Рейкявик
Най-северната столица на света ще ни предложи съчетание от цветни сгради, странни, креативни хора, очарователен дизайн и  див нощен живот.
ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ
магическа страна
Тръгване на: 05 Юни 2020  |  Връщане на: 11 Юни 2020
Страна с остри контрасти. Място, където съжителстват огън и лед. Когато тъмните зими се компенсират от полунощното слънце. 
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
7
дни
от
4112
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет София - Франкфурт - Рейкявик - Франкфурт - София на АК Lufthansa с включени летищни такси (205 евро / 402 лв. към дата 07.11.2019г., при повишаване на стойността им към датата на издаване на самолетните билети разликата се доплаща от клиента) и регистриран багаж до 23 кг;
* Всички трансфери, описани по програма;
* 5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
4 нощувки със закуски в хотел 3* в Kopagovur, близо до Рейкявик;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в близост до парк Скафтафел;* Всички екскурзии и посещения описани по програма;
* Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия с частен микробус, кат. туристически и местен екскурзовод на български език / местен екскурзовод на английски език и превод на български език;
* Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии (престой в Лагуната 2ч.);
* Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
* Застраховка отговорност на Туроператора;
* Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 14 души.
 
Ден 1. София – Франкфурт - Рейкявик
Ден 2. Рейкявик
Ден 3. Златният кръг
Ден 4. Национален парк Скафтафел
Ден 5. Южна Исландия
Ден 6. Рейкянес – Синята Лагуна
Ден 7. Рейкявик – Франкфурт – София
Полет София-Франкфурт-Рейкявик на АК Lufthansa. Излита в 14:15ч. Каца в 15:35ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.
Ден 1. София – Франкфурт - Рейкявик
Полет София-Франкфурт-Рейкявик на АК Lufthansa. Излита в 14:15ч. Каца в 15:35ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.
Ден 2. Рейкявик
Закуска. Обзорна 4-часова обиколка на столицата на Исландия - Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето - Хьофди (исл. Höfði), в която се е състояла историческата среща между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, сложила края на Студената война. Ще продължим към най-високата църква в Исландия (74.5 метра) - Хатлгримскиркя (исл. Hallgrímskirkja), наречена на поета от 17-ти век Халгримур Петурсон и изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента (в сградата на който е и Университета - когато не се провеждат лекции, заседава Парламента), Кметството, културния център Nordic Hоuse, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време.

По желание: Наблюдение на китове с корабче: насладете се на 3-часова разходка в северните ледени води на Атлантика, докато специално обучени еколози Ви разказват за китовете и техните навици.

Връщане в хотела в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.
Ден 3. Златният кръг
Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия. Първо ще посетим Националния парк Тингветлир (исл. Þingvellir - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Алтинги - най-старият все още действащ демократичен парламент в света. През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра - мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка. Ясно ще можем да видим континенталния разлом - огромна пукнатина в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Следваща ни спирка е Долината Хаукадалур, известна със своите гейзери. Самият Гейсир (исл. Geysir), дал собственото си име на всички горещи извори на планетата, изхвърлящи нагоре водите си, поради неясни причини е затихнал отдавна. Изригванията му са били на всеки 5-10 минути и са достигали 70 метра височина. Но затова пък ще направим невероятни видеоклипове на Строкур, който изхвърля гореща вода и пара на височина от около 25-30 метра през 5 минути. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг. Този невероятен ден завършва с уникалния водопад Гълфос (исл. Gullfoss). В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява в него. Ледниковите води от глетчера Лангйокул (Langjökull) падат от височина 34 метра през 2 подкови в тесен каньон и се вливат в ледниковата река Хвита. Връщане в хотела в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка
Ден 4. Национален парк Скафтафел
Закуска. Отпътуване към Национален парк Скафтафел, разположен в полите на най-големия глетчер в Исландия и каскадно разположените до него прилежащи глетчери, спускащи се до долината. Най-големият глетчер се нарича Брейдамеркурьокул (исл. Breiðamerkurjökull) и огромни ледени блокове от него (на възраст от 1000 и повече години) постоянно се откъсват и падат в лагуната. Ледените блокове имат най-причудливи цветове - от прозрачно бяло до сапфирено синьо и черно. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – около километър – два, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Ледниковото езеро Йокулсарлон принадлежи към Национален глетчеров парк Ватнайокул.

По желание: Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност - 40 мин., 52 евро/102 лв. на човек). По време на обиколката из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове айсберги, ще опитаме вкуса на 1000 - годишен лед и може да видим тюлени.

По желание: вечеря.

Нощувка в хотел 3* в близост до парк Скафтафел.
Ден 5. Южна Исландия

[ИСЛАНДИЯ]7-дневна екскурзия
ИСЛАНДИЯ

северни саги за викинги , тролове и елфи , гейзери и вулкани
Екскурзия със самолет
Дати 05.06.2020
от € 1998 / 3908 лв.
Програма
Принтирай в PDFПрограма

ЕКСКУРЗИЯ В ИСЛАНДИЯ 
СЕВЕРНИ САГИ ЗА ВИКИНГИ, ТРОЛОВЕ И ЕЛФИ, ГЕЙЗЕРИ И ВУЛКАНИ

 

София - Франкфурт - Рейкявик - Златният пръстен (Долината на гейзерите - Национален парк Тингветлир) - Национален парк Скафтафел - Свартифос - Йокулсарон - Рейнисфяра - водопадите Селяландсфос и Скогафос - Рейкянес - Рейкявик - Франкфурт - София

05 - 11 ЮНИ 2020
7 дни / 5 нощувки / 1 нощен полетРАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.12.2019

Исландия - земя на ледници и горещи извори, заснежени вулканични кратери, димящи гейзери и вулкани, обвити в пояси от ярка дъга водопади, многоцветни скали и зелени долини... земя на оживели викингски саги и митове... земя, към която е невъзможно да останете безразлични. Този чуден малък остров притежава едни от най-впечатляващите природни феномени в света - едни от най-мощните водопади в Европа, най-обширната вулканична пустиня на Европа, едни от най-големите глетчери на земята, множество вулкани (повечето активни), бавнодвижещи се ледници, течаща лава, изригващи гейзери, бълбукащи кални езера, термални извори… а през студените месеци - магическите северни сияния. Неземният пейзаж на Исландия се допълва от приятелски настроените и дружелюбни исландци, и странното чувство, че сте попаднали в детска приказка за тролове, гноми и елфи... Елате с нас в Исландия!

 

 

ПЪРВИ ДЕН: 05.06.2020, София - Франкфурт - Рейкявик*

 

Полет София-Франкфурт-Рейкявик на АК Lufthansa. Излита в 14:15ч. Каца в 15:35ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.

 

 

ВТОРИ ДЕН: 06.06.2020, Рейкявик

Закуска. Обзорна 4-часова обиколка на столицата на Исландия - Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето - Хьофди (исл. Höfði), в която се е състояла историческата среща между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, сложила края на Студената война. Ще продължим към най-високата църква в Исландия (74.5 метра) - Хатлгримскиркя (исл. Hallgrímskirkja), наречена на поета от 17-ти век Халгримур Петурсон и изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента (в сградата на който е и Университета - когато не се провеждат лекции, заседава Парламента), Кметството, културния център Nordic Hоuse, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време.

По желание: Наблюдение на китове с корабче: насладете се на 3-часова разходка в северните ледени води на Атлантика, докато специално обучени еколози Ви разказват за китовете и техните навици.

Връщане в хотела в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН: 07.06.2020, Рейкявик* - ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН (Водопадът Гълфос, Долината на гейзерите, Национален парк Тингветлир) - Рейкявик*
 

Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия. Първо ще посетим Националния парк Тингветлир (исл. Þingvellir - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Алтинги - най-старият все още действащ демократичен парламент в света. През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра - мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка. Ясно ще можем да видим континенталния разлом - огромна пукнатина в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Следваща ни спирка е Долината Хаукадалур, известна със своите гейзери. Самият Гейсир (исл. Geysir), дал собственото си име на всички горещи извори на планетата, изхвърлящи нагоре водите си, поради неясни причини е затихнал отдавна. Изригванията му са били на всеки 5-10 минути и са достигали 70 метра височина. Но затова пък ще направим невероятни видеоклипове на Строкур, който изхвърля гореща вода и пара на височина от около 25-30 метра през 5 минути. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг. Този невероятен ден завършва с уникалния водопад Гълфос (исл. Gullfoss). В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява в него. Ледниковите води от глетчера Лангйокул (Langjökull) падат от височина 34 метра през 2 подкови в тесен каньон и се вливат в ледниковата река Хвита. Връщане в хотела в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка

.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 08.06.2020, Рейкявик* - ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Национален парк Скафтафел - Свартифос - глетчеровата лагуна Йокулсарлон

Закуска. Отпътуване към Национален парк Скафтафел, разположен в полите на най-големия глетчер в Исландия и каскадно разположените до него прилежащи глетчери, спускащи се до долината. Най-големият глетчер се нарича Брейдамеркурьокул (исл. Breiðamerkurjökull) и огромни ледени блокове от него (на възраст от 1000 и повече години) постоянно се откъсват и падат в лагуната. Ледените блокове имат най-причудливи цветове - от прозрачно бяло до сапфирено синьо и черно. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – около километър – два, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Ледниковото езеро Йокулсарлон принадлежи към Национален глетчеров парк Ватнайокул.

По желание: Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност - 40 мин., 52 евро/102 лв. на човек). По време на обиколката из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове айсберги, ще опитаме вкуса на 1000 - годишен лед и може да видим тюлени.

По желание: вечеря.

Нощувка в хотел 3* в близост до парк Скафтафел.

 

ПЕТИ ДЕН: 09.06.2020, ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Рейнисфяра, водопадите Селяландсфос, Скогафос - Рейкявик*

Закуска. Денят е перфектен за любителите на природата. Продължаваме по протежение на живописното Южно Крайбрежие, покрай полета от лава. Тази част на Исландия е най-равнинна и затова е най-обработваема. Високите планини на север я пазят от жестоките северни ветрове. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнсфяра, едно от най-живописните места в Исландия. На няколко километровата плажна ивица от фин черен вулканичен пясък и лъскави черни камъчета, са се образували интересни базалтови скали с пещери Рейнисдрангар (исл. Reynisdrangar), предпочитани места за гнездене на редица редки птици - като тъпоклюната кайра, червеноклюни морски патици тупик и още - буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани... Продължаваме към величествените водопади Селяландсфос (исл. Seljalandsfoss) и Скогафос (исл. Skógafoss), водещи началото си от ледника Eyjafjallajökull. Водопадът Селяландсфос е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Необикновеното нещо тук е, че можете да се разхождате зад него (поради което ви препоръчваме дъждобран или водонепромокаемо яке). Следващата ни спирка е водопадът Скогафос - сцена на филми като Thor: The Dark World и The Secret Life of Walter Mitty. Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари. Продължаваме по крайбрежието, покрай безкрайната черна плажна ивица, където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове, покрай пасторални пейзажи на заспали селца и ферми. В далечината се издига силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокул (исл. Eyjafjallajökull), чието последно изригване беше през 2010г. Връщане в хотела в Ко́упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.
Ден 6. Рейкянес – Синята Лагуна
Закуска. Полуостров Рейкянес изобилства на природни дадености - превърнали се в туристически атракции: геотермалната зона Крисавик и Гунувер (Krysuvik и Gunnuhver), мостът между Континентите – по който буквално можете да преминете от Европа към Северна Америка. Границата между Евразийската и Американската Тектонична плоча преминава директно под полуострв Рейкянес и тъй като плочите се движат в различни посоки, метсността е силно тектонична и покрита с гейзери и дълбоки пукнатини и разломи. Известна атракция тук е морският маяк Reykjanes, извисяващ се на 69 метра над морската повърхност. Пригответе си банските, защото отпътуваме към легендарната Синя Лагуна - една от емблемите на Исландия, известна със своите наситено сини и лечебни геотермалните води, изобилстващи на силиций, минерали и лечебни водорасли. Насладете се на лековитите горещи минерални води и на уникалните гледки около вас, преди нощния полет. Трансфер до летище Кефлавик (Рейкявик) в 20.00ч. Чекиране за полета в 21.00ч.
Ден 7. Рейкявик – Франкфурт – София
Полет Рейкявик-Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита в 00:25ч. Каца във Франкфурт в 05:50ч. Излита от Франкфурт в 10:25ч. Каца в София в 13:35ч.
Допълнителна информация:
* Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”;

* По желание доплащане за вечеря в хотела до парк Скафтафел (3-степенно меню) - 63 евро/123 лв. на човек;
* Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - около 10/15 евро на човек / 29 лева е препоръчително;
* По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
* По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;

 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Заминаване

Полет

Излита / час

Каца / час

Авиокомпания
София – Франкфурт 14:15 15:35 Lufthansa
Франкфурт - Рейкявик 21:50 23:30 Lufthansa
Връщане
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
РейкявикФранкфурт 00:25 05:50 Lufthansa
Франкфурт – София 10:25 13:35 Lufthansa
Парична единица: исландска крона
Разменни валути: исландски крони
Говорими езици:английски, исландски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
За деца до 18г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
Бързо запитване
Запитване