Двореца Кариняно - Торино
Построен е през 1679-1684 г  от династията на Савоите. В този дворец се е родил кралят обединител на Италия Виктор Емануил ІІ.
 
Швейцария и Италия
Вашето алпийско приключение с Глетчер (Ледников) експрес!
Тръгване на: 25 Май 2020  |  Връщане на: 01 Юни 2020
Комбинирана екскурзия със самолет и автобус.
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
1289
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет София – Анкона (Италия) – София, с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
* Летищни такси;
* Чекиран багаж до 20 кг и 1 ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
* Всички трансфери и транспорт по програма;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Римини / района на Римини – Католика (Италия);
* 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в района на Милано (Италия) – SHG Grand Hotel Milano Malpensa, Somma Lombardo или подобен;
* 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в района на Цюрих (Швейцария) – Ibis Baden Neuenhof или подобен;
* 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в района на Женева (Швейцария/Франция) – IBIS ANNEMASSE или подобен;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3*/4* в района на Милано (Италия) – SHG Grand Hotel Milano Malpensa, Somma Lombardo или подобен;
* 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Римини / района на Римини – Католика (Италия);
* Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в центъра на Милано (Италия);
* Посещение, пешеходна разходка и свободно време в центъра на Лугано (Швейцария);
* Посещение, пешеходна разходка и свободно време в центъра на Цюрих (Швейцария);
* Посещение, пешеходна разходка и свободно време в центъра на Лозана (Швейцария);
* Посещение, пешеходна разходка и свободно време в центъра на Женева (Швейцария);
* Посещение на Веве (Швейцария);
* Посещение на Монтрьо (Швейцария);
* Посещение на замъка Шийон (Швейцария), входния билет се заплаща допълнително;
* Пешеходна разходка в центъра на Болоня (Италия);
* Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
* Представител на туроператора с български език за целия престой;
* Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
 
Ден 1. София - Анкона - Римини
Ден 2. Милано
Ден 3. Лугано - Цуриих
Ден 4. Лозана
Ден 5. Женева
_Ден 6. ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЗАМЪКА ШИЙОН – МИЛАНО
Ден 7. Болоня - Римини
Ден 8. Завръщане в България
Среща на летище София. Отпътуване за Италия с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до летище Анкона. Кацане на летището в Анкона. Трансфер до Римини – около 90 км. / 1 час. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Ден 1. София - Анкона - Римини
Среща на летище София. Отпътуване за Италия с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter до летище Анкона. Кацане на летището в Анкона. Трансфер до Римини – около 90 км. / 1 час. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.
Ден 2. Милано
Закуска. Отпътуване за Милано (330 км./ 4 часа) и туристическа програма с местен екскурзовод и разглеждане на:

-замъка Сфорцеско (отвън), построен е през XV век от херцога на Милано Франческо I Сфорца (1401–1466) върху руините на по-стара крепост, издигната от Галеацо Висконти през XIV век. Висконти строи крепостта не толкова за защита на града, колкото от страх от нападение от своя брат Барнабе, с когото си поделят управлението на Милано. Век по-късно, когато династията Висконти се прекъсва със смъртта на Филипо Висконти, крепостта е разрушена. Именно на нейното място Франческо I Сфорца нарежда да бъде издигнат новият замък, който се превръща в резиденция на миланските херцози. Крепостта е опасана с ровове и с 2 кръгли кули, в които са съхранявани водните запаси на замъка. Украсена е била с произведения на някои от най-големите творци, в това число Леонардо да Винчи. След смъртта на Франческо II Сфорца (1495–1535, внук на Франческо I Сфорца) през 1535 г. Милано попада под испанска власт и около крепостта са построени допълнителни укрепления във формата на звезда, впоследствие разрушени при превземането на града от Наполеон Бонапарт. През 1815 г. крепостта е превърната в казарма на австрийски войски и много от творбите в нея са вандалски разрушени.

На 25 октомври 1893 г. крепостта става собственост на общинската власт на Милано и е предвидено нейното разрушаване. Благодарение на застъпничеството на Лука Белтрами това не се случва и под негово ръководство започва реставрацията на замъка и превръщането му в музей с дарения на богати милански фамилии и с общински средства. По време на Втората световна война крепостта отново понася щети от бомбардировки (1943), но повторно е реставрирана. Днес сградата е превърната в археологически, художествен и музикален музей (входната такса за музея се заплащат на място по желание и може да бъде разгледан самостоятелно в свободното време).

-Миланската Катедралата (отвън) или Дуомо е издигната на централния площад Пиаца дел Дуомо. Посветена е на Рождество Богородично и е седалище на архиепископа на Милано. Строителството ѝ отнема почти шест века, като е втората по големина катедрала в Италия след базиликата Свети Петър в Рим, както и третата в света, с максимална височина от 108,50 м. До преди няколко години е най-високата сграда в Милано.

-галерията Виктор – Емануил II – престижен търговски пасаж в центъра на Милано, Италия. Свързва площад Пиаца дел Дуомо с оперния театър „Ла Скала“. Носи името на Виктор Емануил II, крал на Италия (1861-1878), който я открива тържествено на 1 януари 1878 г. Галерията се състои от 2 части, свързани във формата на кръст, покрити със стъклен покрив. Строителството ѝ продължава 11 години – от 1867 до 1878 г. В галерията има много бутици, ресторанти, кафенета, книжарници, антикварни магазини.

-паметника на Леонардо да Винчи – знаменит италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса. За него се казва, че е първообраз на ренесансовия човек и всеобхватен гений. Леонардо е прочут заради картините си, най-известните от които са „Тайната вечеря“ и „Мона Лиза“. Той е известен и с многобройните си изобретения, изпреварили времето си, но останали само на хартия. Допринася също така за развитието на анатомията, астрономията и инженерството.

-Ла Скала (отвън) – е един от най-известните оперни театри в света. Построен по проект на архитект Джузепе Пиермарини през 1776 – 1778 г. на мястото на църквата „Санта Мария дела Скала“, откъдето идва името на прочутия театър (входната такса за разглеждане на театъра и музея към него се заплащат на място по желание и може да бъде разгледан самостоятелно в свободното време).

Свободно време. Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Милано.
Ден 3. Лугано - Цуриих
Закуска. Отпътуване за Лугано (75 км./1 час) – едно от най-живописните градчета на южна Швейцария, разположено на едноименното езеро Лаго ди Лугано. Разходка из центъра и красивия парк около брега на езерото.

Лугано е най-южният град на Швейцария и принадлежи към територията на италоговорящия кантон Тичино, като е определен за най-голямото населено място в областта. Градът е разположен живописно на бреговете на Езерото Лугано, което се намира южно от Алпите, между други две известни езера – Маджоре и Комо. Заобиколен от планински масиви с обща площ 300 км. Заради своето стратегическо географско положение – само на няколко километра от границата с Италия, Лугано е пленително курортно градче, превърнало се в изключително атрактивна дестинация както за туристите, така и за някои от най-големите знаменитости на шоубизнеса. Близостта на Италия е определяща и за икономическото развитие, което прави Лугано освен в една от най-популярните туристически дестинации в Швейцария, но и в един от най-важните финансови центрове в страната – на трето място след Цюрих и Женева. И макар че може да бъде обходен само за един час, Лугано оставя у посетителите безброй незабравими спомени и усещане за райско блаженство. Това е един от онези градове, които впечатляват своите посетители едновременно с природни забележителности и архитектурно и историческо наследство. Освен спиращия дъха пейзаж, хората могат да се насладят на екзотична палмова растителност, живописни булеварди, антични църкви, пленителни с архитектурата си вили и обществени сгради, музеи. Запазените стари алеи и криволичещи улички кипят от живот, изпълнени са с магазинчета, бутици или кокетни семейни хотели и къщи. Поради факта, че повечето от улиците на Лугано са пешеходни, градът лесно може да се обиколи без превозно средство. Една от перлите в короната на Лугано е катедралата „Сейнт Лорънс”, архитектурна забележителност в готически и бароков стил.

Отпътуване за Цюрих (205 км.) и пешеходна разходка в центъра на най-големият град в Швейцария. Разположен е в Швейцарското плато при изтичането на река Лимат от Цюрихското езеро и е ограден с гористи хълмове. Цюрих е най-важният център на офшорно банкиране в света, най-вече заради швейцарската банкова тайна. Във финансовия сектор се реализира около една четвърт от стопанската дейност. Швейцарската фондова борса също се намира в Цюрих. През последните няколко години Цюрих е градът с най-високо средно нетно заплащане и на трето място по средно брутно заплащане в света (след Копенхаген и Осло).

-Катедралата Гросмюнстер (отвън) – една от най-импозантните църкви на Цюрих и може би най-лесният за разпознаване негов символ, „Гросмюнстер“ („големият манастир“) съчетава в себе си романска архитектура, протестантска сдържаност и две великолепни кули. Води началото си от 11-12 в., когато е построена основната част на храма. През 15 в. църквата се сдобива с най-голямото си украшение: двете чудесни високи кули, увенчани през 19 в. със заострени кубета. През 1520 г. настъпва генерална промяна: Цвингли провъзгласява именно в нея идването на Реформацията, с което пък си отива голяма част от евентуалната вътрешна декорация на храма.

-църквата Фраумюнстер (отвън) – една от трите главни църкви в Цюрих, построена на мястото на женски манастир, основан през 853 г. от Лудвиг Немски.

-разходка по бреговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро

Настаняване и нощувка в хотел 3* в района на Цюрих.
Ден 4. Лозана
Закуска. Отпътуване за Лозана (225 км). Градът е разположен е във френско говорещата част на Швейцария на северния бряг на Женевското езеро. По брой жители Лозана се нарежда на 5-то място по население сред градовете в Швейцария. Там се намира централата на Международния олимпийски комитет. Градът е част от швейцарската ривиера и е бил едно от любимите места на известни писатели като Лорд Байрон и Ърнест Хемингуей. Пешеходна разходка. Възможност за разглеждане на:

-Катедралата – вероятно най-красивата готическа църква в Швейцария, катедралата на Лозана (Cathédrale Notre-Dame) се издига на 153 м над Женевското езеро в разположената на хълм Лозана.

-Олимпийския музей – живописно разположен на брега на Женевското езеро, с фонтани, парк, тераса с неповторима гледка към езерото.

Трансфер настаняване в хотел 3* в района на Женева (70 км). Нощувка.
Ден 5. Женева
Закуска. Целодневна екскурзия в Женева с посещение на международния квартал Пале де Насион (седалище на ООН) и Седалището на Червения кръст.

-Пешеходна разходка из Женева – брегът на езерото със 140-метровия фонтан, кеят на Мон Блан – десния бряг на езерото, къщата на Жан-Жак Русо, стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, къщата Тавел, Кметството, „Гран’ Рю”.

Възможност за разходка с корабче по езерото срещу допълнително заплащане.

Трансфер и нощувка в хотел 3* в района на Женева.
_Ден 6. ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЗАМЪКА ШИЙОН – МИЛАНО
Закуска. Тръгване за Милано по пътя на виното /по брега на езерото Леман/. Посещение на:

-Веве (90 км.) – живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи) с паметника на Чарли Чаплин на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г.

-Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи Монтрьо и неговата околност в „швейцарския лазурен бряг”. Монтрьо е домакин на множество музикални фестивали и от 19 век се превръща във важен туристически център, привличайки богати клиенти от Европа и Америка. На крайбрежната улица в Монтрьо е издигната статуята на Фреди Меркюри, обърната към езерото. Дийп Пърпъл правят Монтрьо известен с песента си „Дим над водата“ („Smoke on the Water“), в която се пее за събитие от 1971 г., когато фен на Франк Запа подпалва казиното в Монтрьо. Игор Стравински е почивал в Монтрьо. В негова чест е наречена концертната зала в града.

-замъка Шийон (входната такса не е включена в цената на програмата) – средновековен замък в Швейцария, намиращ се на брега на Женевското езеро близо до Монтрьо. Построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Замъкът представлява комплекс от 25 сгради, строени по различно време. Не е известно откога датират първите крепостни стени, но през XI-XIII век те са значително реконструирани и надграждани. През годините е използван за жилищна сграда на граф Пиер ІІ Савойски, а по-късно и за артилерийски склад и затвор. Лорд Байрон възпява Шато де Шийон в поемата си от 1816 г. „Шийонският затворник“. От началото на XIX век и досега в замъка е разположен музей.

Следобед – отпътуване за Милано (300 км./4,5 часа). Вечерта – настаняване в хотел 3* в района на Милано. Нощувка
Ден 7. Болоня - Римини
акуска. Отпътуване за Римини. По пътя посещение Болоня (330 км./4 часа). Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града. Трансфер и нощувка в хотел 3* в Римини (115 км./около 1,5 часа).
Ден 8. Завръщане в България
Закуска в хотела. Трансфер до летище Анкона (95 км./около 1 час) за полет до София. Прибиране в София около 17,30 ч.
Допълнителна информация:

* Разходи от личен характер, входни такси за посещаваните обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
* Такса престой в Италия – заплаща се на рецепцията при настаняване във всеки хотел: 2-4 евро / 4-8 лева  в хотел 2*/3 * и 4-6 евро / 8-12лева   в хотел 4* на турист на ден;
* Такса престой в Швейцария – заплаща се на рецепцията при настаняване във всеки хотел: 2,50 CHF / 5 лева  в хотел 2*/3 на турист на ден;
* Слушалки по време на пешеходната разходка в Милано – 3 евро / 6 лева . Заплащат се на място;
* Олимпийският музей в Лозана – 18 CHF / 33 лева , студенти и пенсионери (срещу документ) – 16 CHF / 29 лева деца от 6 г. до 10 г. – 10 CHF / 18 лева . Заплаща се на място, по желание;
Кулите на катедралата „Св. Петър” в Женева – 5 CHF / 9 лмева , деца 6 – 16 г. – 2 CHF / 4 лева . Заплаща се на място, по желание;
* Разходка с корабче по езерото в Женева – от 16 CHF / 30 лева  до 22 CHF / 40 лева  според продължителността. Заплаща се на място, по желание;
* Замъкът ШИЙОН – 12.50 CHF / 23 лева, за деца 6 – 16 г. – 6 CHF / 12 лева , студенти и пенсионери (срещу документ) – 10.50 CHF / 19 лева . Заплаща се на място, по желание;
* При посещение на Швейцария, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България;
* Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
* Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Пълната информация и всички опции по програмата ще намерите в брошурата.
 
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София – Анкона 14:00 15:00 Bulgarian Air Charter
Анкона – София 15:30 17:30 Bulgarian Air Charter
 
Парична единица: швейцарски франк, евро
Разменни валути: швейцарски франк, евро
Говорими езици:италиански, немски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с лична карта и международен паспорт 
 
Бързо запитване
Запитване