Бодрум
Курортът Бодрум се намира на територията на древният град Халикарнас, където се е намирал мавзолеят от Халикарнас - едно от Седемте чудеса на древния свят. До 60-те години на ХХ век Бодрум е малко рибарско селище. Днес представлява модерен туристически център, който привлича туристите с кристално чистата вода и прекрасните условия за почивка. Основната туристическа зона на Бодрум е заливът Гюмбет. Старата част на града представлява съвкупност от ниски къщи в синьо и бяло, тесни улички и безброй магазинчета за антики и сувенири. Курортът предлага много възможности за забавление, едно от тях са организираните екскурзии до град Ефес,
 
Екскурзия до Егейска Турция и Ликия
Насладете се на много красота и древни загадки!
Тръгване на: 01 Май 2020  |  Връщане на: 07 Май 2020
С полет от София.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
703
лв.
Цената включва:
*   Чартърен полет София – Милас (Бодрум) – София;
* Летищни такси;
* Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. Ръчен;
* Tрансфери: летище - хотел – летище;
* Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут;
* НощувкиМ
·  2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Далян;
·  1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*в района на Фетие;
·  1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Памуккале;
·  2 нощувки със закуска и вечеря в хотел 3*в Кушадасъ;
·  1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на Дидим;
* Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.);
*  Екскурзоводско обслужване в Далян, Кекова, Памукале и Ефес от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата;
* Туристическа програма в Далян, Кекова, Памукале и Ефес с екскурзовод на български език;
* Изпращане от представител на TA на летище София;
* Всички пътни и магистрални такси.
 
Ден 1. Варна - Бодрум
Ден 2. Далян
Ден 3. Кекова
Ден 4. Памуккале
Ден 5 Кушадасъ и Ефес
Ден 6. Кушадасъ
Ден 7. Дидим
Ден 8. Завръщане в България
Полет от летище София (терминал 1). Пристигане в Милас (Бодрум) и среща с местния екскурзовод. Отпътуване за Далян. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Милас - Далян 160 км., около 2 часа
Ден 1. Варна - Бодрум
Полет от летище София (терминал 1). Пристигане в Милас (Бодрум) и среща с местния екскурзовод. Отпътуване за Далян. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Милас - Далян 160 км., около 2 часа
Ден 2. Далян
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Далян и преминаване през град Селчук, където се намира античният град Ефес. Той е един от най-добре запазените и интересни древни градове не само в Турция, а въобще в Света. Недалеч в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни, и мюсюлмани. До самата къща е изворът на Богородица и стената на желанията. От изворната вода туристите наливат свещена вода и я носят вкъщи, а на стената оставят бележки с написани в тях желания. В края на това пътуване по стъпките на историята се посещава и четвъртото от седемте чудеса на света-Храма на Артемида.  Посещава се магазин за зехтин и локум. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Кекова
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кекова, родината на Св.Николай Чудотворец. Освен с археологическите си находки, островът е известен и с красивата си природа. Тук е намерил вдъхновение Жак-Ив Кусто и е снимал по тези места „своята“ Одисея. След пристигане в морското село Ючагаз, пътуването продължава с яхта към един от 12-те острова на древната Ликия. Кекова е малък необитаем остров, около който могат да се видят потъналите във водата руини на древен град, станал жертва на земетресение през II в., както и безброй подводни красоти. Преди времето за плуване в райското заливче на Средиземно море, се посещава и най-малкото рибарско селище Симена. Денят, изпълнен с история и красота, завършва с посещение на църквата на Свети Николай Чудотворец, построена през IV в., след новата ера. Църквата се смята за третото по важност религиозно съоръжение на византийската църковна архитектура. В нея ще видите отлично съхранените и до днес фрески и ръкописи от 11-ти и 12-ти век, както и антична каменна мозайка. Отпътуване за Фетие. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Далян – Фетие 70 км., около 1 час
Ден 4. Памуккале
акуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Памуккале. Попътно посещение на фабрика за килими в град Тавас – известен с ръчно изтъканите си копринени килими. Пътуване към Памуккале и    туристическа програма. Казват, че ако не сте посетили Памуккале, не сте видели нищо в Турция. Каквото и да кажем за този природен феномен, ще бъде малко. Ослепително бели травертини в терасовидно разположени естествени басейни, на фона на контрастиращи зелени пейзажи, в комбинация със свещения град Хиераполис, това определено си заслужава. Настаняване в хотел 3* в Памуккале. Вечеря. Нощувка.
Фетие – Памуккале 230 км., около 2,5 часа
Ден 5 Кушадасъ и Ефес
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кушадасъ и преминаване през град Селчук, където се намира античният град Ефес. Той е един от най-добре запазените и интересни древни градове не само в Турция, а въобще в Света. Недалеч в Славеевата планина е къщата на Света Богородица. Тук идват на поклонение и християни, и мюсюлмани. До самата къща е изворът на Богородица и стената на желанията. От изворната вода туристите наливат свещена вода и я носят вкъщи, а на стената оставят бележки с написани в тях желания. В края на това пътуване по стъпките на историята се посещава и четвъртото от седемте чудеса на света-Храма на Артемида. Посещава се магазин за зехтин и локум. Пристигане в Кушадасъ или известен още като „Птичия остров“. От малко рибарско градче, той се превръща в един от основните егейски курорти и любимо място за забавления и почивка.  Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
Памуккале – Кушадасъ 220 км, около 2,5 часа
Ден 6. Кушадасъ
Закуска. Свободен ден в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Потопете се в бисерното Егейско Море и изживейте незабравими мигове. Вечеря. Нощувка.
Ден 7. Дидим
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дидим. Посещение на Храма на Аполон и обзорна обиколка на град Дидим, местния пазар и магазин за кожени изделия. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Кушадасъ – Дидим 100 км., около 1 час
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Трансфер до летището и полет за София.
Дидим – Милас 90 км., около 1,2 часа
Допълнителна информация:
*  Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
*  Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
*  Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
*  Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация
* Лични разходи;
* такси за туристически обекти


 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца час Авиокомпания
София  – Бодрум 09:30 11:00 ALK Airlines
Бодрум – София 12:00 13:30 ALK Airlines
Парични единици: турски лири
Разменна валута: евро, щатски долари, турски лири
Говорими езици: турски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване