Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – Флоренция
Католическата катедрала е третата по големина в света след "Св. Петър" в Рим и "Св. Павел" в Лондон. На това място е имало антична църква, останките от която могат да се видят в подземието на базиликата. Решението за стоежа на катедралата се взема през 1289 г. и е възложено на Арнолфо ди Камбио. Знаменитият й купол е дело на архитекта Брунелески. Със своята височина от 106 метра, той се възприема като символ на Флоренция. Под него е 4-декаровата фреска "Страшният съд". Зелено-белият мрамор с многобройните фрески, скулптури и мозайки отразява като че ли природата и богатството на Тоскана. Удивително е, че този архитектурен шедьовър е изграден с най-примитивни строителни инструменти, представени в музея и е смес от различни архитектурни стилове. На този площад през 1334 г. Джото проектирал прочутата си камбанария, висока 89 м.
Тоскана и Умбрия
Италиански пейзажи.
Тръгване на: 12 Юли 2020  |  Връщане на: 18 Юли 2020
Нестандартно вдъхновение за туризъм !
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
7
дни
от
605
лв.
Цената включва:
 * Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
 * Нощувки;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Перуджа;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в Кианчано Терме;
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
* Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция;
*Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция;
* Пешеходни разходки в Равена, Сан Марино, Перуджа, Монтепулчано, Сиена, Сан Джиминяно и Волтера;
* Фотопауза в Кортона;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
* Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия
 
Ден 1.София - Венеция
Ден 2. Венеция
Ден 3..Венеция – Равена – Сан Марино – Перуджа
Ден 4. Перуджа – Кортона – Монтепулчано – Кианчано Терме
Ден 5. Кианчано Терме – Сиена – Сан Джиминяно – Волтера – Флоренция
Ден 6. Флоренция - София
Ден 7. Завръщане в България
Отпътуване от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.
Ден 1.София - Венеция
Отпътуване от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.
Ден 2. Венеция
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на Двореца на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта.
Ден 3..Венеция – Равена – Сан Марино – Перуджа
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Равена. Пристигане в Равена. Пешеходна разходка в центъра на града: Баптистерията на Арий, базиликата "Сан Витале", прочута с уникалните си византийски мозайки и мавзолея на Гала Плацидия. Свободно време. Отпътуване за Сан Марино – републиката, която според легендата е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Пешеходна разходка: площад "Либерта", в чийто център се издига Статуята на свободата – подарък от германска графиня; Правителственият дворец; крепостните стени. Свободно време. Настаняване в района на Перуджа вечерта. Нощувка.
Ден 4. Перуджа – Кортона – Монтепулчано – Кианчано Терме
Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Перуджа: площад "Италия"; "Палацо дей Приори"; панорамната улица "Ванучи" с най-красивите и исторически значими паметници на града; площад "ІV Ноември" с фонтана "Маджоре" – един от най-впечатляващите фонтани в Италия. Свободно време. Отпъуване за Кортона - архитектурна съкровищница, кацнала на върха на хълм, където е заснета част от известния филм "Под тосканското слънце". Фотопауза в Кортона. Отпътуване за Монтепулчано - пешеходна разходка в историческия център на градчето, известно като рай за любителите на виното. Отпътуване за Кианчано Терме. Настаняване. Нощувка.
Ден 5. Кианчано Терме – Сиена – Сан Джиминяно – Волтера – Флоренция
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Сиена – един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите катедрали в Италия, смесица от романски и готически стил. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в Списъка за ветовно културно и природно наследство на ЮНЕСКО – по улица "Сан Джовани" до площадите "Пиаца де ла Цистерна" и "Пиаца дел Дуомо". Свободно време. Отпътуване за Волтера - магическият град на етруските, известен с добива и обработката на алабастър. Пешеходна разходка в центъра на града: сградата "Палацо дей Приори", където се е помещавало старото кметство на града от XIII в.; катедралния храм "Санта Мария Асунта", крепостта на Медичите - чудесен шедьовър на средновековното фортификационно строителство. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.
Ден 6. Флоренция - София
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с куполът на Брунелески и кулата на Джото; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио", църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.
Ден 7. Завръщане в България
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.
Допълнителна информация:
* Такса престой в Италия: 2-4 EUR / 4 – 8 лева  на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR / 8- 12 лева на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел);
* Двупосочен билет за корабче до Венеция;
* Посещение на Двореца на дожите във Венеция с местен екскурзовод;
* Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод;
*Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR около 12 лева  (двупосочен билет) ;
* Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) – 24 лева ;
* Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR / 6 .лева);
*Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR / 6 лева );
* Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR / 16 лева ), двореца "Пити" (16 EUR / 31 лева ) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (18 EUR / 35 лева ) във Флоренция;
* Входна такса за базиликата "Сан Витале" и мавзолеят на Гала Плацидия (9,5 EUR) в Равена;
* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
* Разходи от личен характер;
* Градски транспорт;
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.) – 25 лева;
* Пълноцветен пътеводител за Флоренция и Тоскана на български език на National Georgraphic (336 стр.) – 25 лева;
* Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.) – 25 лева.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.
Парична единица:евро
Разменна валута:евро
Говорими езици: италиански, английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта.
Бързо запитване
Запитване