Макреница
„Балкона“ на Пилион. Много добре запазено традиционно селище с уникална архитектура - стъпаловидно разположени къщи с каменни покриви, тесни калдъръмени улички, извори с кристално чиста вода и прекрасна гледка към гр. Волос и залива Пагаситикос.
 
Великден в Гърция
Неа Анхеало
Тръгване на: 26 Май 2019  |  Връщане на: 29 Ап 2019
Открийте частичка от българския дух в Гърция.
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
4
дни
от
359
лв.
Цената включва:
* Транспорт с комфортен автобус  ;
 * 3 нощувки със закуски и 3 вечери / едната Великденска / на блок маса в хотел- Tokalis 3* с включено вино -  www.tokalishotel.com;
* ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД – с включено вино и ципуро ;
* Еднократно ползване на сауна и хамам по време на престоя в хотела;
* WI-FI в хотела;
* Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
*Посещение на фабрика за производство на ципуро и вино;
Пътни, входни и магистрални такси;* Водач през цялото пътуване;
 
Ден 1.
Ден 2.
Ден 3.
Ден4.
Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време. * По желание посещение на фабрика за производство на ципуро и вино. На място ще се разгледа технологията за производство на ципуро – гръцката национална алкохолна напитка, която е така характерна за този регион. Вечеря / според традицията безмесна на Разпети Петък / с включено вино. Нощувка.
 
Ден 1.
Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало. Пристигане и настаняване в хотел Tokalis 3* следобяд . Свободно време. * По желание посещение на фабрика за производство на ципуро и вино. На място ще се разгледа технологията за производство на ципуро – гръцката национална алкохолна напитка, която е така характерна за този регион. Вечеря / според традицията безмесна на Разпети Петък / с включено вино. Нощувка.
 
Ден 2.
Закуска. Свободен ден или по *желание екскурзия планината Пилион – селищата Макреница и Портаря и разглеждане на гр. Волос. Прибиране обратно в хотела късния следобяд. Почивка. Към 23:00 часа посещение на църква за Празнична Великденска Литургия. Великденска Вечеря в ресторанта на хотела / след 00:00 часа / с традиционните козунаци, яйца и супа „магерица“ и включено вино.  Нощувка.

 
Ден 3.
Закуска. ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! Свободно време или дейно участие в приготовлението на обяда – пред хотела под съпровода на музика се пекат агнета на шиш и се приготвят традиционните „кукуреци“. Празничен Великденски обяд с агнешки чевермета, „кукуреци“, музика, вино и ципуро. Великден е дълбоко почитан празник в Гърция и на този ден почти нищо не работи, няма и много отворени таверни -  предвидена е вечеря отново в хотела. Нощувка.
 
Ден4.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
Допълнителни услуги:

* Допълнителните екскурзии, които се провеждат при група от поне 20 души и се заявяват и заплащат на място
* Доплащане за двупосочен трансфер от следните градове. Пътуванията от Русе и Пловдив са Гарантирани :
- Русе -  50.00 лв;
- Велико Търново -  40.00 лв;
  - Габрово – 40 лева;
 - Севлиево – 40 лева;  
 -Пловдив – 25 лева;
* Лични разходи.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Отпътуване от София в 6:00 ч. от стадион “ Васил Левски“ по маршрут София –Солун – Лариса –  Волос – Неа Анхеало.
 
Парична единица: евро
Разменни валути: евро
Говорими езици: гръцки
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
Бързо запитване
Запитване