Банска Бистрица
Банска Бистрица е планински курорт в Централна Словакия, разположен в планинската верига Татри. Населението на града е около 80 хиляди души, като в града река Бистрица се влива в р. Хрон. 
Кралски Краков
Банска Бистрица, КРАКОВ, мина Величка, Будапеща
Тръгване на: 21 Септ 2019  |  Връщане на: 27 Септ 2019
Ако вярвате на легендите, Краков е основан на поражението на дракон, и това е истинска митична атмосфера, пронизваща привлекателните му улици и площади.
Препоръчано от клиенти    |
Автобусна програма
|    На запитване
7
дни
от
545
лв.
Цената включва:
6 нощувки и 6 закуски в хотели 3* (1 в Унгария, 4 в/в района на Краков, 1 в Будапеща)

* транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/
* водач от фирмата организатор
* екскурзоводски услуги
* групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
1 ДЕН /СОФИЯ – УНГАРИЯ/
2 ДЕН /УНГАРИЯ - БАНСКА БИСТРИЦА - КРАКОВ/
3 ДЕН КРАКОВ
4 ДЕН / КРАКОВ – Освиенцим* /
5 ДЕН /КРАКОВ - МИНА ВЕЛИЧКА – КРАКОВ/
6 ДЕН /КРАКОВ – БУДАПЕЩА/
7 ДЕН/БУДАПЕЩА – СОФИЯ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 05.30ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Привечер настаняване в хотел в Унгария в района около Будапеща. Свободно време. Нощувка. 
1 ДЕН /СОФИЯ – УНГАРИЯ/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 05.30ч. Пътуване през Сърбия и Унгария. Привечер настаняване в хотел в Унгария в района около Будапеща. Свободно време. Нощувка. 
2 ДЕН /УНГАРИЯ - БАНСКА БИСТРИЦА - КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за Словакия. Пристигане в Банска Бистрица около обяд. Пешеходна разходка в централната част на града: Главния площад, Часовниковата кула, църквата Св.Францис, Фонтана, Двореца на Епископите, Замъка Барбакан, Къщата на Турзо, църквата Дева Мария. мемориала на словашкото национално въстание, църквата Светия Кръст. Свободно време за обяд. Отпътуване към Краков – бившата столица на Полша, а сега нейн културен център. Настаняване в хотел. Нощувка. 
3 ДЕН КРАКОВ
Закуска. Туристическа програма в Краков, чиято стара част се намира в списъка за световно културно наследство на Юнеско от 1978г.: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski): търговската улица Гроцка ще ни изведе на Главния площад (Rynek Glowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукйенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След площада ще продължим по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка или посещения по интереси. Нощувка. 
4 ДЕН / КРАКОВ – Освиенцим* /
Закуска. Свободно време в Краков или по желание допълнителна екскурзия до Освиенцим за посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско). Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау (Auschwitz Birkenau ), който е най-голям в Третия райх - 1,5 милиона души, сред които много евреи, са били държани в условия на системен глад, измъчвани и убивани. Този лагер е символ на жестокостта, проявявана към други човешки същества през двадесети век. 
Връщане в Краков. 
Нощувка. 
5 ДЕН /КРАКОВ - МИНА ВЕЛИЧКА – КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за известната солна мина Величка (включена в списъка на Юнеско) eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво. 
Връщане в Краков. Свободно време. Нощувка. 
6 ДЕН /КРАКОВ – БУДАПЕЩА/
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Пристигане в ранния следобяд. Панорамна обиколка на града: мостовете на р.Дунав, Парламента, площада на Героите, паметниците на Св.Ищван и Св.Троица. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща “Ваци”. Настаняване в хотел в Будапеща. Свободно време. Нощувка. 
7 ДЕН/БУДАПЕЩА – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за София. Пристигане вечерта. 
Допълнителни услуги:
* входни такси и билети за забележителности: (1€ = 4.4PLN) солната мина Величка – 69 PLN (включва входна такса и местен екскурзовод); замък Вавел – представителни стаи 18 PLN, музея в Катедралата Вавел – 12 PLN, базиликата Св.Мария – 6 PLN
* доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 7 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
* доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.
Парична единица: полски злоти
Разменна валута:евро
Говорими езици: полски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт или лична карта.
 
Бързо запитване
Запитване