Йерусалим
Ерусалим е напълно уникален - няма друго място като него. Град на традицията, религията и историята, но и все повече на съвременната култура и наследство. Тук  можете да прекарате години тук и все още да не видите всичко.
Йордания и Израел
Разходка до дома на Бог ПРОЛЕТ 2020
Тръгване на: 26 Март 2020  |  Връщане на: 02 Ап 2020
Места, където красивата природа се съчетава с хилядолетна култура, развита под влиянието на различни народи.
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
2330
лв.
Цената включва:
* самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър;
* летищни такси ;
* 1 брой чекиран багаж на пътник;
* трансфери по програмата ;
* входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $ / 88 лева;
* 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (1 в Тел Авив или Нетания, 1 в Тверия, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем) ;
* 7 вечери ;
* разходка с лодка по Галилейското езеро ;
* еднодневна екскурзия до древният град Петра ;
* входна такса за Петра ;
* туристическа обиколка в Джераш ;
* панорамна обиколка на Аман ;
* туристическа обиколка на Йерусалим ;
* посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия
* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“ ;
* местен екскурзовод на български/руски език ;
* слушалки по време на беседите;  
* водач от агенцията ;
* свидетелство за хаджийство
 
Ден 1. София - Тел Авив
Ден 2. Назарет
Ден 3. Аман
Ден 4. Петра
Ден 5. Петра
Ден 6.Акаба
Ден 7. Витлеем – Йерусалим
Ден 8. Завръщане в България

Отпътуване от летище София 18:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.
Ден 1. София - Тел Авив

Отпътуване от летище София 18:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в Нетания. Вечеря. Нощувка.
Ден 2. Назарет
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Разходка с лодка по Галилейското езеро. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.
Ден 4. Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.
Ден 5. Петра
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
Ден 6.Акаба
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка.
э
Ден 7. Витлеем – Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб – след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 8. Завръщане в България
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Отпътуване за Тел Авив. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:25ч. след полунощ.
Допълнителна информация:
* входна такса за Масада около 25$ / 44 лева  (цената е променлива и се влияе от броя на туристите)
* разходи от личен характер ;
* обяд на Галилейско езеро – 22 USD / 39 лева
* такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (40 $ / 71 лева ) на човек ;
* допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място;
* застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни)
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София - Тел Авив 18:00 20:30 България Еър
Йерусалим – София 19:30 22:25 България Еър

 
Парична единица: израелски шекел, йордански динар
Разменни валути: израелски шекели, йордански динари
Говорими езици: иврит, арабски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване