Сирмионе
Сирмионе е град в провинция Ломбардия, Северна Италия. Населението му е около 8000 души.

Градът има дълга история, датираща още от 1 век пр. н. е, което предполага и голям брой архитектурни и културни забележителности от древността. Най-известна сред тях, превърнала се в емблема на града, е Грото ди Катул – най-старата римска постройка, открита в Северна Италия. Има правоъгълна форма с размери 167 на 105 метра.
 
Австрия
Лято в сърцето на величествените тиролски Алпи!
Тръгване на: 18 Юли 2019  |  Връщане на: 25 Юли 2019
Австрия отблизо
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
8
дни
от
895
лв.
Цената включва:
*  Транспорт с автобус;
*  7 Нощувки със закуски и 5 вечери:
-  1 в Словения в хотел 3 *;
- 5  в Зеефелд в хотел 4 *;
- 1 в Загреб в хотел 3 *;
* Туристическа програма – посещение на Кортина д’Ампецо, Бардолино, Сирмионе;
* Водач от Агенцията
 
Ден 1. София - Словения
Ден 2 Сирмионе - Бардолино - Зеефелд
Ден 3. Зеефелд - Инсбрук – Ватенс - Зеефелд
Ден 4. Зеефелд - Гармиш Партенкирхен - Цугшпитце - Зеефелд
Ден 5. Зеефелд - Болцано – Мерано - Зеефелд
Ден 6. Зеефелд - Вадуц – Хур - Зеефелд
Ден 7. Доломитите – Кортина д’Ампецо – Загреб
Ден 8. Завръщане в България
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.
Ден 1. София - Словения
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.
Ден 2 Сирмионе - Бардолино - Зеефелд
Закуска. Отпътуване за Италия и за емблематичното езеро Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Следваща спирка в Бардолино, известно с производството на червено вино. Продължаване за областта Тирол, където се издигат величествено едни от най – красивите дялове на Алпийската планинска система. Настаняване в хотел в известния курорт Зеефелд. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Зеефелд - Инсбрук – Ватенс - Зеефелд
Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до столицата на областта Тирол и музея на Сваровски. Отпътуване за Инсбрук. Пристигане и начало на пешеходна разходка - Старият град, площад Мария Терезия, от който се открива незабравима гледка към връх Нордкете (2 334 м), Кулата Щадтурм, която е част от сградата на старото Кметство, Голденес Дахл (“Златният навес”), Хелблингхаус с интересна фасада в стил рококо, Катедралата Св. Якоб. Посещение на кристалните светове на Сваровски – ултра модерният музей, посветен на тази търговска марка, наложила се в последните години. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 4. Зеефелд - Гармиш Партенкирхен - Цугшпитце - Зеефелд
Закуска. Екскурзия до Гармиш Партенкирхен и Цугшпитце. През този ден имате възможност да се изкачите на най – високия връх на Баварските алпи Цугшпитце, от който се откриват спиращи дъха гледки. Районът е известен със своите 38 писти, като една от тях е популярното трасе Кандахар – смятано за едно от най – големите изпитания. Екскурзията предвижда посещение на световно известния курорт Гармиш Партенкирхен, от където ще започне удобно пътуване с влак, до красивото езеро Айбзее. Оттам следва вълнуващо изкачване с лифт до върха, откъдето ще се разкрият незабравими панорами към подножието на върха. След като групата се съвземе от зашеметяващите гледки, предстои спускане с лифт над глетчера Цугшпитце до височина 2600 м и оттам посредством нова железница, групата ще стигне до изходната позиция. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 5. Зеефелд - Болцано – Мерано - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Болцано и Мерано. През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, в него може да се усети една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието. Първа спирка в Болцано, очарователно място, в което обичайният контраст между старото и новото не се усеща. Типичните и традиционни фасади на сградите с гипсови украси, пастелни цветове и аркади се редуват в различни декорации и височини. Аркадите на старото Кметство са особено красиви със своите заострени арки и стенописи. Площадът на града, който е известен като „салонът” е посветен на Волтер. Продължаване за Мерано. С уникалното си месторазположение, богатата растителност и мекия климат, това място привлича членове на европейските кралски семейства още от древността до наши дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 6. Зеефелд - Вадуц – Хур - Зеефелд
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Вадуц и Хур. Пристигане във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Продължаване за Хур - един от най – старите градове в Швейцария, разположен на р. Рейн. Масивните каменни сгради, мекият климат, градините и лозята около града му придават характерната за Алпите специфична красота. Разходка из историческия център на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7. Доломитите – Кортина д’Ампецо – Загреб
Закуска. Отпътуване за Кортина д’Ампецо – най – известният италиански курорт в сърцето на зашеметяващите Доломити, обгръщащи Кортина с „амфитеатър” от скалисти зъбери, някои от тях над 3000 м, разположен в подножието на доломита Монте Кристало „Планински кристал“. Спирка за разходка. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София веечрта около 22.00 ч.
Допълнителни услуги:
* Доплащане за Медицинска застраховка:
- Стандартна – 10 лева;
- За хора над 65 години – 15 лева;
- Хора над 70 години – 20 лева;
* Доплащане към пакетната цена, при група по- малка от 35 туристи – ако групата е от 30  души се доплащат 45 лева;
* Описаните допълнителни екскурзии се провеждат при 20 записани;
* Такси за Туристическите обекти.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”.
 
Парична единица: евро
Разменни валути:евро
Говорими езици: немски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
Бързо запитване
Запитване