Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – Флоренция
Католическата катедрала е третата по големина в света след "Св. Петър" в Рим и "Св. Павел" в Лондон. На това място е имало антична църква, останките от която могат да се видят в подземието на базиликата. Решението за стоежа на катедралата се взема през 1289 г. и е възложено на Арнолфо ди Камбио. Знаменитият й купол е дело на архитекта Брунелески. Със своята височина от 106 метра, той се възприема като символ на Флоренция. Под него е 4-декаровата фреска "Страшният съд". Зелено-белият мрамор с многобройните фрески, скулптури и мозайки отразява като че ли природата и богатството на Тоскана. Удивително е, че този архитектурен шедьовър е изграден с най-примитивни строителни инструменти, представени в музея и е смес от различни архитектурни стилове. На този площад през 1334 г. Джото проектирал прочутата си камбанария, висока 89 м.
 
Екскурзия до Тоскана и Чинкуе Тере
Сърцето на Италия.
Тръгване на: 16 Юни 2019  |  Връщане на: 22 Юни 2019
Тоскана - галерия от райски картини, запленяващи ума и сетивата !
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
7
дни
от
724
лв.
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
20.10.2019
724 лв
880 лв
-
-
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* 6 нощувки: по една в Загреб и в района нa Опатия в хотели 3* и четири нощувки в хотел 3* или 4* (по избор) в Монтекатини Терме;
* 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;
* 6 вечери в ресторантите към съответните хотели;
* Местен екскурзовод във Флоренция;
*Туристическа програма в Загреб, Флоренция, Сиена, Чинкуе Тере и Пиза;
* Екскурзовод на български език ;
* Транспорт с комфортен автобус.
 
Ден 1. София - Загреб
Ден 2. / Загреб – Монтекатини Терми
Ден 3. Флоренция
Ден 4. Сиена – Кианти - Сан Джиминяно
Ден 5. Чинкуе Тере
Ден 6.Пиза
Ден 7. Заврщане
  Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в Загреб. Вечеря и нощувка.
Ден 1. София - Загреб
  Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в Загреб. Вечеря и нощувка.
Ден 2. / Загреб – Монтекатини Терми
Закуска. Кратка туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента.
  Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, което е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“.
  Отпътуване за Италия и Тоскана – вълнуваща земя с живописна природа,средновековна атмосфера,камбанен звън, силно италианско кафе и перфектно вино. Вечеря и нощувка в SPA курорта Монтекатини Терме в хотел 3* или 4* (по избор).
Ден 3. Флоренция
Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“- първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата.
  Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Честта да завърши купола на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие, а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.
Ден 4. Сиена – Кианти - Сан Джиминяно
  Закуска. Отпътуване за Сиена. Посещение на Сиена – най-добре запазеният Средновековен град в Европа, основан е от Римляните. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на гордия град през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена, когато са били вложени крупни суми за изграждането на един от най-внушителните градове в Италия. Основните забележителности на града са: Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка , Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена.
  Подгответе небцето си за среща с богатите вкусове на един от най-популярните винарски райони на Италия-Кианти, тъй като следва по желание посещение на винарна за дегустация на вина и обяд (около 30 евро).
  Продължаваме за Сан Джиминяно. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“.
  В прегръдката на Ренесанса и културното наследство на Тоскана, не бихме могли да подминем неповторимия живописен исторически център на „Града на изящните кули” – Сан Джиминяно, който изживява своя апогей през XII век, когато благодарение на търговията със земеделски стоки местните хора успяват да се замогнат. Съперничество между отделните фамилии ражда забележителен архитектурен феномен – всяка от тях строи къщата си във формата на кула, като стремежът е кулата да е възможно най-високата в града. Така, в средните векове броят на кулите в Сан Джиминяно наброявал 72, символ на богатство и могъщество, но до днешни дни остават запазени едва 14 кули, които пак вдъхват средновековна мощ. Връщане в избрания хотел. Вечеря
Ден 5. Чинкуе Тере
  Закуска. Свободно време в курорта Монтекатини Терме или по желание екскурзия до Чинкуе Тере (15 евро + 16 евро за двупосочен билет за влака от Ла Специя до Чинкуе Тере). Ще имате възможност да се разходите из Риомаджоре, Манарола и Монтеросо ал Маре.
  Отпътуване за Чинкуе Tере, буквално „пет земи”, невероятен природен феномен на брега на Лигурско море, състоящ се от пет надвиснали над морската бездна селца, разположени на стръмни планински скали, до които неотдавна се е стигало само по море. ”. Заради смайващата си красота и най-вече заради издръжливостта си в надпреварата с модерния свят, те са включени в списъка на ЮНЕСКО. Всяко едно от петте селища на Чинкуе Тере е съхранило своя старинен чар и атмосфера на блажено спокойствие, което местните хора предават и на своите гости. В това малко пространство е събрана ослепителна красота, чудесна кухня и удивителни аромати. .
  Обиколката започва от Риомаджоре - магическо място с неподправена красота, естествено пресечена от скалите крайбрежна ивица, къщи с пастелни цветове, които драматично се отразяват в синьо-зелените води на Лигурийско море... Пищна и ефектна природна картина със Средиземноморски почерк.....
  Следващото многоцветното рибарско селце Манарола е нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелени къщи, които заедно с нюансите на небето и морето и зеленината на лозята наоколо създават истинска цветова симфония.
  Продължаваме към възхитителната Корниля – селце,недокоснато от времето. Няма друго такова място на Земята. Създадено е сякаш от смайващата палитра на декоратора на небесния рай.
  Пристанищният град Вернаца ,според туристите, най-красивата от Петте Земи е миниатюрен модел на Венеция, заради малките шарени лодки, които тук са основното транспортно средство.
  Най-голямото и най-западно село Монтеросо ал Маре, това което и неговото име загатва, е най-песъчливото и с най-много плажове от всички. Тук се произвежда небезизвестната по цял свят Аншоа в сол от Монтеросо, уникалното бяло сухо вино Чинкуе Терре, отглеждат се много кедрови ядки и тук е родината на вездесъщото в италианската кухня Песто Дженовезе. Връщане в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден 6.Пиза
 Закуска. Отпътуване за Пиза. Туристическа програма в града - сред величествен и грандиозен пейзаж ще видим катедралата на Пиза, наклонената кула (18 евро), баптистерията и Camposanto Monumentale.
  В родината на пастата, тирамисуто, Микеланджело, Да Винчи и Ерос Рамацоти, една от задължителните спирки е прекрасното градче Пиза, роден град на Галилео Галилей с очарователния „Площад на чудесата“-ансамбъл от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек още от раждането.
  Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел 3* в района на Опатия. Свободно време. Вечеря и нощувка.
Ден 7. Заврщане
  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) вечерта.
Допълнителни услуги:
* Настаняване в хотел 4 *;
-За двойна стая на човек цената е 810 лева;
- За самостоятелна стая цената е 966 лева;
* Доплащания към стандартна медицинска застраховка с покритие 5000 евра към ЗАД “Армеец”;
- За лица до 70 години – 6 лева;
- За лица от 70 до 85 години – 16 лева;
* Възможност за двупосочен трансфер от други градове на страната – при предварителна заявка;
- Пловдив 40 лева;
- Стара Заора – 50 лева;
- Сливен и Ямбол -55 лева;
- Бургас -60лева;
* Градска такса;
* Такси за посещаваните обекти;
Галерия „Уфици“ – 35 евро / 68 лева  (цената включва резервация, входна такса за „Уфици“ и местен екскурзовод) при минимум 10 души - заплаща се предварително в офиса / при по-малко от 10 души, цената подлежи на потвърждение;
* Билетът за деца до 18г. е безплатен, но е необходимо да се заплатят  6 евро за предварителна резервация и слушалки;
Църквата „Санта Кроче“ във Флоренция – 8 евро / 16 лева ;
Палацио Векио във Флоренция – 10 евро 20 лева ;
Камбанарията на Джото във Флоренция – 6 евро / 12 лева ;
Баптистерий на Дуомо във Флоренция – 6 евро / 12 лева;
Катедралата в Сиена – 7 евро / 14 лева ;
Катедралата в Сан Джиминяно – 4 евро / 8 лева ;

Наклонената кула в Пиза – 18 евро / 35 лева ;
Двора на чудесата – катедралата в Пиза – безплатно;
Баптистерия в Пиза– 5 евро / 10 лева ;
Двупосочен билет за влака от Ла Специя до Чинкуе Тере - 16 евро / 31 лева ;
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
* Основната група тръгва от София – Стадион Васил Левски в 8 часа и 30 минути ;
* Транспорт от Пловдив и другите  градове  ще има при заявка на поне двама туристи. Тръгването от Пловдив ще е от хотел Санкт Петербург в 5 часа.
 
Парична единица:евро
Разменна валута:евро
Говорими езици: италиански, английски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта.
 
Бързо запитване
Запитване