Гьореме
Ако търсите следващото уникално съкровище, скрито в дълбините на Турция, което да посетите, то тогава Гьореме е правилното място за вас.
Селището се намира в Кападокия и може да се похвали с факта, че е изключително достъпно до всички части на страната. С едно посещение имате уникалната възможност да разгледате всички чудеса, намиращи се на територията на тази добре позната турска местност.
 
Почивка в Кападокия – Пролет 2021
Съчетание между история и екзотична красота.
Тръгване на: 06 Май 2021  |  Връщане на: 13 Май 2021
Полет от Варна. Подробности и други опции по програмата ще намерите в брошурата.
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
851
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
29.04.2021
890 лв
1172 лв
870 лв
682 лв
06.05.2021
851 лв
1144 лв
831 лв
635 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Чартърен полет Варна –Анталия –Варна;
* Летищни такси;
* Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. Ръчен;
.* Tрансфери: летище -хотел –летище;
*Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут;
* Нощувки:
•1 нощувка със закуска и вечеря, хотелNey3* в Коня-www.hotelney.comили Baykara 3 * -www.baykarahotel.com(или подобен)•3 нощувки със закуска и вечеря, хотел Tassaray 4* в Кападокия-http://www.oteltassaray.comили Janet Hotel 3*-https://janet-hotel-urgup.booked.net(или подобен)•3 нощувки на база All inclusive в района на Анталия в хотели от веригата Diamond Hotels 5*-http://www.thediamondhotels.com/или Side La Grande Resort and Spa 5* -https://www.sidelagrande.com/trили Rio La Vitas 5* -https://www.lavitashotels.com/(или подобен)
* Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
* Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
* Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език.;
 * Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.
* Изпращане от представител на TA на летище Варна.•Всички пътни и магистрални такси.
 
Ден 1. Варна - Анталия
Ден 2. Кападокия
Ден 3.Коня
Ден 4. Ючхисар
Ден 5. Анталия
Ден 6. Анталия
Ден 7. Сиде
Ден 8. Завръане в България
олет от летище Варна. Пристигане в Анталия и посрещане от екскурзовода. Отпътуване за Коня -градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми -един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.Анталия-Коня 295 км. , около 4 часа.
Ден 1. Варна - Анталия
олет от летище Варна. Пристигане в Анталия и посрещане от екскурзовода. Отпътуване за Коня -градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми -един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.Анталия-Коня 295 км. , около 4 часа.
Ден 2. Кападокия
Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма с посещение мавзолея на Мевляна; джамията на големия събеседник и учител на Мевляна –Шемс от Тебриз(отвън);медресето Каратай–считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Отпътуване за Кападокия. Попътна спирка в Аксарай заобяд. Пристигане в Кападокия и посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения -изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи.Настаняване в хотела. Вечеря. В 20:00 ч. по желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци в атракционно заведение Яшар Баба (срещу доп. заплащане). Нощувка.Коня –Кападокия 250 км. , около 3 часа и 30 мин.
Ден 3.Коня
За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 -50 мин.Закускав хотела. Следва туристическа програма и разглеждане на долината Дервент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; местността „Пашабаг“ известна още под името „долината на Симеон“-смята се, че на това място Св.Симеоне водил отшелнически живот.Екскурзията продължава с посещениена долината на приказните комини Зелве-вулканични форми оформени под въздействието на вятъра и водата, коитоще ви върнат още веднъж в мистичността.Отпътуване за центърана ранното християнство-националниятпарк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията.Свободно времеза обяд в Гьореме. Следва посещение натрадиционното грънчарско ателие, където майстори с изкусни ръце ваят всевъзможни съдове и фигури от глина.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 4. Ючхисар
Закуска. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Попътно разглеждане на „долината на гълъбите“ и „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва посещение на град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Маршрутът продължава с Мустафапаша –древен град, наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Връщане в хотела.Вечеря.За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан –построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота(срещу доп. заплащане).Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 5. Анталия
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Попътно посещение на Султанхан –най-големия кервансарай по пътя на коприната. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.Кападокия –Анталия 540 км. , около 7 часа
Ден 6. Анталия
Закуска. Посещение на град Анталия. По време на тура ще видите основните забележителности на града –древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия -минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Дюден. Тук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителности опияняващия шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. Ще иматевъзможност да посетитемагазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7. Сиде
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат(срещу доп. заплащане). В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.
Ден 8. Завръане в България
Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.
Допълнителна информация:
* Такса гориво -начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най-долу);
 * Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. -доплащане 10 лв. •Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 79 до 85 г. -доплащане 20 лв;
* Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация;
.* Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти;
* Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)–25 евро /около 50 лева;
* Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания –150евро / 294 лева;
 * Екскурзия до Сиде и Манавгат –50 евро / около 100 лева;  * * Разходи от личен характер и бакшиши.
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Вана – Анталия 11:00 12:30 SunExpress
Анталия – Варна 08:30 10:00 SunExpress
Парични единици: турски лири
Разменна валута: евро, щатски долари, турски лири
Говорими езици: турски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване