Загреб

Загреб е  за разходка. Преминете през червения покрив и калдъръмената горна част на града. Погледнете нагоре, за да видите куполите и богато украсените горни етажи на капелата на гарда отдолу от сепаратистки, необарокови и арт деко сгради. Разгледайте по-закътаните улички на града, където грозните бетонни стени са превърнати в цветни стенописи от местни улични художници. Този град награждава пеша.
 
Великден в Далмация
С посещение на Плитвички езера
Тръгване на: 16 Ап 2020  |  Връщане на: 20 Ап 2020
Далмация предлага несравнима комбинация от природни и исторически открития. 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
5
дни
от
540
лв.
Цената включва:
* Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
* 1 нощувки в Загреб в хотел 3* със закуска и вечеря.                                                  
* 3 нощувки в района на Трогир в хотел  3* със закуска и вечеря.
* Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод (руски) при обиколките на Трогир, Сплит , Задар и Шибеник.
* Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
* Прeдставител на ТА по време на пътуването.
Първи ден 16.04.2020
Втори ден 17.04.2020
Трети ден 18.04.2020
Четвърти ден 19.04.2020
Пети ден 20.04.2020
Тръгване от Пловдив в 04.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, София 05.45ч ст. Васил Левски . Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и различни забавления. Вечеря. Нощувка.
Първи ден 16.04.2020
Тръгване от Пловдив в 04.00 ч. от ОМВ Санкт Петербург, София 05.45ч ст. Васил Левски . Преминаване през ГКПП Калотина - Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Загреб е един от най - старите градове в Европа и все още една от най - младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и различни забавления. Вечеря. Нощувка.
Втори ден 17.04.2020
Закуска. Пристигане сутринта в националния парк и резерват „Плитвички езера”. Това е най-красивия и известен хърватски природен национален парк, който се състои от 16 свързани чрез водопади езера, образувани между планинските масиви „Мала Капела“ и „Плесевица“. Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите има малки горски пътеки и дървени мостове по които се придвижват посетителите, а с лодка може да се прекоси и най-голямото езеро Koзяк. Националния парк Плитвички езера е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство и се посещава от около един милион туристи годишно. Разглеждане на прочутия карстов природен феномен, по един от туристическите маршрути с продължителност на прехода около 3 часа. Отпътуване за Задар. Следва разглеждане на Задар - популярен туристически град с чудесни природни дадености и мек средиземноморски климат, разположен на далматинското крайбрежие на Хърватия. На запад от Задар е красивото Адриатическо море, а на север са разпръснати стотици малки островчета. През своята дълга история градът става свидетел на няколко важни момента в хърватската история. Тук през 1396 г. е създаден първия университет в страната, през 1536 г. е написан първия хърватски роман и е напечатан първия хърватски вестник. Разглеждане на кръглата църква „Св. Донат“; руините на Римския форум; Задарската катедрала; Цитаделата; Лъвската порта; Площадът на петте кладенеца и др. Маршрута ни продължава към град Трогир. Настаняване в хотел в Трогир. Вечеря.  Нощувка.
Трети ден 18.04.2020
Закуска. По желание целодневна екскурзия  до Трогир и Сплит (допълнително заплащане).   Туристическа програма в Стария град Трогир - град-музей под закрилата на UNESCO. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които карат хората да се чувстват като в приказка. Ще посетим площада на кoйто се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и дворцита "Чипико". Ще видим и Двореца на Луцич, Крепостта Камерлинго (с прекрасна гледка от кулите и) и църквата и манастира “Свети Доминик". Свободно време. Продължаваме към Сплит, най - големият град на Хърватското Адриатическо крайбрежие, вторият по големина след Загреб, сърцето на провинция Средна Далмация. Туристическа програма – Дворецът на римския император Диоклециан, син на бог Юпитер, построен преди 1700 години като първата лятна резиденция, Катедралата Свети Дуйе – патрон на града, площад Народни тръг, живописната крайбрежна улица.  Освен останките от двореца на римския император Диоклециан (3-4 в.) тук ще видим готическите дворци Augubio и Papalic (където в момента е градския музей), бароковия дворец Чиндро, храма на Юпитер и архитектурни паметници от 11-16 в., включени в Списъка на световното културно наследство на UNESCO. Сплит е прекрасно градче във венециански стил, в което се редуват приятни кафенета, ресторанти, художестени галерии и антикварни магазини. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.
Четвърти ден 19.04.2020
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Национален парк Крка и Шибеник (допълнително заплащане).  Туристическа програма в Шибеник – град със средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилната архитектура на отминалите векове. Пешеходна разходка в града, съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария, който крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на „Св. Яков“. Строителството й отнело около 100 години е извършено на три етапа между 1431 и 1536 г. Дългия й период на градеж е оставил силни архитектурни отпечатъци. В началото катедралата е строена във венецианско-готически стил, а в последствие е завършена в тоскано - ренесансов образец, за да се превърне днес в уникален паметник на европейската сакрална архитектура, включен през 2001 г. в списъка на ЮНЕСКО за Световно и културно наследство. Следва разглеждане на крепостта „Св. Архангел Михаил", построена през XV в. от дялан бял камък и разположена на 70 м. над морското равнище. Макар и основан през средновековието от хърватските крале, Шибеник достига пълния си разцвет по време на почти четиривековното венецианско владичество. Следва приятна разходка по настланите с мрамор шибенски улици и свободно време за кафе, снимки, или чаша вино под сянката на случайно избуял каперсов храст. Маршрутът продължава към Национален парк Крка. Струва си да видите красиво разположените водопади, свързани от фантастични геоложки форми. Водните атракции образуват бариери от скали, островчета и езерца, между които можете спокойно да се разхождате. Най-големият от седемте водопада Крка, е с височина 84,5 метра. Тук са преброени над 860 вида растения. Национален парк Крка има възхитителна природа и изключително богата на флора и фауна. Той е дом на 222 вида птици, което го прави един от най-ценните орнитологични райони в Европа. В парка се помещава и единствения център за опитомяване и обучение на ястреби в Хърватия, където можете да видите демонстрация на лов с ястреби. Основан през 1985 г., националния парк Крка е разположен от двете страни на река Крка, от извора й в западното подножие на Динарските планини до вливането й в Адриатическо море. Общата му площ е 142 кв.км., а реката е дълга 72,5 км., като през 2/3 от пътя си тя преминава през варовиков каньон дълбок над 220 м. и дълъг 50 км. При преминаването на водата през този тесен и дълбок каньон от варовик се създават и водопадите, най-красивите, от които са Рошки Слап (25.5 м) и Скрадински Бук (37,5 м). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 20.04.2020
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта.
Допълнителна информация:
* Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
* Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
* Разглеждане на природния парк  Плитвички езера, с включен билет за корабчето продължителност 3ч.   – цена за възрасти -  40лв.,  за деца от 7 до 12г - 20лв.
* Еднодневна екскурзия до Трогир и Сплит продължителност 8ч. - цена за турист 40 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етногравски музей 10 HRK, Катедралата  и Храмът на Юпитер  20HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK
* Еднодневна екскурзия до Национален парк Крка и Шибеник  продължителност 8ч.  - цена за турист 40 лв. Шибеник  катедралата "Св. Якоб" 45 HRK, входни билети на природния парк Крка, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50HRK.
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ
:СОФИЯ 06:00 ч. паркинга пред Ал.Невски
ПАЗАРДЖИК 05:00 ч. ШЕЛ Пазарджик
ПЛОВДИВ 04:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
 
Парична единица: хърватска куна
Разменни валути: хърватска куна
Говорими езици: хърватски , английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
Бързо запитване
Запитване