Анталия
Ще посетим един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия.
 
Кападокия
Ексклузивен тур из земята на феномените
Тръгване на: 01 Окт 2019  |  Връщане на: 08 Окт 2019
Открийте очарованието на Анталия и мистичната красота на Кападокия - С директен полет от Варна.
Препоръчано от клиенти    |
Самолетна програма
|    На запитване
8
дни
от
818
лв.
Цената включва:
* Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
* Летищни такси;
* Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
* 4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;
* 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
* Траспорт с луксозен климатизиран автобус;
* Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
* Представител на туроператора .
 
Ден 1. София - Анталия
Ден 2. Анталия
Ден 3. Коня
Ден 4. Кападокия
Ден 5. Кападокия
Ден 6.Кападокия
Ден 7.
Ден 8. Завръщане в България
Сборен час на Летище Варна.. Излитане в 1330 с полет Вана  – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 15:00 Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотелa. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 1. София - Анталия
Сборен час на Летище Варна.. Излитане в 1330 с полет Вана  – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 15:00 Пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотелa. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 2. Анталия
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.
Ден 3. Коня
акуска. Отпътуваме от хотела за Кония(260км.), което е бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. Следобяд отпътуваме за Капаокия(260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи – Постройки,които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 4. Кападокия
Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Започваме с долината Зелве, известна по Долината на на Приказните комини или Доллината на Монасите. Името идва от множеството колий, издълбани във варовиковите скали. Овен килий, ще видим много останки ит църкви, манастири и дори гълубарници, които са изваняни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най-паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глиенни съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заппащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.
Ден 5. Кападокия
Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземниен град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на доината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме наравили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 6.Кападокия
Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкив и стълби , изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристагане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 7.
Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскрузия по желание: Аспендос и Перге.

Сутринта опътуваме към Аспендос – историята на този град датира от цяло хилядолетие пр.н.е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр.н.е , когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това, коетo ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки.

Продължаваме към Перге. Неъмнено пътуването ни дотук се е оправдало – градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален конраст на този акропол прави мoдерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобяд отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 8. Завръщане в България
Закуска. Tрансфер за полет Анталия –Варна  с Bulgarian Air Charter.
Допълнителни услуги:
* Лични разходи;
* Доплащане за премиум пакет за настаняване: хотел Bone Club Sunset 5* или пдобен в Алания и Kral Hotel 4* или пдобен в Кападокия – 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02-11.99г;
* Доплащане за обяди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 02 – 11.99г.;
* Допълнителна екскурзия до Аспендос и Перге - 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02 – 11.99г;
* Полудневна екскурзия до Анталия – 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99г ;
* Турска Вечер - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99г;
* Полет с балон над Кападокия – 420 лева на човек.;
*  Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“.
 
Допълнителни екскурзии:
Обща туристическа информация
Полети
Полет Излита /  час Каца / час Авиокомпания
Варна  –Анталия 13:30 15:00 Bulgarian Air Charter
Анталия – Варна   21:10 22:40 Bulgarian Air Charter
Парични единици: турски лири
Разменна валута: евро, щатски долари, турски лири
Говорими езици: турски
Визов режим за българи: не
Влизане в страната: с международен паспорт
Бързо запитване
Запитване