувки без закуски в 3* хотел в централната част на Отава
* 3 нощувки без закуски в 3* хотел в централната част на Торонто
* Туристическа програма и обзорна екскурзия на Монреал
* Целодневна екскурзия до Квебек
* Туристическа програма и обзорна екскурзия на Отава
* Туристическа програма и обзорна екскурзия на Торонто
* Целодневна екскурзия до Ниагарския водопад
* Екскурзоводско обслужване и водач от агенцията на български език
* Предварително одобрение и такса (eTA) за пътуване до Канада
* Медицинска застраховка с Асистанс  с покритие 10 хиляди долара
1 ден-19.07:
2 ден-20.07:
3 ден-21.07:
4 ден-22.07:
5 ден-23.07:
6 ден-24.07:
7 ден-25.07:
8 ден-26.07:
9 ден-27.07:
10 ден-28.07:
Тръгване от жп гара Русе в 09:00 ч. за летище Букурещ. Излитане в 13:40 ч. с директен полет до Монреал. Пристигане в 16:20 ч. на летището в Монреал. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на града. Монреал е изключително интересен и пленяващ. Изпъстрен с разнообразни етнически групи, във вторият по големина френско-говорящ метрополис в Западния свят по неповторим начин се преплитат елегантния и романтичен облик на старата част с новото и интригуващо лице на модерен Монреал. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център. Нощувка.  
1 ден-19.07:
Тръгване от жп гара Русе в 09:00 ч. за летище Букурещ. Излитане в 13:40 ч. с директен полет до Монреал. Пристигане в 16:20 ч. на летището в Монреал. Трансфер и настаняване в хотел в централната част на града. Монреал е изключително интересен и пленяващ. Изпъстрен с разнообразни етнически групи, във вторият по големина френско-говорящ метрополис в Западния свят по неповторим начин се преплитат елегантния и романтичен облик на старата част с новото и интригуващо лице на модерен Монреал. Днес той е важен финансов, фармацевтичен, културен, туристически и международен център. Нощувка.  
2 ден-20.07:
Време за закуска. Обзорна екскурзия на Монреал в 09:30 ч. Една от основната забележителност на града е Старият град, който много напомня на европейските столици и за момент ще забравите, че се намирате в Северна Америка. По павираните улици ще намерите бутици, ресторанти и сгради, датиращи от XVII век. Старият Монреал е обявен за исторически район през 1964 година и ще Ви изненада със своите любопитни забележителности. Тук ще видите теглени от коне карети (пълни с очаровани туристи), които развеждат желаещите из най-известните места в града – Place D' Armes (където се намира базиликата Notre-Dame и Windsor Station), Place Jacques-Cartier (където ще намерите пазара Bonsecours Market и кметството) и разбира се, старото пристанище. Всяка година то привлича повече от 7 милиона туристи, което го превръща в най-популярната дестинация в града. Преди време тук е било мястото, на което френските търговци купували и продавали кожи, а днес Вию-Порт е сърцето на културата и забавленията в Монреал. Тук има IMAX кино, Център на науката и технологиите, стотици приятни кафенета и разбира се, Часовниковата кула. Старото пристанище е идеалното място, на което да попиете местната атмосфера и да се запознаете с историята на града. Почивка за обяд. В свободното си време Ви съветваме да посетите най-големият подземен град в света – RESO. Тунели с обща дължина над 30 километра свързват всички станции на метрото в града и осигуряват „убежище“ на туристите от летните жеги и зимните студове. Внушителният подземен град разполага със стотици бутици, апартаменти, ресторанти и дори 34 кина. Сам по себе си RESO е както основна туристическа дестинация, така и архитектурно чудо. В 18:30 ч. ще посетим базиликата св. Йосиф, която е построена в италиански възрожденски стил и е най-голямата църква в Канада. Базиликата, посветена на Свети Йосиф, е известна най-вече с връзката си с легендарния "брат Андре", един от най-популярните квебекци на 20-ти век, който според съобщенията извършва чудодейни изцеления на болните или ранените.  Разнообразието на ораторската архитектура на Сейнт Джоузеф е уникално, тъй като е било планирано като криптираща църква през 1914 г., но е завършено само в края на 60-те години, като по този начин оставя много пространство за архитектурни влияния през годините. Музеят на ораторите, разположен на ниво 5 на базиликата, показва постоянни и временни експонати. Друго забележително място, което Ви препоръчваме да посетите е хълмът Mount Royal, на който е кръстен и града. Местността е природен парк и се е превърнала в символ на града. Mount Royal е мястото, където местните и туристите отиват, когато искат да избягат от шумотевицата и тълпите на града. През лятото езерото Beaver е оазис на разхладата, а през зимата скиорите се радват на малка ски-писта. Хълмът е често посещаван от активни хора и е чудесно място, където можете да се разходите, да си направите пикник или просто да си полежите на слънце. Нощувка.      
3 ден-21.07:
Време за закускa и в 08:00 ч. се отправяме на целодневна екскурзия до Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единственият град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. През последните 20 години стенописите по сградите в Квебек се превърнаха в истинска туристическа атракция и основен компонент на наследството на града. Рисунките, които онагледяват историята на населеното място и неговите жители са поръчани от местната управа между 1999 г. и 2008 г., за да отпразнуват 400 години от съществуването на града. Стартираме нашата обиколка с легендарната базилика Sainte-Anne-De-Beaupre намираща се на 30 километра северно от Квебек. Базиликата привлича поклонници от цял ​​свят, които вярват в чудотворнителечебни сили. Разположена по река Свети Лорънс, историята на църквата започва когато през 1658 г. Св. Анна е излекувана от хроничния си ревматизъм. Оттогава базиликата привлича поклонници (около половин милион годишно), надявайки се да бъдат излекувани. Стълбовете на входа на базиликата са покрити с патерици, принадлежащи на хора, които твърдят, че са били излекувани. Базиликата е построена в норманско-готически и възрожденски стил и е с височина 344 фута. Полюбувайте се на приказната панорама, разкриваща се към река Сейнт Лорънс. След 12:00 ч ще се отбием и до парка на водопада Монтморенси – той се намира на около 11 км. от Квебек Сити и е най-големият водопад в провинцията. Басейнът в подножието на водопада е дълбок 17 метра. Водопадите са в устието на реката, където тя пада от скалният бряг в река Сейнт Лорънс. Има стълби, които позволяват на посетителите да видят падането от няколко различни гледни точки. Висящ мост над билото осигурява достъп до двете страни на парка, както и невероятна гледка. Мястото разполага също така с въздушен лифт, който превозва пътници между основата и върха на водопада. Останки от глинени укрепления, построени от генерал Улф се намират в източната част на парка. Те са били построени през 1759. Пауза за обяд. Една от най-големите забележителности – Шато Фронтенак – замък-хотел, построен в края на 19 век, в стил късно Средновековие. Не пропускайте да разгледате още Парламента, Цитаделата и старото рибарско пристанище, да се разходите по Grande Allée – любимо място на жителите и гостите на града и оживените площади Place Royale и Place d’Armes, в които сякаш пулсира сърцето на канадския град. Връщане в хотела в Монреал. Нощувка.     
 
4 ден-22.07:
Време за закуска. Няма как да не включим в нашето канадско приключение прелестната столица Отава, която несъмнено е една от най-красивите дестинации на континента. Разположен в красивата долина на река Онтарио, канадският град ще ви заплени с интересната си история и архитектура и нестихващ културен живот, богат на безброй музеи, изложби и различни фестивали и културни събития, които се провеждат през цялата година. Пауза за обяд по пътя. От 13:30 ч до 14:30 ч речен круиз. Посещение на Канадския национален музей на човешката история, чиято основна цел е да събира, изучава, съхранява и представя материални обекти, които осветяват човешката история на Канада и културното многообразие на нейния народ. През октомври 2012 г. бе обявено, че музеят ще бъде преименуван от Канадския музей на цивилизацията на Канадския исторически музей, с по-голям фокус върху канадската история и хората. Настаняване в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

 
5 ден-23.07:
Време за закуска. Обзорна екскурзия на Отава. Ще стартираме разходката ни със сградата на Парламента – освен, че тук се намира седалището на канадското правителство, на това място се провеждат важни за страната церемонии и тържества. Посещение на Парламента от 08:00 ч. до 10:30 ч.  Една от задължителните спирки в обиколката ни ще бъде каналът Rideau – най-старият действащ канал в Северна Америка, който днес е обявен за Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Rideau е част от дългия 200 км плавателен канал, свързващ река Отава с езерото Онтарио, а през зимата се превръща в истинска зимна приказка и невероятна атракция. За радост на малките и големи любители на кънки на лед, той става най-голямата естествена ледена пързалка в света. Свободно време за обяд. Предлагаме Ви да хапнете и да си отдъхнете в зеленият рай на Отава  – красивият парк Gatineau, разположен на 361 кв.км – любимо място за релакс, туризъм и колоездене както на местните жители, така и на гостите на града. Няма как да сте в Отава и да пропуснете живописния пазар ByWard, предлагащ богата палитра от магазини и бутици, над 80 ресторанта и кафенета и нестихващ нощен живот. А относно местната кухня, ще останете приятно изненадани, че тя е чудесен микс от различни кулинарни течения, дошли от Франция, Африка и Карибите, преминали през Източна Европа и екзотична Югоизточна Азия. Опитайте и се наследете подобаващо! Продължаваме нашата разходка с посещение на Военният музей, който представя участието на Канада във въоръжените конфликти между френски и британски военни сили; световните войни, Корея, и настоящото участие на страната в НАТО и операциите на ООН.  Нощувка.

 
6 ден-24.07:
Време за закуска. Отпътуване за Торонто. След това ще преживеете незабравим круиз по водите на езерото Онтарио сред прочутия архипелаг на Хилядата острова, който се състои от 1864 острова, най-малкият от които има само една къщичка.  Торонто е следващата спирка, която би направила пътуването ви незабравимо – към този вибриращ, космополитен и модерен метрополис, който е икономическият, финансов и културен център на страната, всяка година се стичат милиони любопитни туристи от цял свят. Пристигане и настаняване в хотел в централната част на града. Торонто е най-големият град в Канада с над 2,5 милиона жители. Той се намира на северозападния бряг на езерото Онтарио. Торонто е считан за един от най-космополитните градове, в който живеят общности от цял свят: португалци, италианци, латиноамериканци и азиатци. Градът се състои от над 240 официални и неофициални квартали в границите на града. Името на този град значи място за срещи. Името му произхожда от индийските племена, защото в миналото на мястото е имало индианци заселници. В Торонто още в миналото се обменяли предмети, вещи и продукти, затова и днес градът е приеман за град на толерантността. Ще посетим една от най-популярните атракции, а именно Си Ен Тауър, която е сред високите сгради в света със своите 553 метра. Ако се качите на върха, ще се насладите на прекрасна гледка към целия Торонто.       
  
7 ден-25.07:
Време за закуска. Обзорна екскурзия на Торонто. Каса Лома е построена от Хенри Пелът преди 100 години и днес кулата се ползва за сватбени тържества. Тя е сред много предпочитаните места на канадския град. Два от площадите на Торонто имат своята уникалност, атрактивност и впечатляват всеки. Това са площадът, на който се намира кметството и комплексът на градската управа. Вторият наподобява око, отправило поглед право в небето. Най-атрактивен е този площад в зимата, когато се превръща в ледена пързалка и е любимото място на жителите за отпразнуване на Нова година. В Торонто се намира и най-дългата улица в света - Йънг стриит (Yonge Street). Тя започва от самия бряг на езерото Онтарио, като по-нататък разделя града на източна и западна част.
Отдалеч Торонто прилича на град на бъдещето. Множеството небостъргачи в централната част и по-ниските къщи и постройки в предградията създават автентичният му вид, който може да се зърне дори с полет от самолет. Свободно време и възможност за посещение на Художествената галерия, Кралският музей, Музеят на обувките, Музеят на керамиката. Посещение на Ентертейнмънт Дистрикт – центърът на нощния живот и забавленията. Нощувка.

 
8 ден-26.07:
26.07: Време за закуска. За незабравим финал и кулминация на екскурзията сме Ви подготвили посещение на едно от най-големите природни чудеса в света – величественият и неповторимо красив Ниагарски водопад! Той се намира на около 130 км от Торонто. Можете да посетите Table Rock, откъдето се разкрива приказна панорама към изливащата се огромна водна маса – именно тук ще имате възможност да запечатате с фотоапарата си едни от най-хубавите спомени в живота си. Безспорно най-силното и запомнящо се изживяване е разходката с корабче, с което буквално навлизате под мощната водна стихия и се докосвате до водопада. Със сигурност това посещението на Ниагарския водопад ще бъде едно от най-силните преживявания в живота ви. Разходка под водопадите с корабчето “Девицата на мъглата”, което отива в подножието на водопада, преминава през система от тунели прокопани под самия водопад и стига  до тераса, разположена непосредствено зад изливащите се хиляди кубични метри вода. Посещение на телевизионната кула, от която се открива панорамна гледка към водопада. На връщане - дегустация на вина в изба в района на Ниагара. Връщане в хотела в Торонто. Нощувка.

 
9 ден-27.07:
Време за закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Букурещ в 17:35 ч.
10 ден-28.07:
Пристигане на летище Букурещ в 09:55 ч. Трансфер до Русе.
 
Допълнителни услуги:
* Входните такси за посещаваните туристически обекти, допълнителни екскурзии и атракциони, както и разходи от личен характер
* Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователната компания.
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Забележка: Пакетната цена е валидна при минимум 16 човека!
При по-малък брой Туроператорът си запазва правото да променя пакетната цена в зависимост от броя на участниците.
 При записване се внася депозит в размер на 1000 (хиляда) евро . Остатъкът от сумата се дължи до 30 дни преди отпътуване.
 Всички цени се заплащат в лева по курса на БНБ за деня в брой или по банков път. Върху офертните цени не се начислява ДДС. Фактури се издават с неначисляване.
 АСПРО МГ ЕООД има сключена Застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма, полица с номер 1329180068000014/13.03.2019 г. на „Дженерали Застраховане“ АД.
АСПРО МГ ЕООД предоставя възможност за сключване на застраховка „Отказ при пътуване“ при желание от страна на потребителя.
 
Парична единица: канадски долари
Разменна валута:канадски долари
Говорими езици:  английски,френски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване