Крепостта „Хоензалцбург”
В Залцбург се намира най-голямата в Европа средновековна крепост „Хоензалцбург” – короната на Моцартовия град. Строителството й започва през 1077 г. от залцбургския архиепископ Гебхард. Днешния си вид придобива след разширяването й в началото на ХVІ в. по идея на архиепископ Леонард фон Койчах.
 
Австрия, Германия и Италия
Предложение за Априлската ваканция 2019
Тръгване на: 30 Март 2019  |  Връщане на: 08 Ап 2019
Панорамна екскурзия без нощни преходи.
 
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
10
дни
от
1247
лв.
Цената включва:
* транспорт с автобус;
* 9 нощувки със закуски:
- 1 – в района на Любляна в хотел 3*;
- 1 в Залцбург или околностите в хотел 3*;
- 1в в района на Инголщат в хотел 3*;
- 1 в Щутгарт в хотел 3*;
- 1 в в Милано в хотел 4*;
- 1 в в Загреб в хотел 3*;
- 4 вечери;
* водач от  България;
* туристическа програма с всички екскурзии, предвидени по маршрута;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“.
 
Ден 1. София - Любляна
Ден 2. Любляна - Залцбург
Ден 3. Залцбург – Мюнхен - Инголщат
Ден 4. Инголщат - Нюрнберг – Щутгарт
Ден 5. Щутгарт - Хайделберг
Ден 6. екскурзия до Гутах - Страсбург
Ден 7. екскурзия до Колмар - Фрайбург
Ден 8. Европа Парк
Ден 9.Милано – Загреб
Ден 10. Загреб - София
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
Ден 1. София - Любляна
Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски". Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватска. Пристигане вечерта в словенската столица Любляна. Разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
Ден 2. Любляна - Залцбург
Закуска. Отпътуване за Залцбург - градът на Моцарт. Начало на туристическата програма в Залцбург: историческият център (UNESCO), крепостта Хоензалцбург, Капителплац, Резиденцплац, Моцартплац, Гетрайдегасе с къщата на Моцарт, градините на Мирабел. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
Ден 3. Залцбург – Мюнхен - Инголщат
Закуска. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на провинция Бавария. Пристигане преди обед. Начало на пешеходен тур из старата част на града – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фрауенкирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе. Свободно време за разходка по търговската улица Театинерщрасе. Пристигане вечерта в Инголщат. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
Ден 4. Инголщат - Нюрнберг – Щутгарт
Закуска. Отпътуване за Нюрнберг – столицата на Франкония. Пристигане и разходка по Кьонигщрасе, която отвежда до живописната стара част и главния площад Хауптмаркт. Свободно време за разходка и снимки. Продължаване за Щутгарт, главен град на Вюртемберг, от който произлиза едноименната династия, управлявала обединена Германия (императори Вилхем I и Вилхем II). Жителите на областта Вюртемберг са известни като „шваби”, за които са характерни пестеливостта и пристрастеността към домашния уют. Посещение на музея Мерцедес, открит на тържествена церемония през 2006 г., лично от германския канцлер Ангела Меркел, построен в чест на най – старата в света фабрика за автомобили, основана от Карл Бенц и Готлиб Даймлер. Изложени са над 75 исторически возила, както и първият от 1885 г. мотор и първият модел Мерцедес от 1902 г. По желание разглеждане на Зоологическата градина. Свободно време в центъра на града за разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5. Щутгарт - Хайделберг
Закуска. Отпътуване за Хайделберг, известен с най – стария университет в Германия. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Свободно време за разходка и шопинг. Пристигане вечерта и настаняване в едно от курортните селища в подножието на Шварцвалд. Вечеря. Нощувка.
Ден 6. екскурзия до Гутах - Страсбург
Закуска. Отпътуване за Гутах и посещение на Етнографския музей, в който могат да се видят стари къщи от различни векове, дворове, пълни с домашни животни, дъскорезници и стари занаятчийски машини, задвижвани от водата. Продължаване за Франция и Страсбург – столица на провинция Елзас, ябълката на раздора между Германия и Франция, минавала в територията ту на едната, ту на другата страна. Пешеходен тур из старата част на Страсбург (UNESCO) – Готическата катедрала Нотр Дам, Замъка на Руан. По желание разходка с корабче по река Ил, приток на р. Рейн до сградата на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7. екскурзия до Колмар - Фрайбург
Закуска. Отпътуване за Франция и за китното градче Колмар, което се слави с характерната елзаска архитектура на по-старите си квартали и с традициите в производството на вино и елзаската кухня. Посещение с влизане на високата над 70 метра готическа катедрала Свети Мартин и Доминиканската църква от XIII в. /разглеждане отвън/. Разходка из калдъръмените улички на града и разглеждане на бюргерските къщи от Средновековието и Ренесанса с отлично запазен уникален вид. Акцент в панорамата са Адолфхаус (1350 г.), митницата и удивителната къща със стоте глави (1609 г.), поразяваща с фасадата си от човешки лица и маски. Връщане на германска територия и следваща спирка във Фрайбург – вратата към южен Шварцвалд. Това е славно място благодарение на голямата и процъфтяваща университетска общност в града. Централната архитектурна атракция на града е строената през XIII в. Катедрала, но истинският притегателен център на Фрайбург са неговите пълни с живот улици и кафенета. Свободно време за разходка и шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 8. Европа Парк
Закуска. Отпътуване за ЕВРОПА ПАРК. Пристигане и време за забавление в този вълнуващ фантастичен свят за малки и големи, представляващ обединения континент, един от най – посещаваните и един от най – големите увеселителни паркове в Германия с площ от 700 000 m². Повече от 100 атракции и 11 шоу-представления се намират в 15 тематични области, от които 11 с имена на държави от Европа. И така, Европа не е просто място на картата, тя оживява в сърцата на гостите. Връщане в хотела. Продължаване за Италия и Милано – столицата на областта Ломбардия. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел Милано в хотел. Нощувка.
Ден 9.Милано – Загреб
Закуска. Туристическа програма в Милано: Кастело Сфорцеско, Дуомо, Театралният музей на Ла Скала, Галерията Виктор Емануел II. Отпътуване за Хърватско и нейната столица Загреб. Пристигане и вечерна разходка из старата част. Продължаване за Хърватска. Пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 10. Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 20.00
Допълнителни услуги:
* входните такси за посещаваните обекти по туристическата програма.
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Разписание:
30.03.2019 - Отпътуване в 06.30 ч. от София от пл. "Ал. Невски";
08.04.2019 г. - Пристигане в София около 20.00 ч.
 
 
Парична единица: евро
Разменни валути:евро
Говорими езици: немски, италиански
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
 
Бързо запитване
Запитване