20
места
Ермитаж
Това  е най-големият музей в света и шедьовър на Екатерина Велика. Тук се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството!
 
Санкт Петербург
Царствената красота на старата руска столица.
Тръгване на: 22 Май 2019  |  Връщане на: 27 Май 2019
През всеки сезон, по всяко време на деня, Санкт Петербург вълнува посетителите си с изкуство, история и величие.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    Активна
6
дни
от
1600
лв.
Цената включва:
*Самолетен билет с ръчен багаж 1 бр. до 10 кг;
* Чекиран багаж 1 бр. до 23 кг;
* Включени летищни такси;
*Трансфери:
- Русе – летище Букурещ – Русе;
- Летище Санкт Петербург – хотел– летище Санкт Птербург;
* 5 нощувки със закуска в хотел Отель Усадьба Державина, в Санкт Петербург в стандартни стаи;
* 2 обяда в Санкт Петербург;
* Описаната програма с екскурзовод на български език;
*  Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
* Медицинска застраховка с покритие 30000 € (има оскъпяване за лица над 63г.);
*  Водач от МГ Травел при група от минимум 20 човека.
 
Ден 1. 22 май.
Ден 2. 23 май.
Ден 3. 24 май.
Ден 4. 25 май.
Ден 5. 26 май.
Ден 6. 27 май.
Тръгване от Русе в 09:00 ч за летище Букурещ.  Излитане   в 13:30 ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Полет от Москва за Санкт Петербург в 21:00. Пристигане в Санкт Петербург в 22:20 ч. Посрещане и трансфер до Отель Усадьба Державина, или подобен. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
 
Ден 1. 22 май.
Тръгване от Русе в 09:00 ч за летище Букурещ.  Излитане   в 13:30 ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Полет от Москва за Санкт Петербург в 21:00. Пристигане в Санкт Петербург в 22:20 ч. Посрещане и трансфер до Отель Усадьба Державина, или подобен. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
 
Ден 2. 23 май.
Закуска.  Начало на програмата с oбзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Обиколкота започва от Невски проспект  една от най-старите улици в града. Дължинта и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева. В  Историческия център ще видите  Медния конник, Адмиралтейството, Сенатския площад, Дворцовия мост, Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие - иконата на Казанската Богородица. Исаакиевския събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Ще видите също Стрелката на Василевския остров, Троицкия мост, парка Марсово поле, Михайловския (Инженерния) дворец. Обяд. Посещение на Юсуповския дворец - фамилна княжеска резиденция в Санкт Петербург. Дворецът е с отлично запазени автентични луксозни апартаменти и бални зали от 19 век. Служил е за провеждането на най-бляскaвите балове в целия град. Ще разгледате и храма "Възкресение Христово", който е построен, като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. Затова църквата носи името Спас на Крови. Свободно време. Срещу допълнително заплащане възможност за екскурзия по реките и каналите на Санкт-Петербург – разходка под многобройните мостове, които в града са повече от 340, всеки имащ своята история. Връщане в хотела. Нощувка.

 
Ден 3. 24 май.
 Закуска. Екскурзия до Петропавловската крепост, построена от Петър І. Тук се намира и известната катедрала „Св.Св. Петър и Павел“, където са погребани всички руски царе от Петър Първи до Александър Трети. Тук почиват и тленните останки на император Николай Втори, неговото семейство и лична свита, в параклиса „Света Екатерина“. Обяд. Следобяд екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура  от 18 и 19 век. Ще посетите  Екатерининския дворец с прочутата  кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в хотела. Нощувка.
 
 
Ден 4. 25 май.
Закуска. Свободно време в Санкт Петербург. Време, през което сами да се потопите в неговото величие и дух.  Следобяд екскурзия до Петерхоф - лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходите в парка, ще видите уникалните фонтани и каскади, ще посетите Големия Дворец. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 5. 26 май.
Закуска. Екскурзия до Ермитажа - най-величествения музей в света - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 6. 27 май.
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Москва в 17:30. Полет от Москва до Санкт Петербург в 20:35ч. Пристигане в Букурещ в 23:45 Трансфер до Русе.
 
Допълнителни услуги:
*  Виза за Русия за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв. (цената е актуална към 15.10.2018)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България;
*Лични разходи.

 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
График на пътуването:
22май 2019 г. - Тръгване от Русе в 09:00 ч за летище Букурещ.  
Букурещ – Москва:
13:30 ч – 16:30 ч
Москва - Санкт Петербург:
21:00 ч - 22:20 ч.
Посрещане и трансфер до Отель Усадьба Державина, http://www.derzhavinhotel.ru/ или подобен;
27 май 2019 г. - . Трансфер до летището за полет до Москва;
Санкт Петербург – Москва
 17:30 ч – 19:00 ч
Москва – Букурещ
20:35 ч.  -  23:45  ч
Трансфер до Русе.
 
Важно: Цената е валидна при минимум група от 20 човека. При по-малък брой – цената се прекалкулира.
Условия за резервация :
Депозит – 50%
Доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване
 
Парична единица: руска рубла
Разменни валути: руски рубли
Говорими езици: руски
Визов режим за българи:да
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване