Град Мексико
Град Мексико е столицата на Мексико. Със своите 8,8 млн. души население той е най-големият град в Южна и Северна Америка и трети по големина в света след Токио и Сеул. Град Мексико е разположен в самия център на страната, на 2240 м надморска височина и е заобиколено от всички страни с планини и вулкани, които в отделни райони достигат височина 5000 м. Град Мексико е популярна туристическа дестинация като стар американски град и мястото на много от популярните туристически атракции, сред които Пирамидата на слънцето и Пирамидата на луната, „Зона Роса”, катедрала, Ангелът на независимостта (колона), арената на борба с бикове "Пласа Мехико", булевард "Пасео де ла Реформа", небостъргачът "Торе Латиноамерикана", Националният дворец "Мексико", Ел Паленке и Ел Сокало. Тук се намира и един от най-добрите музеи в света - Националният музей по антропология и история.
 
Мексико
Магически градове, пирамиди и вулкани
Тръгване на: 13 Ноем 2019  |  Връщане на: 22 Ноем 2019
Колониални съкровища, великолепни плажове, пищна тропическа природа, оригинална със световна популярност кухня, екскурзии за всеки вкус...всичко това е  Мексико!
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
10
дни
от
3812
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет София - Мюнхен - Мексико Сити и Мексико Сити - Франкфурт - София с включен чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 8 кг и летищни такси на авиокомпания "Lufthansa";
* Всички посочени в програмата трансфери;
* Транспорт с автобус /минибус/ ван с климатик;
* 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Casa Blanca" **** (или подобен) в Мексико Сити;
* 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Mision De los Angeles" ****/ "Los Olivos SPA Oaxaca" **** (или подобен) в Оахака;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Emporio"**** (или подобен) във Веракрус;
* 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Senorial"**** /"Loa in Juarez" **** (или подобен) в Пуебла;
* Описаната туристическа програма;
* Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата;
* Местни екскурзоводи по време на туристическите обиколки;
* Водач-преводач от България;
*Такса за пренасяне на багаж в хотелите и летището;
* Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR.
 
Ден 1. София – Мюнхен
Ден 2. Мексико Сити
Ден 3. Мексико Сити – Амекамека – Теуакан – Оахака
Ден 4. Оахака – Монте Албан – Митла – Туле
Ден 5. Оахака – Веракрус
Ден 6. Веракрус – Кантона – Пуебла
Ден 7. Пуебла – Мексико Сити
Ден 8. Мексико Сити – Теотиуакан – Гуадалупе – Мексико Сити
Ден 9. Мексико Сити – Франкфурт
Ден 10. Завръщане в България
Отпътуване в 18:55 ч. от Терминал 2 на летище София за Мюнхен с полет на авиокомпания „Lufthansa“ (продължителност на полета: 2 ч. и 40 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Пристигане в Мюнхен в 19:55 ч. Отпътуване за Мексико в 22:40 ч. (продължителност на полета: 12 ч. и 15 мин.).
Ден 1. София – Мюнхен
Отпътуване в 18:55 ч. от Терминал 2 на летище София за Мюнхен с полет на авиокомпания „Lufthansa“ (продължителност на полета: 2 ч. и 40 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България. Пристигане в Мюнхен в 19:55 ч. Отпътуване за Мексико в 22:40 ч. (продължителност на полета: 12 ч. и 15 мин.).
Ден 2. Мексико Сити
Пристигане в Мексико Сити в 04:55 ч. Трансфер до хотела. Информационна среща. Посещение на световноизвестния Антропологичен музей. Настаняване след 14:00ч. Свободно време. Нощувка.
Ден 3. Мексико Сити – Амекамека – Теуакан – Оахака
Закуска. Отпътуване за очарователното градче Амекамека, където ще имате възможност да се насладите на великолепната гледка към все още действащия вулкан Попокатепетъл (Пушещата планина) – вторият по височина връх в Мексико след Пико де Орисаба. Попокатепетъл се свързва чрез седловина с вулкана Истаксиуатъл. Названията на тези два вулкана са имената на героите от легендата за принцесата Истаксиуатъл и войника Попокатепетъл, които умират съвсем млади поради коварството на царя. Удивени от силата на тяхната любов боговете ги посипали със сняг и ги превърнали в планини, стоящи завинаги една до друга. Войникът станал вулкана Попокатепетъл, който от гняв заради загубата на любимата си бълва огън, а принцесата станала вулкана Истаксиуатъл, чието име в превод означава „бяла дама“, защото по форма наподобява легнала жена. Отпътуване за Теуакан – едно от най-старите селища в Мексико. Районът на  Теуакан е бил населен преди повече от 8 хил. години. Тук са открити най-старите фосили от типичните за района култури – авокадо, царевица, памук, тиква. Отпътуване за Оахака. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 4. Оахака – Монте Албан – Митла – Туле
Закуска. Туристическа програма в Оахака (под егидата на ЮНЕСКО), където най-добре можете да усетите местната култура и обичаи. Архитектурата на Оахака очарова посетителите със своя колониален стил – централният площад „Сокало“ с катедралата и различни административни учреждения. Много от сградите в Оахака, построени през 16 в., са превърнати в галерии, музеи, хотели и ресторанти. Отпътуване към древния религиозен комплекс и столицата на сапотеките Монте Албан, разположен високо в планината. Монте Албан е първият град в Мезоамерика, основан през 5 в. пр. Хр., който в продължение на почти хиляда години е бил важен политически и търговски център на сапотеките. При разкопките тук са разкрити множество пирамиди, храмове и гробници, както и забележителни релефи и скулптури. Центърът се състои от уникални сгради, площади и места за ритуални церемонии.  Отпътуване за Митла, известна заради постройките от доколумбовия период с неповторими стенни орнаменти. Пешеходна разходка в Митла. Отпътуване за Оахака. По пътя посещение на Туле – малък град, където се намира Дървото на Туле – гигантски мексикански блатен кипарис на възраст между 1400 и 1600 години. Местното население го нарича с прозвището „Дървото на живота“, защото кривораслите разклонения на стъблото наподобяват форми на животни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 5. Оахака – Веракрус
Закуска. Отпътуване за Веракрус – второто по големина и значимост пристанище в страната. Туристическа програма във Веракрус, по време на която ще се потопите в романтичната мексиканска атмосфера на града. Веракрус има богати музикални традиции и е родина на няколко музикални жанра. Всяка година тук се провежда карнавал, който се нарежда на второ място в Латинска Америка след този в Рио де Жанейро. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 6. Веракрус – Кантона – Пуебла
Закуска.  Отпътуване за Кантона – един от най-големите градове от Доколумбова Америка,  много добре запазен археологически комплекс, изключително красив и същевременно с това тайнствен град. Предполага се, че е възникнал в средата на 1 в., но първите му жители са загадка за учените. Знае се, че в периода на разцвета си е имал около 80 хил. жители, а икономическия си успех дължи на полезните изкопаеми и търговията с обсидиан. Кантона е била отлично  укрепено селище, което по своя градоустройствен план се различава значително от другите мезоамерикански градове – градът лежи върху поле от вулканична лава и вероятно заради неравната повърхност на лавата тук няма симетрия в строежа. В Кантона са разкрити множество малки пирамиди, построени от вулканични скали, тук са намерени 24 площадки за игра с топка, повече от 100 обществени и религиозни постройки, 2000 жилищни помещения и 20 порти и подстъпа към града. Продължаваме към Пуебла – четвъртият по големина град в Мексико, основан през 16 в. от испанците. Разположена на височина 2 хил. м над морското равнище, Пуебла е единственият град в света, който се  намира между четири вулкана. Историческият център на Пуебла е под закрилата на ЮНЕСКО – тук ще откриете прекрасна смесица от европейска и арабска архитектура, повлияна от първите заселници от Южна Испания – сгради с богата колониална декорация, каменни резби и пъстроцветни кахлени плочки „талавера”, които покриват почти всичко наоколо. Основна забелжителност на града е църквата „Санто Доминго” с прекрасен параклис, пищно украсен със злато. Този колоритен град се смята за гастрономичната столица на Мексико, тъй като тук е родината на повечето ястия от мексиканската кухня. Настаняване в Пуебла. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.
Ден 7. Пуебла – Мексико Сити
Закуска. Отпътуване за Мексико сити. Панорамна обиколка на град Мексико: площад „Сокало“, един от най-големите в света; Катедралата; Националният дворец – седалище на мексиканското правителство с невероятните фрески на художника Диего Ривера. Настаняване. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 8. Мексико Сити – Теотиуакан – Гуадалупе – Мексико Сити
Закуска. Туристическата програма започва с фотопауза на Площада на трите култури, ограден със сгради от три различни исторически периода. Отпътуване за Теотиуакан – най-големият античен град на американския континент, чието име означава „градът на боговете“. Теотиуакан  е изумителен пример на античната култура, един фантастичен град с майсторски планирано градоустройство и величествена архитектура, който в периода на своя разцвет по площ и население е превъзхождал дори древен Рим. Между 2 и 7 в. градът е бил доминиращ религиозен и търговски център на Мезоамерика. Възможност за посещение на Пирамидата на Слънцето – най-внушителната постройка в Теотиуакан  и трета по големина в света пирамида, и Пирамидата на Луната – по-малка, но със значително по-сложна архитектура. Отпътуване за Гуадалупе. Посещение на базиликата „Дева Мария Гваделупска“ – най-свещеното място за поклонение в Мексико. Връщане в Мексико Сити. Нощувка.
Ден 9. Мексико Сити – Франкфурт
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия „Различните лица на Мексико Сити“: посещение на къщата музей на Фрида Кало, известна като „Синята къща“ заради кобалтово сините ѝ стени (снимки може да се правят само отвън и в двора); свободно време в живописния Койоакан – един от първите квартали на Мексико Сити, известен с красивите си площади, фонтани и църкви, запазили колониалния дух на стария град; посещение на квартал Сочимилко, чието име в превод означава „цветно място“ – едно от най-предпочитаните от туристите места в мексиканската столица, известен заради древните канали на ацтеките, включени в Списъка на ЮНЕСКО; разходка с традиционна лодка трахинера из каналите на Сочимилко с включен обяд на борда и прекрасна възможност да се докоснете до типичната за района мексиканската народна музика мариачи.

Трансфер до летището. Отпътуване в 20.55 ч. за Франкфурт с полет на авиокомпания „Lufthansa“ (продължителност на полета: 10 ч. и 45 мин.).
Ден 10. Завръщане в България
Пристигане в 14.40 ч. във Франкфурт. Отпътуване в 18.50 ч. за България (продължителност на полета: 2 ч. и 15 мин.). Пристигане в 22.05 ч. на летище София (Терминал 2).
Допълнителни услуги:
* Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD / 60лева;
*bНапитки по време на храненията в хотелите;
* Целодневна екскурзия "Различните лица на Мексико Сити";
* Такса за снимане в музеите: 3 USD / 5 лева  на турист за всеки обект отделно;
* Бакшиши: 3-5 USD / 5 – 8 лева  на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място);
* Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт;
* Разходи от личен характер;
* Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус 3*
- Двойна стая - - 30 лева;
-  Единична стая – 45 лева
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита / час Каца / час Авиокомпания
София - Мюнхен 19:20 20:15 "Lufthansa"
- МюнхенМексико сити 22:55 04:05 "Lufthansa
Мексико ситиФранкфурт 20:45 11:40 "Lufthansa
ФранкфуртСофия 19:00 22:10 "Lufthansa

Парична единица:мексиканско песо
Разменни валути:мексиканско песо
Говорими езици:испански
Визов режим за българи:не
Влизане в страната: с международен паспорт
 
Бързо запитване
Запитване