Братислава
Братислава (Bratislava) е най-големият град в Словакия и нейна столица от 1969 г. Все по-добре свързан с Европа чрез редовни и нискобюджетни авиолинии, градът е любима дестинация за уикенд пътувания. Eдна от най-големите културно-исторически забележителности на града е Замъкът на Братислава. Разположен е на изолиран и скалист хълм – Малки Карпати, точно над река Дунав в центъра на града. Оттам се открива невероятна гледка към града, към Австрия, а ако е хубаво времето, и към Унгария. Най-високата кула там е Коронната кула, датираща от XIII век, и в нея се намират кралските бижута. По стените отвън и коридорите вътре ще видите старинни готически и ренесансови елементи.
 
Европейските градове в Централна Европа
Априлска ваканция 2020!
Тръгване на: 10 Ап 2020  |  Връщане на: 17 Ап 2020
Панорамна екскурзия в Австрия, Унгария, Словакия и Германия
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
8
дни
от
975
лв.
Цената включва:
* Транспорт с автобус 3*;
* 7 нощувки със закуски в хотели 3*:
- 1 в Братислава;
- 2 във Виена;
- 2 в Прага;
- 1 в Будапеща;
- 1 в Белград;
* 1 вечеря; туристическа програма, местен екскурзовод на български език за обиколката на Виена, Прага и Будапещa;
* Водач от агенцията;
* Градски такси;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
 
Ден 1. София – Братислава
Ден 2. Братислава - Виена
Ден 3. Виена
Ден 4. Вина - Прага
Ден 5. Прага - Дрезден
Ден 6. Замък Карлщайн
Ден 7. Будапеща - Белград
Ден 8. Завръщане в България / Белград - София
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. „Ал. Невски”. Пристигане в Братислава – столицата на Словакия, разположена живописно на р.Дунав и позната в древността с имената Посони и Пресбург. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 1. София – Братислава
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. „Ал. Невски”. Пристигане в Братислава – столицата на Словакия, разположена живописно на р.Дунав и позната в древността с имената Посони и Пресбург. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 2. Братислава - Виена
Закуска. Туристическа програма в Братислава и запознаване с основните забележителности на града. Отпътуване за Виена. Пристигане в австрийската столица следобeд. Свободно време, за да усетите красотата и неповторимостта на града по търговската улица Марияхилферщрасе, да посетите Виенска сладкарница, да опитате прочутото виенско кафе и виенски щрудел, да отидете до Пратера, за да се повозите на най - старото Виенско колело и да се забавлявате на влакчето на ужасите и другите атракции. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3. Виена
Закуска. Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с местен лицензиран екскурзовод на български език, включваща Хофбурга, историческия център (UNESCO) с катедралата Свети Стефан, колоната на чумата, паметника на Мария Терезия. Посещение на двореца Шьонбрун – лятната императорска резиденция. По желание разглеждане беседа на местен лицензиран екскурзовод на български език. Разходка из градините на двореца. Свободно време в центъра на австрийската столица. Нощувка.
Ден 4. Вина - Прага
Закуска. Отпътуване за Чехия и нейната столица Прага. Пристигане и начало на туристическа програма в чешката столица с местен екскурзовод на български език, която включва историческия център на града (UNESCO) и пешеходна обиколка – Храдчани с катедралата Свети Вит, Мала страна и църквата Свети Николай, Карловия мост - един от символите на Прага, Старе место и Кметството с астрономическия часовник Орлой. По желание разходка с корабче по река Вълтава с включена вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5. Прага - Дрезден
Закуска. Свободно време в Прага или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Дрезден /необходима е предварителна резервация при сключването на договора и плащане с основния пакет/, която включва транспорт с автобус и обиколка в историческата столица на провинция Саксония. В годините на своето величие, по времето на династията Ветин, градът е един от най - красивите в Европа. По това време, разположеният на бреговете на р. Елба град, получава прозвището „Северната Флоренция“. Още в началото на XVIII в. бароковият град се прославя, благодарение на прочутия дворец на своите владетели, изящният Цвингер, бароковата църква Фрауенкирхе, Земперовата опера, в която са поставяни редица премиери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус и още много шедьоври на бароковата архитектура. Въпреки разрушенията, причинени през Втората световна война, днес вследствие на редица мащабни проекти градът е възвърнал част от своето великолепие. Връщане в Прага. Нощувка.
Ден 6. Замък Карлщайн
Закуска. Свободно време до обяд в Прага или по желание полудневна автобусна екскурзия до замъка Карлщайн /необходима е предварителна резервация при сключването на договора и плащане с основния пакет/, която включва посещение на замъка Карлщайн, построен от Чешкия Крал и Римския Император Карл IV като място за съхранение на кралските съкровища. Интерес представляват неговите стени от бял камък контрастиращи на кулата със съкровищницата от черен камък. Връщане в Прага на обяд. Отпътуване за Унгария. Пристигане вечерта във Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 7. Будапеща - Белград
Закуска. Панорамна и пешеходна разходка на унгарската столица - Площадът на героите, булевард Андраши, Oперата, сградата на Парламента, Рибарският бастион, Катедралата Матияш, Кралският дворец, хълмът Гелерт, крабрежният булевард Дунакорзу, Катедралата Св. Стефан. Свободно време за разходка по известните булеварди Ракоци и Ваци. Отпътуване за Сърбия. Пристигане вечерта във Белград. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Ден 8. Завръщане в България / Белград - София
Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Белград - Скупщината, площад Теразие, Националното събрание (Скупщината), площада на Републиката, Студентски площад, Варуш капия, Нови Белград, Топчидерско бърдо, площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица, Катедралният храм Св. Сава. Свободно време в центъра на града и разходка по главната пешеходна търговска улица Кнеза Михайлова, достигаща до крепостта Калемегдан. Отпътуване за България. Пристигане в София около 21.00 ч. в навечерието на Великден.
Допълнителна информация:
* Минималният брой туристи трябва да е 45 души, ако бройката не бъде достигната трябва всеки турист да доплати 40 лева към пакетната цена. Сумата от 40 лева важи ако са се записали поне 38 души;
* Такси за туристическите обекти;
 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. „Ал. Невски”. Пристигане в Братислава
Парична единица:чешка крона, форинт
Разменни валути: евро, чешки крони
Говорими езици: чешки, английски
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
Бързо запитване
Запитване