Стратфорд на Ейвън – Вечният декор на Шекспир
Стратфорд на Ейвън се намира в южната част на английското графство Уоруикшър. Градът е разположен на река Ейвън, откъдето идва и наименованието му. Тук през 1564 година се ражда Уилям Шекспир.Това за винаги белязва градчето и привлича множество поклонници на автора.
 
Англия - Шотландия - Ирландия - Уелс
Пътешествие в света на легендите
Тръгване на: 19 Юли 2019  |  Връщане на: 31 Юли 2019
По време на тази екскурзия  ще посетите отделните части на Обединеното кралство и ще се запознаете с история, в която се преплитат митове и реалност.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
13
дни
от
2870
лв.
Цената включва:
* самолетен билет на BULGARIA AIR редовен полет София – Лондон – София,
* летищни такси,
* 1 брой чекиран багаж до 23 кг,
* 1 ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см,
* транспорт с автобус по време на туристическата обиколка,
* 12 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 5 – в Лондон, 1 – в Йорк/Лийдс, 2 – в Глазгоу/Стърлинг/околности, 2 – в Дъблин/околности, 1 – в Трамор/Уотърфорд, 1 – в Нюпорт/Бристол,
*  такси на предвидените пътувания с ферибот според програмата, местен екскурзовод за обиколката на Лондон, Единбург, Белфаст и Дъблин,
* водач-преводач от агенцията,
* туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута на български език.
* Забележка: Цената е калкулирана при курс 1 GBP = 2.10 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

 
1 ден София – Лондон
2 ден Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън
3 ден Йорк – Глазгоу
Излитане в 15.15 ч. с редовен полет на BULGARIA AIR за Лондон. Кацане в 16.45 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
 
1 ден София – Лондон
Излитане в 15.15 ч. с редовен полет на BULGARIA AIR за Лондон. Кацане в 16.45 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ден Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън
Закуска. Отпътуване към Оксфорд – седалище на един от най-известните университети в света. Минаване покрай кулата Карфакс и посещение на църквата Архангел Михаил /XI в./, църквата Дева Мария /XIII в./ и на Катедралата. Продължаване към Стратфорд на Ейвън - родното място на Уилям Шекспир, където в туристическата програма са включени църквата Св. Троица, в която е неговия гроб и Харвард хаус. Отпътуване за Йорк с попътна спирка на замъка Уорик. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
3 ден Йорк – Глазгоу
Закуска. Пешеходна разходка по Шамбъл - най-известната улица в Йорк с многобройните си бутици и заведения до Йоркската катедрала - най-големият средновековен храм в Британия. Начало на живописно пътуване през Националния парк Йоркшир Дейлс към старинните селца и очарованието на Езерната област. Продължаване по бреговете на езерото Уиндърмиър към Шотландия, преминаване през южната планинска област и пристигане в Глазгоу. Настаняване в хотел. Нощувка.
Допълнителни услуги:
* входните такси за посещаваните туристически обекти, разходката с корабче по р.Темза.
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 туристи, общо 40 – за автобусен и самолетен вариант. Забележка: самолетният вариант се осъществява само при провеждане на автобусната програма. 
Парична единица:английски паунд
Разменни валути:английски паунд
Говорими езици:английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт.
Бързо запитване
Запитване