Любляна
Любляна е столицата на Словения и най-големият град в страната. Разположена е между Адриатическо море и Алпите. Историческият център на града е запазен в автентичния си вид от Средновековието.
 
Бенелюкс
кралско величие и романтика!
Тръгване на: 20 Авг 2019  |  Връщане на: 30 Авг 2019
Насладете се на тази прекрасна и незабравима екскурзия в сърцето на Европа, преминавайки през нейните най-забележителни градове!
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
11
дни
от
1097
лв.
Цената включва:
* Транспорт с автобус;
* 10 нощувки и закуски  в хотели 3 *:
- 1 в Любляна;
- 1в Регенсбург;
- 1 в Люксембург;
-2 в Брюксел;
- 2 в Амстердам;
- 1в Дрезден;
- 1 в Прага;
- 1в Суботица;
* Водач от агенцията
 
Ден 1. София – Любляна
Ден 2. Регенсбург
Ден 3. Люксембург
Ден 4. Брюксел
Ден 5. Гент - Брюж
Ден 6. Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
Ден 7. Амстердам
Ден 8 . Дрезден
Ден 9. Прага
Ден 10. Прага – Братислава - Суботица
Ден 11. Завръщане в България
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в околностите на Любляна /по възможност, ако времето на пристигане позволява, вечерна разходка в центъра на словенската столица/. Нощувка.
Ден 1. София – Любляна
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в околностите на Любляна /по възможност, ако времето на пристигане позволява, вечерна разходка в центъра на словенската столица/. Нощувка.
Ден 2. Регенсбург
Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Регенсбург, разположен на р.Дунав, известен като град на църквите. Впечатление правят Катедралата Св.Петър, изградена от рядък зелен варовик, Старото Кметство, Римската стена, благородническите къщи в италиански стил - Златната кула и Кулата Баумбург. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3. Люксембург
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа програма в столицата (UNESCO) на Великото херцогство - Катедралата Нотр Дам, Кметството, площад Гийом, паметника на Великата Херцогиня Шарлота, Дворецът на Великия Херцог, площада на Армията. При възможност и по желание и посещение на казематите - мрежа от подземни проходи, които се намират на скалата дю Бок, бивш замък на графовете на Люксембург. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 4. Брюксел
Закуска. Отпътуване за Белгия. Пристигане в Брюксел. Разглеждане на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралският дворец. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5. Гент - Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент - един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фламандия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж (UNESCO) - главен административен център на Западна Фламандия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бур и накрая обиколка на каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка.
Ден 6. Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за посещение на Катедралата, известна с творбите на Рубенс. Пристигане в Ротердам. Туристическа програма - кулата, мостът Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт с разходка из старата част и Хага с посещение на миниатюрния град - приказка Мадуродам, в който всеки посетител се чувства Гъливер, Международния съд. Настаняване в хотел в Амстердам. Нощувка.
Ден 7. Амстердам
Закуска. Отпътуване за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче и посещение на Музея на Рембранд, Райксмузеум и Музея на Ван Гог (за музея Ван Гог ви препоръчваме да заявите вашето желание за посещение и платите при сключване на договора за пътуване с цел избягване на големите опашки – входна такса 19 EUR, аудио гид – 5 EUR, резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободни часове). Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 8 . Дрезден
Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 9. Прага
Закуска. Начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония - Дрезден. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. В 12.30 ч. - отпътуване за Чехия и нейната столица Прага. Пристигане и настаняване в хотел. По желание срещу допълнително заплащане туристическа програма в чешката столица с местен екскурзовод на български език, която включва трансфер с автобус до центъра на града и пешеходна обиколка – Храдчани, Карлов мост, Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна. Нощувка.
Ден 10. Прага – Братислава - Суботица
Закуска. Отпътуване за Словакия и нейната столица Братислава. Пристигане и кратка разходка из центъра на словашката столица. Продължаване за Сърбия и град Суботица. Пристигане и настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден 11. Завръщане в България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 18.00 ч.
Допълнителни услуги:
* медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на "Групама Застраховане" ЕАД:
- Стандартна – 14 лева;
-  за лица над 65 години – 21 лева;
- За лица над 70 години – 28 лева;
* градска такса в хотелите – около 2-2 евро на ден или общо за престоя около 40 -60 лева;
* Такси за посещаваните обекти;
* Застраховка градска такса в хотелите
* Допълнителните екскурзии се изпълняват,  ако има поне 20 желаещи за всяка и се плащат на място.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 06.30 часа от пл. “Св. Ал. Невски”.
Парична единица: Eвро
Разменни валути: Eвро
Говорими езици: холандски, немски  чешки ,английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
Бързо запитване
Запитване