20
места
Айфелова кула
Вярвате или не, първоначално Айфеловата кула трябвало да бъде в Барселона, но градът отхвърлил плановете на Густав Айфел, и той бил принуден да препрограмира проекта другаде. За щастие Айфел намерил дом за идеята си в Париж, където кулата послужила, като основна експозиция за международното изложение през 1889 година.



 
Париж - 2022
Градът на любовта !
Тръгване на: 02 Май 2022  |  Връщане на: 07 Май 2022
Град на любовта, модна столица,литературен рай.... Париж е великолепен!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    Активна
6
дни
от
1190
лв.
Резервирай
избери друга дата за този тур
Дата
В двойна стая*
В единична стая*
Трети възрастен*
Дете до 12г.*
02.05.2022
1190 лв
1620 лв
1190 лв
1193 лв
*Пакетна цена на човек!
Цената включва:
* Самолетен билет Букурещ – Париж – Букурещс включен
* 5 нощувки със закуски в хотел „Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles 3* в Париж
  *Трансфери Русе – Букурещ – Русе;Трансфери летище Париж-хотел-летище Париж;
* Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица под 65 г. за целия престой;* Екскурзоводско обслужване на български език по описаната програма;
* Водач от MG Travel™ при минимум 20 души. 
 
Ден 1.2 май 2022 г. Русе – Букурещ – Париж
Ден 2. 3 май 2022 г. Обиколка на Париж
Ден 3.4 май 2022г. Гранд Опера
Ден 4.5 май 2022 г.Обиколка на Париж
Ден 5. 6 май 2022 г. Музеите на Париж
Ден 6. 7 май . Завръщане в България
Трансфер от Русе до летището в Букурещ  в 02:30 ч. за полет до Париж в 07:05 ч. Пристигане в 09:15 ч. на летище Шарл дьо Гол. Трансфер до хотела и оставяне багажа за съхранение на рецепция.  Кратък отдих и започваме с покоряването на Парижките забележителности – Кметството (Hotel de Ville), кулата Сен Жак, Понт Ньоф, Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад Шатле и Театъра, църквата Сен Шапел, площада и фонтана Сен Мишел. Свободно време. Нощувка. 

 

 
Ден 1.2 май 2022 г. Русе – Букурещ – Париж
Трансфер от Русе до летището в Букурещ  в 02:30 ч. за полет до Париж в 07:05 ч. Пристигане в 09:15 ч. на летище Шарл дьо Гол. Трансфер до хотела и оставяне багажа за съхранение на рецепция.  Кратък отдих и започваме с покоряването на Парижките забележителности – Кметството (Hotel de Ville), кулата Сен Жак, Понт Ньоф, Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад Шатле и Театъра, църквата Сен Шапел, площада и фонтана Сен Мишел. Свободно време. Нощувка. 

 

 
Ден 2. 3 май 2022 г. Обиколка на Париж
Закуска. Денят започва с посещение на Триумфалната арка, разходка по Шан-з-Елизе, “Плас Конкорд”. За кратко той се е наричал и „Площадът на Революцията“, естествено по време на Френската революция. На него е била издигната гилотина, на която са обезглавени крал Луи XVI и кралица Мария Антоанета. През XIX век в центъра на площада се поставя огромен египетски обелиск, подарен и пренесен от Луксор. Обелискът датира повече от 3000 години. По-късно до него се построяват и два фонтана, дело на Jakob Ignaz Hittorff. Негово дело са и осемте фигури, намиращи се във всеки ъгъл на площада, изобразяващи осемте най-големи градове във Франция – Марсилия, Бордо, Страсбург, Лил, Руан, Нант, Брест. Продължаваме през градините Тюйлери до Лувъра. Най-големият национален музей на Париж и най-посещаваният. Преди да стане музей, сградата се е използвала като военно укрепление и кралска резиденция. Посещение на музея в 14:30 ч. (срещу допълнително заплащане и заявка с eкскурзоводско обслужване). Свободно време. Нощувка.
 
Ден 3.4 май 2022г. Гранд Опера
Закуска. Турът започва с посещение на Гранд Опера. Опера Пале Гарние (Opera Palais Garnier) е най-известната френска Опера, намираща се в Париж.Историята на парижката опера започва с Луи 14-ти, известен като краля Слънце. Той нарежда да се създаде институция на име Френска опера и да се построи специална сграда, в която тя да се помещава. Oт нареждането на Луи 14-ти до наши дни са построени 14 сгради, в които да се провеждат оперните изпълнения. Последната е завършена през 1989 г. и тя, заедно с Парижката опера, днес се водят под общото название "Държавна парижка опера". Продължаваме към площад Вандом, градините на Пале Роял, Комеди Франсез. Посещение на Кралският дворец във Версай в 13:45 ч. с организиран транспорт и гид – срещу предварителна заявка и заплащане. Версайският дворец, или просто Версай, е резиденция на френските крале, намираща се на 20 км от Париж. Версайският дворец е най-значителният архитектурен паметник на френския абсолютизъм. Версай не просто служи за резиденция, но и е замислен като архитектурен паметник, в който новият стил на живот и светогледът трябва да намерят най-пълен и ясен израз. Строежът на Версай не е дело само на архитекти, но и на техници – строители и инженери. Налага се да се пресушават блата, да се прокарват пътища, да се докара вода за басейните – във всичко това намират приложение постиженията на 17 век.
Свободно време или възможност за разходка с корабче по Сена. Нощувка.
 
Ден 4.5 май 2022 г.Обиколка на Париж
Закуска. Разглеждане на Площада на Бастилията. В днешно време там има множество кафенета, барове, киносалони, сградата на Бастилската опера и юлската колона. Колоната е построена в чест на загиналите в революциите през 1830 г. и 1848 г. По-интересна е бурната история на самото място. В периода 1370 – 1383 г. тук е построена Бастилията като част от защитата на Париж. През XVII в. зданието е използвано като затвор, където са затваряли политически, религиозни затворници, бунтари. През този период там са затваряни и много знаменитости. Затворът е бил един наистина голям разход за страната. На 14 юли 1789 г. бастилията е обсадена и разрушена до основи. Оттогава на 14 юли се празнува Денят на Бастилията, националният празник на Франция. Ще продължим към квартала Маре и Латинския квартал, Сорбоната, Пантеона, Центъра Жорж Помпиду. Националният център за изкуство и култура „Жорж Помпиду“, известен като „Център Жорж Помпиду“, „Център Помпиду“, „Бобур център“ или, разговорно, „Бобур“ е многокултурно учреждение, намиращо се в квартала „Бобур“, четвърти арондисман в Париж, между квартала на Халите и квартала Маре. Центърът е плод на желанието на Жорж Помпиду, тогавашен президент на Френската република, да създаде в сърцето на Париж оригинална културна институция, изцяло посветена на създаването на модерно и съвременно изкуство, където пластичното изкуство ще съжителства с книги, дизайн, музика и филми. Свободно време.Нощувка. 
 
Ден 5. 6 май 2022 г. Музеите на Париж
Закуска. Посещение на Дома на Инвалидите, Трокадеро (Двореца Шайо), Марсово поле(Айфеловата кула се издига в северозападния край на парка "Марсово поле" в Париж, край река Сена. Превърнала се е в един от най-популярните символи на града и Франция, и една от най-известните конструкции и атракции в цял свят), музея на Роден. Свободно време за посещение на музея Д’Орсе. Д'Орсе, или Музеят на Орсе е основан през 1986 г. , на левия бряг на река Сена. В музея са изложени творби на френското изкуство от периода от 1848 до 1914 г., включително картини, скулптури, декоративни изделия и фотографии. Д,Орсе съхранява най-богатата колекция в света на произведения на импресионисти. Мястото е известно сред парижани и като среща на меценати. В музея, съхранил толкова история, диша духът на Пол Гоген, там са последните работи на Ван Гог, картините на Едуард Мане, Клод Моне и много други велики майстори на четката. Нощувка.
 
Ден 6. 7 май . Завръщане в България
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в 07:00 ч. за полет до Букурещ в 10:05 ч. и пристигане на летище Отопени, Букурещ в 14:00 ч. Трансфер до Русе.
 
Допълнителна информация:
* Доплащане за чекиран багаж до 23 кг. – 120 лв. за двете посоки( по желание, подлежи на препотвърждение към момента на закупуване).        *Входни такси в посещаваните обекти. Възможност за закупуване на музеен пас: http://en.parismuseumpass.com/  *  Градска такса. Заплаща се на място в хотела от туристите.
 * Транспортни разходи на място;
* Медицинска застраховка с покритие 000 евро за лица на и над 65 г.: 3 лв. на човек на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
* Разходи от личен характер.
*Забележка: Входните такси на обектите подлежат на препотвърждение.
 


 
Допълнителни услуги:
Обща туристическа информация
: Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Входните такси на обектите подлежат на препотвърждение.
При записване се внася депозит от 30%, а доплащането на остатъкът от сумата се извършва до 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Тръгване  от Русе
Място Час
Паркинга на ЖП – гарата 02:30
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
Букурещ – Париж 07:05 09:15 Blue Air
 
Париж – Букурещ 10:05 14:10 Blue Air
 
Парична единица: Евро
Разменни валути: Евро
Говорими езици: френски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта
Бързо запитване
Запитване