о. Фого
Където повечето от островите Кабо Верде са на милиони години, Fogo ("огън") е само няколко стотин хиляди години млад. Това е класически морски планински вулкан, издигащ се от морето, , кафяв черен конус, излизащ от облаците.
Кабо Верде
Райският остров на Африка
Тръгване на: 27 Ап 2019  |  Връщане на: 05 Май 2019
 Избор на хотели и дати на пътуване 20.10.2018 – 30.04.2019(включително).
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
11
дни
от
2132
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет за полет Милано-Кабо Верде-Милано с включени летищни такси и багаж в размер на 15кг.на човек
* 7 Нощувки в избраният хотел
* Трансфер летище-хотел-летище
* Посрещане на летището в Кабо Верде от нашата фирма партньор с асистанс на (Английски,Италиански, Португалски или Испански език)
* Съпровождане до хотела от представител на фирмата партньор
* Информационна среща в избрания хотел за планиране на екскурзиите
* 24 часов асистанс по време на престоя
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за целия период на пътуването със ЗК „Армеец“
Ден 1.
Ден 2.
Ден 3.
Ден 4.
Ден 5.
Ден 6.
Ден 7.
Ден 8.
Ден 9.
Полет в 13:30 ч. от Милано (летище Бергамо) до остров Сал в Кабо Верде. Кацане в 16:55 ч.Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

(Туроператорът съдейства за полета София-Милано-София.)
Ден 1.
Полет в 13:30 ч. от Милано (летище Бергамо) до остров Сал в Кабо Верде. Кацане в 16:55 ч.Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

(Туроператорът съдейства за полета София-Милано-София.)
Ден 2.
Закуска. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии на място. Свободно време. Нощувка.
Ден 3.
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Салина Релакс - "SPA във вулкан" ( 45 евро – заплаща се на място )

Името на остров Сал означава „Остров на солта“. Тук няма планини, само кратер (Педра де Луме) на изгаснал вулкан, чиято основа е образувала естествен солник. Океанската вода, достигаща до дъното на кратера чрез подземни канали, се изпарява, оставяйки дебел слой от сол.Посещава се CrioulaBeautyCenter, където красивата природа, тишината и спокойствието допринасят за удоволствието и релакса на гостите. Тук ще имате възможността да направите кална баня или масаж със сол, да се потопите в басейни с морска вода с различна концентрация на соленост. В малките басейни, благодарение на високата соленост, тялото Ви ще се задържа на повърхността, сякаш гравитацията я няма. Водите на солните мини на известния вулкан на Педра де Луме са 25 пъти по-солени от океана и имат терапевтични и лечебни свойства. Нощувка.
Ден 4.
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Обиколка на Остров Сал ( 45 евро – заплаща се на място ).

Днес ще имаме цял ден на разположение за разглеждане на островСал. Обиколката ще започне от прекрасния плаж Igrijinha, след това ще посетим безлюдните плажове на Монте Леао през залив Murdeira, където ще видим малкия град Palmeira с неговото търговско пристанище. Ще имаме възможността да посетим естествените басейни на Арагон и Буракона.

Пътувайки на  Изток, ще пресечем Зоната на Миражите – Terraboa, където ще преминем през местата за култивиране на местната продукция.

След това стигаме до солниците на Педра де Луме, където ще бъде сервиран обяд, докато се наслаждаваме наневероятната гледка от вулкана.

Кратка спирка в столицата Еспаргос.

В края на обиколката, спиркана красивия Dune Beach "Понта Прета", където ще има възможност за плаж. Завръщане в хотела.Нощувка.

 
Ден 5.
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Открийте островите Боависта, Фого, Сао Николау или Сао Висенте ( на запитване на място )

Не пропускайте възможността по време на престой си на остров Сал да посетите и някой от съседните острови.

Екскурзията включва кратък полет до някой от островите Боависта, Фого, Сао Николау или Сао Висенте. След кацане ще бъдете посрещнати от местен екскурзовод, който ще Ви отведе на обиколка на съответния остров.

Нощувк
Ден 6.
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Quadтур ( 69 евро на човек и 10 евро допълнително за втори човек на същия Quad )

По време на тура с quad, пред Вас ще сеоткрият пейзажи и незабравими гледки, трудни за достигане с други превозни средства. Ще имате възможност да се насладите на многоцветните пейзажи на острова: черни пътища, глина, пустини от вулканична скала, златисти плажове и диви дюни. Продължителността на тура е между два до четири часа.

Нощувка.
Ден 7.
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за екскурзия срещу допълнително заплащане: Катамаран ( 49 евро – заплаща се на място )

На катамаран "Арматоре" ще се насладите на една страхотна морска разходка.

От пристанището на Palmeira се достига до красивия залив на Murdeira, където след пускане накотва, ще имате възможност да плувате, да се гмуркате и да  пробвате дънен риболов. Обяд на борда.

Нощувка.
Ден 8.
Закуска, освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет в 17:55ч. от остров Сал в Кабо Верде до Милано - Бергамо.
Ден 9.
Пристигане на летище Бергамо, Милано в 02:35 ч.
Допълнителни услуги:
* Самолетен билет София-Милано-София. Туроператорът съдейства за издаването му, както и за нощувки в Милано по желание на клиента
* Горивна такса – около 30-40 евро- актуализира се 2 седмици преди заминаване
* Услуги, които не са упоменати като включени в програмата
* Разходи от личен характер
* Бакшиши
* Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването
* Виза 25 евро – може да се предплати в България или на място при пристиганена стойност 40 евро с време за издаване на същата - около 2 часа
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полетно разписание:
Милано  -                        о.Сал в Кабо Верде
13:30 ч.     -                     16:55ч.
о.Сал в Кабо Верде    -  Милано
17:55 ч.                       -   02:35 ч.             
 
Парична единица:ескудо
Разменна валута:евро, ескудо
Говорими езици: португалски, английски
Визов режим за българи: да
Влизане в страната: с международен паспорт 
Бързо запитване
Запитване