Старе место
Старе место или стария град е името на част от централния район на Прага. Това е и мястото на първите заселници на града. Едва през 14 век Император Карл IV разширява района, построявайки около него „Нов“ град. Двете части са разделени от улица „На Пржикопе“. Интересни забележителности на Стария град са Староместкият площад с астрономическия часовник, църквата на Дева Мария пред Тин и Карловия мост. Характерни са и тесните улици сред които най известна е Карловата улица започваща от площада на кметството с часовника и извеждаща до Карловия мост. Староместкият площад и църквата Св. Дева Мария са централното място на Стария град. Разположен между Вацлавака и Карловия мост, площадът е непрекъснато оживен от туристи, особено през летния сезон. Около площада се намират две църкви - Дева Мария пред Тин (построена в готически стил) и бароковата Свети Николай. На площада е разположено старото кметство на града, известно с кулата с астрономическия часовник. В центъра на площада се намира паметникът на Ян Хус - църковният реформатор, който е изгорен на клада заради идеите си. Паметникът е построен през 1915 г., за да отбележи 5 века от неговата смърт.
 
Майски празници в Прага
Бирфес в Прага
Тръгване на: 23 Май 2019  |  Връщане на: 26 Май 2019
Потопете се в атмосферата на един от най-красивите градове в Европа, сякаш излязъл от приказка, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!  
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
4
дни
от
759
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
23.05.2019
759 лв
997 лв
729 лв
666 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:

* самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси;
* чекиран багаж до 23 кг. на човек и ръчен багаж до 10 кг;.
*3 нощувки със закуски в хотел Amigo City Center 4*;
* трансфер летище - хотел – летище;
* туристическа програма "В сърцето на Стария Град";
* туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град" с местен екскурзовод на български език;
* медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД Армеец с покритие 5 000 евро;
* водач от България
Ден 1. София – Прага
Ден 2. Прага
Ден 3. Прага – Карлови Вари
Ден 4. Завръщане в България
София – Прага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет в 10:15 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.
Информационна среща. Пешеходна разходка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (около 1 ч.): практична информация и първи ориентири за града по време на  разходката до сърцето на Стара Прага - Националния музей; Вацлавския площад - паметника на Св. Вацлав, Гранд Хотел Европа; Староместкия площад - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; емблематичния астрономически часовник от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада.
Свободно време. Нощувка.
Допълнителни услуги:
* Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 3 € / 6 лева на човек на ден (заплащат се на място);
* Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € / 2 лева  или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 € / 26 лева;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
* ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ Описаните допълнителни екскурзии се провеждат при поне 15 желаещи, за съответната екскурзия.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полетно разписание:
23 май – София – Прага – 10:15 – 11:15
26 май – Прага – София – 16:25 – 19:35
 
Парична единица:чешка крона
Разменни валути: евро, чешки крони
Говорими езици: чешки, английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
Бързо запитване
Запитване