Брюкселският „Гран Плас“ – най-красивият площад на света!
Всяко разглеждане на Брюксел започва задължително с разглеждане на „Гран Плас” – площадът, възхитил Виктор Юго, който го нарича “най- красивият площад в света”. Той за жителите на Брюксел е това, което е била агората за древните гърци или форумът за древните римляни – има същите функции, същата роля. Това е изключителен четириъгълник, заграден с най-прекрасните сгради , на които окото може да се наслади.
 
Белгия и Холандия
Аромат на шоколад и ухание на лалета!
Тръгване на: 07 Авг 2020  |  Връщане на: 14 Авг 2020
Романтична атмосфера, в която просто трябва да се потопиш!
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
1485
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет София – Брюксел - Прага – София;
* Летищни такси;
* 1 брой регистриран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см;
* Транспорт с автобус по време на туристическата обиколка;
* 7 Нощувки и закуски, от които 3 – в Брюксел в хотел 4****, 2 - в Амстердам/околности в хотел 3***, 1 - в Дрезден в хотел 3***, 1 – в Прага в хотел 4****;
* Туристическа програма;
* Водач от България
 
Ден 1. София - Брюксел
Oek 2= Брюксел
Ден 3. Гент – Брюж
Ден 4. – Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
Ден 5. Амстердам
Ден 6 . Дрезден
Ден 7. Прага
Ден 8. Завръщане в България
Полет в 17.55 ч. София – Брюксел на авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане в 19.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 1. София - Брюксел
Полет в 17.55 ч. София – Брюксел на авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане в 19.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
Oek 2= Брюксел
Закуска. Присъединяване към основната група в хотела към 11.00 ч. Начало на туристическата обиколка и разглеждане на града: Гран Плас – централният площад с елегантната сграда на Кметството, статуята на Манекена Пис, Кралският дворец. По желание посещение на Кралския музей на изящните изкуства и на Музея на пивоварите. Нощувка.

 
Ден 3. Гент – Брюж
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Гент и Брюж. Първа спирка в Гент - един от най – изтънчените средновековни градове, главен център на Източна Фландрия. Лимбург е късата уличка в центъра на града, върху която са наредени безценни средновековни паметници, между които замъкът на Жерар Дявола и Катедралата, в която е изложено произведението – шедьовър, върхът в творчеството на Ван Ейк – „Поклонение пред Мистичния агнец”. Продължаване за романтичния Брюж (UNESCO) - главен административен център на Западна Фландрия, очарователен средновековен град, който се простира по дължината на безброй канали. Посещение на красивите площади Маркт и Бур и накрая обиколка на каналите, между които и Грьоне – Рей, едно от най – пленителните и известни кътчета на града. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка.
 
Ден 4. – Антверпен – Ротердам – Делфт - Хага
Закуска. Отпътуване за Холандия през Антверпен с кратък престой за пешеходна разходка из средновековната част на града. Пристигане в Ротердам. Туристическа програма – кулата Евромаст, мостът Еразъм, пристанището. Продължаване за Делфт с разходка из старата част и Хага с Двореца на мира за фотопауза и накрая пешеходен тур с Парламента и Кралския дворец. Настаняване в хотел в околностите на Амстердам. Нощувка.
 
Ден 5. Амстердам
Закуска. Отпътуване за Амстердам - градът на диамантите или "Северната Венеция" с 460 моста, прорязан от десетки канали. Туристическа програма: Кралският дворец (отвън), площад Дам, Новата Катедрала, Пазарът на цветята, Кварталът на червените фенери. По желание разходка с корабче и посещение на Музея на Рембранд, Райксмузеум и Музея на Ван Гог (за музея Ван Гог ви препоръчваме да заявите вашето желание за посещение и платите при сключване на договора с цел избягване на големите опашки – входна такса 19 EUR+2.00 EUR такса резервация, аудио гид – 5 EUR, резервацията подлежи на препотвърждение според наличните места и свободни часове). Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 6 . Дрезден
Закуска. Отпътуване за Дрезден. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 7. Прага
Закуска. Начало на обиколка в историческата столица на провинция Саксония – Дрезден. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. В 12.30 ч. - отпътуване за Чехия и нейната столица Прага. Пристигане и настаняване в хотел. По желание срещу допълнително заплащане туристическа програма в чешката столица с местен екскурзовод на български език, която включва трансфер с автобус до центъра на града и пешеходна обиколка – Храдчани, Карлов мост, Старе место, Кметството с астрономическия часовник Орлой, улица Целетна. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Трансфер до летището. Полет Прага – София в 12.00 ч. на авиокомпания BULGARIA AIR. Кацане на аерогара София в 14.50 ч.  
 
Допълнителна информация:
* Допълнителните екскурзии при поне 20 записани туристи;
* Такси за туристическите обекти – описани в брошурата;
* медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД – 8 лв., над 65 г. - 16 лв., над 75 г. – 32 лв.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София  - Брюксел 17:55 19:35 BULGARIA AIR
Прага  – София 12:00 14:50 BULGARIA AIR
Парична единица: Eвро
Разменни валути: Eвро
Говорими езици: холандски,английски, немски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
Бързо запитване
Запитване