Сеул
Модерен и технологически напреднал, но и дълбоко традиционен, този динамичен град разбива дворци, храмове, авангарден дизайн и планински пътеки, всичко това до безкраен ритъм на K-Pop.
Южна Корея и Япония
Древни модерни, магнетични и технични
Тръгване на: 17 Окт 2019  |  Връщане на: 29 Окт 2019
Корейският полуостров предлага на пътешественика ослепителен обхват от преживявания, красиви пейзажи и 5000 години култура и история.
 
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
13
дни
от
6797
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени летищни такси и багаж до 40 кг, разделен на 2 парчета багаж, всяко до 20 кг или един до 32 кг;
* Самолетен билет от Пусан до Осака с включени летищни такси и багаж до 20 кг;
* Всички трансфери по програмата с автобус;
* 2 нощувки със закуски в Сеул - T Mark Grand Hotel 4* или подобен;
* 2 нощувки със закуски в Пусан - Ramada Encore Haeundae 4* или подобен;
* 2 нощувки със закуски в Осака - Plaza Osaka 3* или подобен;
* 4 нощувки със закуски в Токио Monterey Hanzomon 3* или подобен;
* 10 закуски в двете държави, 3 обяда в Южна Корея и 1 вечеря в Япония;
* Целодневна екскурзия на Сеул с включен обяд;
* Полудневна екскурзия на Пусан с включен обяд;
* Целодневна екскурзия до Куенджу с включен обяд;
* Полудневна екскурзия на Осака с включено посещение на посещение на Замъка на Осака и вечеря;
* Целодневна екскурзия на Киото;
* Полудневна екскурзия на Токио;
* Целодневна екскурзия до Нико;
* Целодневна екскурзия до Камакура;
*Билет за високоскоростния влак Сеул – Пусан;
* Билет за Nozomi - влака Стрела от Осака до Токио;
* Участие в чаена церемония;
*Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Армеец
*Местни екскурзоводи през цялото време в Южна Кореа и Япония и представител на туроператора от България, който помага с превода.
       
 
Ден 1. София – Истанбул
Ден 2. Истанбул - Сеул
Ден 3.Сеул
Ден 4. Сеул
Ден 5. усан - Куенджу – Пусан
Ден 6. Осака
Ден 7. Киото
Ден 8. Токио
Ден 9.Токио
Ден 10. Нико
Ден 11.Камакура
Ден 12. Завръщане в България
Ден 13. завръщане в България
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.
Ден 1. София – Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.
Ден 2. Истанбул - Сеул
Излитане от Истанбул в 01:20 ч. за Сеул, Южна Корея. Кацане в Сеул в 17:15 ч. местно време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела и настаняване в хотел T Mark Grand Hotel 4* или подобен.
Свободно време за вечеря в района около хотела – Myeongdong, където са  съсредоточени най-многото магазини, заведения и нощен живот на столицата.
Нощувка /1/.
Ден 3.Сеул
Закуска. Днес ще направим обзорна екскурзия на Сеул (включена в цената) с автобус и ще разгледаме най-големите забележителности на града: двореца Чангдеогунг ( Changdeokgung ), улицата на занаятите Инсадонг (Insadong), традиционният пазар Намдемун (Namdaemun), улица Миангдонг (Myeongdong) и телевизионната кула Seoul N Tower, от която се вижда панорамно града. 
Ще започнем нашата обиколка с разглеждането на двореца Чангдеогунг (Changdeokgung) – един от петте двореца, построени от представителите на династията Чосон (1392–1897), и една от малкото запазени постройки в традиционен корейски стил, която за радост е останала невредима в Японско-Корейската война от началото на ХХв. Любимо място на много от принцовете и принцесите от династията, двореца се характеризира с постройки изградени в хармония с простотата на природата, няколко двора и прекрасна малка градина с езеро, на която са се любували самите императори.
Продължаваме със свободно време за разходка по улицата на занаятчиите Инсадонг ( Insadong ). Ще имате възможност да пазарувате и избирате палитра от стоки между многобройните търговци на много изгодни цени.
От там се отправяме към друго традиционно място за пазаруване от местните хора – пазарът Намдемун (Namdaemun), който никога не спи. Тук можете да видите множество традиционни стоки, както и различни пренадлежности като рибарски такъми, играчки, кухненски съдове, дрехи, аксесоари и др.
Ще обядваме в местен ресторант (включено в цената, корейска кухня).
След обяд, продължаваме с пазарската улица Миангдонг  (Myeongdong), където се намират бутиците, класните ресторанти и салони за красота на столицата.
Денят ни ще завърши с посещение на кулата Seoul N Tower, от която при хубаво време се вижда на длан целия град.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка /2/.
Ден 4. Сеул
Закуска. Трансфер до ж.п гарата и отпътуване с бърз влак за втория по големина град в страната – Пусан и полудневна екскурзия на града (включена в цената).
Пристигане на гарата в Пусан, където ни чака автобус, с който ще се придвижим до Кулата на Пусан, за да погледнем града отгоре.  Кулата е висока 120 м, и поради разположението си на 69 м над морското ранище предлага прекрасна пълна гледка към града и символите му като Статуята на генерал И Сун-син, Звънецът на гражданите, часовникът във форма на цвете, бизнес районът, пристанището и старата част на града.
Ще обядваме преди да продължим към следващата забележителност (включено в цената, корейска кухня). 
По път за нашия хотел, разположен в курортния район Ханде (Haeundae), ще спрем в най-красивия в града и единствен храм, разположен на брега на морето - Хандонг Йонгукса (Haedong Yonggungsa). Храмът е построен през 1376 г. от велик будистки учител по време на династия Корьо. Основната сграда от храма е изцяло реновирана през 1970г, но стилът и оригиналните цветове са запазени. В центъра на комплекса се намира три етажна пагода, заобиколена от 4 лъва, символизиращи радостта, гневът, щастието и нещастието. До храма се стига, слизайки по 108 стъпала,  и докато вървите, спускайки се,  ще чуете шума на вълните, а когато стигнете до края на пътеката, ще видите морето с всичките му цветове. На Нова година хиляди местни хора идват тук да посрещнат зората на първото утро на това очарователно място.
След храма, се отправяме към нашия хотел Ramada Encore Haeundae 4* или подобен. Настаняване, свободно време и нощувка /3/.
Ден 5. усан - Куенджу – Пусан
Закуска. Отпътуване за Куенджу - старата столица на Корея, за целоневен тур (включен в цената), който ще ни покаже богатата над 4000 г. история на страната.
Първата ни спирка днес е храма Булгукса (Bulguksa temple), известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е основан през 528 г., по време на кралство Шила. Почти всички постройки на територията на комплекса са обявени за национални богатства. По време на японската инвазия през 1592-1598 г. храмът е напълно изгорен и отново възстановен през 1604 г. Най-големият архитектурен шедьовър в храма са двата моста - Белия и Синия облак, които имат общо 33 стъпала, символизиращи 33-те рая на Будизма, които водят до Просветлението.
Следва посещение на Националния музей в града, в който могат да се видят множество артефакти от дългата история на страната, намерени на мястото на следващата забележителност, която ще посетим – големия археологичен комплекс Анап-джи ( Anapji Pond ).  Комплексът е създаден от няколко сгради, чиито основи могат да се видят и сега и продължават да се проучват от археолозите, а езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Шила (57 г. пр.н.е. - 935 г). 
Ще направим почивка за обяд (включено в цената, корейска кухня).
Продължаваме с парка Тимули (Timuli) – огромен парк, в който се намират кралски гробници от периода на кралство Шила, някои от които са вече проучени. Гробниците отвън приличат на могили във форма на кубе или полумесец. В проучените са намерени много златни, украшения, стъклени принадлежности, керамични съдове. Колекцията е показана в Националния музей в съседство. 
Връщане в Пусан. Свободна вечер. Нощувка /4/.
Ден 6. Осака
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака, Япония.
Пристигане на международното летище Кансай (Kansai airport) и посрещане от местен екскурзовод. Трансфер до града за полудневен тур на Осака (около 55 км, продължителност на пътуването около 1.20 ч).
Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.
Преди да се отправим към хотела ще вечеряме едно от най-вкусните японски ястия – okonomiyaki - омлет с морски дарове (включено в цената, японска кухня).
Трансфер до хотел Plaza Osaka 3* или подобен. Нощувка /5/.
Ден 7. Киото
Закуска. Днес се отправяме на целодневно посещение на Които (включено в цената).
Започваме екскурзията с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Фушими Инари (Fushimi Inari). Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори (tori gates), които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните, поради факта, че датира от 794 г., когато столицата на страната се премества в Киото.
Следва участие в чаена церемония в Киото.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Връщане в Осака. Нощувка /6/.
Ден 8. Токио
Закуска. (Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч).
Преди да отпътуваме за столицата Токио, ще посетим Замъка на Осака (включено в цената) – един от символите на града. Първата постройка на замъка е направена през 1583 г., когато Тойотоми Хидейоши решава да постави основите на обединена Япония. Той е най-големият замък по това време в страната. Плановете на Хидейоши се провалят след убийството му от шогун Токугава, но тази забележителност остава една от визитните картички на страната.
Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Следва трансфер до гарата Shin Osaka и качване на влака Стрела – Nozomi до Токио.
В Токио ни очаква нашия местен екскурзовод, с който ще се отправим до хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /7/.
Ден 9.Токио
Закуска. След това се отправяме на полудневен тур на Токио (включен в цената).
Ще започнем обиколката с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.
Накрая ще посетим храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, започваща от храма и водеща до външната порта. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
Връщане в хотела и свободно време следобеда като ви препоръчваме да отидете до най-луксозния квартал Гинза и да се разходите по главната улица с многобройните й магазини, да видите лъскавия МОЛ – Ginza 6, да разгледате някой от шоурумите на Toyota.
Можете също да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио.
Нощувка /8/.
Ден 10. Нико
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615 г., който управлява страната до 1867г.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.
Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка /9/.
 
Ден 11.Камакура
Закуска.  Целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се усеща. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През същия период (1185-1333г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на главната пешеходната улица на града (невключен в цената).
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...
Връщане в Токио. Нощувка /10/.
Ден 12. Завръщане в България
Закуска. Напускане на стаите и свободно време в Токио.
Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини -  Harajuku, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.
Късния следобед следва трансфер до международното летище в Токио за полет за Истанбул в 21:25 ч.
Ден 13. завръщане в България
Пристигане в Истанбул в 04:10 ч. Следва полет за София в 08:35 ч. Пристигане в София в 08:55 ч.
Допълнителни услуги:
* Лични разходи и напитки по време на храненията;
* Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване;

 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полети
Дата Полет / Авиокомпания Излита / час Каца / час
17.10.2019 г. София –Истанбул / Turkish Airways 21:40 23:05
18.10.2019 г. Истанбул – Сеул / Turkish Airways 01:20 17:15
28.10.2019 г. Токио – Истанбул / Turkish Airways 21:25 04:10
2910.2019 г. Истанбул –София / Turkish Airways 08:35 08:55
Парична единица: хонконг долар
Разменни валути: Американски долари, хонконг долар
Говорими езици:английски
Визов режим за българи: да
Влизане в страната: с международен паспорт, виза
 
Бързо запитване
Запитване